Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker-CHP tartışması büyüyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kara harekâtının ardından muhalefetin eleştirilerine, “Açıklamaları, hakaret kabul ettik’’ sözleriyle karşılık verdi. Büyükanıt’ın açıklamasına cevap ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek’ten geldi. Özyürek,”Genelkurmay Başkanının muhalefet partilerini hainlikle suçlamaya kesinlikle hakkı yok” dedi.


Egesel'den Çölaşan'a

“27 Mayıs ihtilâl değil, devrimdir” diyen ve “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ihanetten yargılanmaları gerekirdi” dediği Menderes’le iki bakanının idam

Eski savcıya 301’den soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı, eski savcı Gültekin Avcı’nın “Genelkurmay Cumhuriyeti” adlı kitabı hakkında TCK 301. maddesini ihlâl ettiği ileri sürülerek, İ


  AB üyeliğinde geriye gidiş yok

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin süreçte geriye gidişin söz konusu olmadığını belirterek Ankara ile Brüksel arasındaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.


  MEB’den AB’ye tanıtım kitabı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı “Türk Eğitim Sistemi 2007’’ kitabı sayesinde AB üyesi ülkeler, Türk eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olabilecek.


  Sendikalar eylem hazırlığında

İşçi ve memur örgütleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı hafta boyunca bir dizi eylem düzenleyecek. Türk-İş önderliğindeki konfederasyonlar sosyal güvenlik reformuna yönelik ortak eylem kararı almak için bir araya geliyor.


  Yasakçılar suç işliyor

Başörtüsü yasağını devam ettiren üniversite rektörleri Marmara Üniversitesi önünde protesto edildi. Temel Hak ve Hürriyetler Platformu’nun protestosuna içeri giremeyen başörtülü öğrenciler de destek verdi.


  Dokunulmazlıklar haftaya görüşülecek

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili hazırlık komisyonları raporlarını görüşecek.


  Mehmetçiğe süper araçlar geliyor

Kara unsurlarının lojistik gücü, en ileri teknolojilere sahip modern araç ve gereçlerle takviye edilecek. Son yılların en büyük boyutlu askeri araç ihalesinde düğmeye bastı.


  OKS startı verildi

Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), başvurular dün başladı. Sınav başvurularının yapılabilmesi için öncelikle adayın e-okul sistemine kayıtlı olması gerekiyor.


  Hac başvuruları yarın başlıyor

Hacca gitmek isteyen vatandaşların kayıt yeniletme ve ön kayıt başvuruları 12 Mart’ta başlıyor.


  Sınırdaki mayınlar ihaleyle temizlenecek

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve toprakların tarıma açılması ile ihale işlemleri hakkındaki kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  DTP’li Buldan hakkında soruşturma

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan hakkında “suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.


  Helikopter pistli hastane zaçılacak

Ankara’nın metropol ilçelerinden Sincan’da yapımı tamamlanan ve 5 yıldızlı otel konforundaki Sincan Lokman Hekim Hastanesi çok yakında hasta kabulüne başlayacak.


  Hekimler yol ayrımında

Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan, ‘’Hekimler şu anda yol ayrımına gelmiş durumda. Genellikle özel sektörü tercih ediyorlar. Son aylarda ülke genelinde birçok kamu hastanesinden hekim istifaları artarak sürüyor’’ dedi.


  Mardin’de toplumsal barış projesi

Mardin polisi, eylemlerde polise taş atılmasında kullanılan çocuk sayısının artması üzerine toplumsal barış projesini hayata geçirdi.


  Doğuda 50 köy yolu hâlâ kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 50 köy ile ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde kar ve tipi sebebiyle bazı köylerle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.


  Şehitlikler çiçeklerle donatıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehitlikleri çiçeklerle donattı. Vişnelik ve Kanlıpınar Şehitlikleri ile asri mezarlıklarda başlatılan çalışma ile şehit kabirlerine binlerce çiçek dikildi.


  Kızılırmak'ı kirletenler ağır ceza ödeyecekler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak havzasıyla ilgili kanun teklifi hazırlanmasını sağlayacaklarını belirterek, ‘’Havzayı zapturapt altına alacağız. Kızılırmak’ı kirletenlere ağır cezalar verilmesini istiyoruz. Bu, halkın içeceği su artık’’ dedi.


  LPG’li oto yandı, sürücü kurtuldu

Eyüp’te seyir halindeyken alev alev yanan LPG’li otomobilin sürücüsü, yanmaktan son anda kurtarıldı.


  Cep telefonu spor eğitmeni olacak

Cep telefonları fotoğraf makinesi ve müzik çalar özelliklerinin ardından yeni bir özelliğe daha kavuştu. Samsung-Adidas işbirliği ile ortaya çıkan telefon, sporcular ve günlük sportif faaliyetlerde bulunmak isteyenler için üretildi.


  İzmir’de kadın danışma merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyolog, hukukçu ve psikologlarla takviye ettiği Kadın Danışma Merkezi törenle açıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, merkezin toplumdaki önemli bir yaraya merhem olacağını söyledi.


  Küresel ısınmaya karşı orman rehabilitasyonu

Verimsiz ormanların verimli hale getirilmesi halinde küresel ısınmayla mücadele edilebileceği kaydedildi.


  Nanoteknolojiyle Harvard’ın kapısını araladı

Nanoteknoloji üzerine yayınladığı bilimsel makaleleriyle dünya çapında başarılar elde eden Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencisi Koray Aydın, çalışmalarına ABD’de devam etmesi için Harvard Üniversitesi’nden teklif aldı.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

Sarıyer’in bazı semtlerinde 12 ve 14 Mart’ta elektrik kesintisi uygulanacak.


  Evlilik özen ister

Psikolog Yasemin Yalçın Aktosun, evliliğin ilk 10 yılının çok önemli olduğunu vurgulayarak, çocuklara gösterilen ilgi gibi evliliğe de özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri