Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Asker davul zurnayla mı dönecekti?

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Herhalde haber vererek, ‘dönüyoruz, döndük’, davul zurnayla bunu bildirerek, en tehlikeli olan bir dönüş harekâtı duyurulmaz. Bu işin güvenliği ve bunun icabı gereğidir. Harekâtın bitiş tarihinin kamuoyuna açıklanmamasını zaafmış gibi gündeme getirenler, bilerek ya da bilmeden Türkiye’nin terörle mücadelesine gölge düşürmektedirler" dedi.


Kamuoyunda bölünmüşlük ve kutuplaşma olsa da...

“Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var ve bu anayasa mümkün olabilecek en fazla görüş birliğiyle kabul edilmeli’’ diyen Prof. Dr. Ergun Özbudun, bu iki d

Önceliği 301’e verin

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, Vakıflar Kanunu’nun TBMM’de kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirte


  TSK’dan YÖK’e red

Genelkurmay Başkanlığı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapması teklifini reddetti.


  Bahçeli: Harekâtın sona ermesi derin şaşkınlık yaşattı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak’ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi harekâta 8. günde ansızın son vermesinin, Türk milletine derin bir şaşkınlık, teessür ve hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.


  MEB, kararı değerlendiriyor

Danıştay 8. Dairesi, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin mevcut içeriğiyle zorunlu tutulmasını hukuka aykırı olarak bulmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararı değerlendirmeye aldı.


  Bakan Aydın: Gereken yapılır

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Danıştay’ın din dersleriyle ilgili verdiği kararla iligi olarak, “İtiraz içeriğine yönelik bir kararsa gereken düzenleme yapılır” dedi.


  Özcan: Şahsımda aldığım bir tehdit yok

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’Şahsımda aldığım bir tehdit yok’’ dedi.


  Türkiye, hâlâ uyuşturucu geçiş noktasında

BM’nin bir organı olan Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulunun (INCB) 2007 raporuna göre Türkiye, özellikle coğrafi konumu nedeniyle uyuşturucu pazarında geçiş noktası olma özelliğini sürdürüyor.


  Evliliğin de okulu var

Yozgat’ta evlilik okulu açılacak. Yozgat’ta açılan iş geliştirme kurslarına katılarak organizasyon şirketi kuran Selvi Tarım isimli girişimci evlilik okulu açmak için proje yaptı. Başta bekar bay ve bayanlar olmak üzere evli çiftler de evlilik okuluna kayıt yaptırabilecek.


  MHP, Vakıflar Kanunu’nu mahkemeye taşıyacak

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Vakıflar Kanununu Anayasa Mahkemesine götürmek için çalışma yaptıklarını bildirdi.


  Coşan Hocaefendi Stockholm’de anıldı

İlim ve fikir adamı Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan Hocaefendi, doğumunun 72. yılı münasebetiyle sevenleri tarafından Stockholm’de anıldı.


  Otobüsçüler rakip tanımıyor

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, karayolu ile yolcu taşımacılığının toplamda yüzde 95 olan payının yüzde 92’ye düşmesine rağmen, yıllık taşıdıkları yolcu sayısının 162 milyondan 175 milyona çıktığını kaydetti.


  Ilısu Barajı bölgede ekmek kapısı olacak

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Türkiye’nin ikinci büyük barajı olacak Ilısu’nun, bölgedeki 80 bin kişiye ekmek kapısı olacağını söyledi.


  Köy olacak beldeler çözüm arayışı içinde

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre köy olması kararlaştıran beldeler çözüm arıyor.


  Türksat 3A uzaya

Türkiye’nin yeni nesil haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A’nın yapımı ve tüm testleri tamamlandı. Güney Amerika’daki fırlatma rampasına taşınan uydu, fırlatma programına göre Nisan ya da Mayıs ayında uzaya gönderilecek.


  Şimdi de “Küresel loşlaşma”

Ankara Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ergin Duygu, bacalardan çıkan partiküllerin atmosferdeki su buharlarına yapışıp havada asılı kaldığı ve tabaka hâline gelerek güneş ışınlarını engellediği ‘’küresel loşlaşmanın’’, kuraklığa sebep olduğunu kaydetti.


  Antalya'ya “Torununu da al gel”

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, gelecek yıl düzenlenecek “Torununu da Al Gel” projesiyle Avrupa’da torunlarıyla gezmek isteyenleri, Antalya’nın Kemer ilçesinde bir araya getireceklerini söyledi.


  Boşanma, en çok çocuğu etkiliyor

Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, boşanan eşlerin yeterince sorumlu davranmaması durumunda çocukta uyum ve davranış sorunlarının ortaya çıkabileceğini söyledi.


  10 milyon kişi tansiyon hastası olduğunu bilmiyor

Türkiye’de 15 milyon yüksek tansiyon hastasının 10 milyonu hasta olduğunu bilmiyor. Her 5 yüksek tansiyon hastasından ise ancak birinin tansiyonu kontrol altında tutulabiliyor.


  Bel ağrıları nasıl önlenir?

Bel ağrılarının oluşumunun önüne geçmek için sert yatak kullanılması, yüzüstü yatılmaması, orta yükseklikte topuklu ayakkabı giyilmesi tavsiye edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri