Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgale her ay 12 milyar dolar

Irak savaşının 6. yılına girildiği 2008’de, bu ülkede harcanan aylık para miktarının geçen yıllara göre üç kat artacağı tahmin ediliyor. Nobel ödüllü ekonomist Joseph E. Stiglitz, Linda J. Bilmes’in katkısıyla yazdığı “3 Trilyon Dolarlık Savaş” adlı kitabında, Irak savaşının aylık maliyetinin bu yıl 12 milyar dolara ulaşacağını belirtiyor.


Zapatero’nun buruk zaferi

İspanya’da yapılan genel seçimleri kazanan Sosyalist İşçi Partisi’ni (PSOE) zafere Katalonya ve Bask bölgelerinde elde edilen başarı taşıdı. Mevcut du

Lübnan’da seçim yine ertelendi

Lübnan’da, ciddî bir siyasî krize sebep olan yeni cumhurbaşkanının seçimi, dün 16. kez ertelendi. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, yazılı bir açıkla


  Hollanda’ya ‘çifte minareli’ cami

2002 Mart’ında temeli atılan Schiedam Merkez Cami’de yaklaşık 2 bin kişi ibadet edebiliyor. Büyük bir yeşil kubbeyle kaplı külliye, 5 bin 300 metrekare alana sahip. Külliyede, gençlik - kadınlar yönetim odası, kütüphane, konferans salonu, dershaneler, market, lokal ve geniş park alanı bulunuyor.


  Mısır’da, İhvan gösteri yaptı

Mısır’ın en büyük muhalefet grubu Müslüman Kardeşler’in binlerce üyesi, yerel seçimler öncesinde muhtemel adaylar ve grubun liderlerine yönelik tutuklama operasyonlarını protesto etti.


  Bedevi istifa çağrılarını dinlemedi

Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, istifa çağrılarını reddederek, 5 yıllık yeni dönem görevine başladı.


  Cheney geliyor

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in bu ay Ortadoğu’yu ziyaret edeceği bildirildi.


  İsrail, yeni bir intifada beklemiyor

İsrail İç Güvenlik Servisi (Şin Bet) Başkanı Yuval Diskin, yakın bir tarihte Filistinlilerin üçüncü bir İntifada başlatması ihtimalini çok zayıf gördüğünü söyledi.


  KKTC, İsrail’de ticaret ofisi açacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), önümüzdeki haftalarda İsrail’de bir ticaret ofisi açmaya hazırlanıyor. Haaretz gazetesi, Türkiye’nin çabaları sonucu KKTC’nin İsrail’de bir ticaret ofisi açacağı haberini verdi.


  Çin’e 29 km’lik köprü yapılacak

Çin’de Hong Kong, Macau ve Zhuhai şehirlerine birbirine bağlayan 29 kilometre uzunluğunda köprü yapılacak.


  Müslümanlardan zorunlu yüzme derslerine tepki

sveç’te iktidardaki Halk Partisi’nin cinsellik ve yüzme derslerini zorunlu tutma girişimine Müslümanların temsilcileri tepki gösterdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri