Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Gazze kıyımına da Oscar verin!

Hamas, İsrail’e roket saldırısı düzenliyor, saldırıda “bir” evet rakamla “1” İsrailli ölüyor. Karşılığında İsrail, Gazze’ye saldırıyor, “yüz” Filistinli ölüyor, rakamla “100”. Ama saldırılar durmuyor. Durmayacak da! Yahudilerin soykırıma uğradığını anlatan filmler Oscar almaya devam ediyor. Filistinlilerin öldürüldüğünü, katledildiğini anlatan bir filme ise henüz rastlanmadı. Çünkü bu filmi çekebilmek için gerekli eğitimi almış bir Filistinli yok. Çünkü ortada bir Filistin devleti yok.

İsrail saldırıları, bombardımanları altında yaşamaya çalışan bir halk var sadece. Sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg, daha önce 4 kez aday gösterildiği halde alamadığı Oscar heykelciğini, 1994 yılında çektiği ve Yahudilerin soykırımını anlatan “Schindler’in Listesi” filmiyle almıştı. Ünlü yönetmen, ödül töreninde ağlamış ve “Ne yazık ki soykırıma uğrayan 6 milyon Yahudi bu filmi göremedi” demişti. Yahudi soykırımını anlatan filmler hâlâ Oscar almaya devam ediyor. İsrail uçakları Filistinli öldürmeye devam ediyor.

Türkiye, İsrail’den silah almaya devam ediyor. Türkiye Başbakanı, İsrail’i sert bir dille eleştirmeye devam ediyor. İsrail tankları, Filistinli bebekleri öldürmeye devam ediyor. Türkiye, İsrail’den casus uçak almaya hazırlanıyor. Türkiye İsrail’i kınamaya hazırlanıyor. Bir Filistinli kaç Yahudi ediyor? Henüz hesap kapanmadı. Çünkü İsrail Başbakanı, Gazze’de Filistinli çoluk çocuk kadın-yaşlı öldürmeye devam edeceklerini açıkladı. Yani “1” Yahudi’nin kıymeti henüz belli olmadı. Operasyon bitince bilânço ortaya çıkacak. Belki Filistinliler savaşı bırakıp film çekmeye başlamalı. Belki bu saçma savaş da o zaman biter.

Belki bir Filistinli yönetmene de Filistin soykırımını anlatan bir filmden dolayı “Oscar” verirlerse, bu savaş gerçekten biter. Ama biliyoruz ki, bitmez. Bitmeyecek, kıyamete kadar bu savaş sürecek! Ama önce Filistinli çocukların henüz kundaktayken ölmemesi gerekiyor. Büyümeleri ve yıkılmamış bir okul bulmaları... Eğitim almaları ve yönetmen olmaları... Ve film çekmeleri gerekiyor. Bütün bunlar için daha çok ama çok zaman gerekiyor. Hepsinden önemlisi İsrail’in hesabı kapatması gerekiyor.

Bugün, 4.3.2008

Nuh Gönültaş

05.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 ve izafiyet

  Barışa inanmak (mı)!

  Gazze kıyımına da Oscar verin!

  AKP, Avrupa’ya sırt mı dönüyor?

  Üniversiteye tarikatlar girecek diye çeteler mi girsin?


 Son Dakika Haberleri