Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katleden İsrail, suçlanan Hamas

İsrail ve Filistin’deki temasları öncesi Mısır’a uğrayan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hamas’ı barış sürecini sabote etmeye çalışmakla suçladı.


Yeni bir süper Salı

Guardian, “Yeni bir Süper Salı” başlıklı haberinde “Obama ile Clinton arasındaki yarış, uzun, zorlu ve pahalı olabilir. Hatta bugünden sonra devam da

‘Hizbullah’ın 30 bin roketi var’

İsrail, geçtiğimiz yaz savaştığı Hizbullah’ın 10 bin uzun menzilli, 20 bin de kısa menzilli rokete sahip olduğunu öne sürdü.


  Sarkozy ve Merkel Akdeniz Birliği’nde mutabakata vardı

Almanya ve Fransa, Akdeniz Birliği’nin kurulması konusunda anlaşma sağladı. Merkel ve Sarkozy, bu konudaki önerilerini gelecek hafta sonunda düzenlenecek olan AB zirvesinde gündeme getirmek istediklerini belirtti.


  Dinler arası zirveye hazırlık

Vatikan yetkilileri ve Müslüman dünyasının bazı önde gelen liderleri, İslam diniyle Katolik dünyası arasında köprü kurulmasını amaçlayan görüşmelere hazırlık için dün bir araya geldi.


  Havuzda tesettüre onay

İsveç’in Göteborg şehrinde, havuza tesettürlü girmeleri engellenen biri Türk, iki Müslüman kadın açtıkları ‘ayrımcılık’ dâvâsını kazandı.


  ‘İslâmı anlat’ yardımı

İngiltere’de yerel idareler bazı Müslüman kuruluşlara, İslâmı anlatmaları için yaptıkları faaliyetleri malî olarak destekliyor. Belediyeler, tüm İngiltere ve Avrupa çapında birçok noktada düzenlenen “İslâm Sergisi” etkinliklerine her yıl 20 bin sterlin dolayında maddî destekde bulunuyor.


  Rum tarafına Türkçe bilen Amerikan elçisi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Dimitris Hristofyas’ın başkanlık seçimlerini kazanmasından sonra adada çözüm umutları artarken, ABD’nin Güney Lefkoşa’ya Türkçe bilen bir büyükelçi atamaya hazırlandığı öne sürüldü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri