Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayide göstergeler kötüleşiyor

ABN Amro tarafından yapılan araştırma, sanayide göstergelerin olumsuzlaştığını ortaya koydu. ABN Amro’nun araştırma raporuna göre, Ocak ayında yüzde 48.9 düzeyinde bulunan Türkiye Satın Alma Yönetici Endeksi (PMI) şubat ayında yüzde 46.4’e gerileyerek, 33 ayın en düşük seviyesine indi.


2,4 milyar dolarlık özelleştirme borca gitti

2002-2007 döneminde gerçekleştirilen özelleştirmelerden elde edilen paranın 2,4 milyar dolarlık kısmının anapara ve faiz olmak üzere borç ödemelerinde

Enflasyon mağdur ediyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu “yılın ilk altı ayı için memur maaşlarına yapılan zammın Şubat ayı itibariyle resmî enflasyon rakamları karşısında


  Elektriğe cepten 1,3 milyar YTL ödedik

Elektrikte, vatandaşın cebinden 2007 yılında 1,3 milyar YTL fazla para çıktığı belirlendi.


  Otomatik tarife Temmuz’a kaldı

Hükümetin elektriğe yaptığı yüzde 20’lik zammın ardından beklenen otomatik fiyatlandırma kararı nihayet çıktı.


  ‘Kıdem tazminatı fonu’ işçileri ikiye böldü

Kıdem tazminatları için fon oluşturulması kararı işçi sendikalarını ikiye böldü. Türk-İş, ‘’Mevcut düzenleme değişirse genel greve gideriz’’ diyor. Hak-İş ise fonun özel sektörde çalışanlar için olumlu bir adım olacağı görüşünde.


  Kamu alacaklarında uzlaşmada son gün 31 Mart

Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsilinden faydalanmak isteyen mükelleflerin, 31 Mart 2008 tarihi mesai bitimine kadar uzlaşma talep etmeleri gerekecek.


  Terziler giysi daraltarak geçiniyor

Terzilerin, son yıllarda artık giysileri daraltarak geçimlerini sağlamaya çalıştıkları belirtildi.


  LPG’li araç satışına yasak

Ankara Ticaret Odası (ATO), şehir içinde, onlarca insanın yaşadığı binaların altında bulunan oto galerilerinde tehlike oluşturan LPG’li araç satışına yasaklama getirdi.


  Yargıdan Petkim özelleştirmesine vize

Danıştay 13. Dairesi Petkim’in özelleştirilmesine onay verdi.


  Tekel için iptal dâvâsı

Tek-Gıda İş ve Tütün Eksperleri Derneği’nin Tekel Sigara’nın özelleştirilmesinin iptali için Danıştay’da açtığı davada, ihalede üretim şartı konulmadığı için özelleştirme sonrasında üretimin durdurulması veya ithalata dayalı üretimin seçilmesi riski olduğu belirtildi.


  KİT’lerin görev zararı katlandı

Seçim yılı olan ve kuraklığın damgasını vurduğu 2007 yılında KİT sisteminin büyük bölümü TMO’dan kaynaklanan görev zararları rekor düzeyde büyüdü.


  TÜSİAD'dan Türkiye'nin tanıtımı raporu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ‘’Avrupa Birliği Üyeliği Yolunda Türkiye’nin Tanıtımı: TÜSİAD Örneği’’ başlıklı raporu bugün İstanbul’da kamuoyuna açıklayacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri