Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İpek Yolu yeniden canlanıyor

Tarihî İpek Yolu’ndaki Selçuklulardan kalma han ve kervansarayların turistik tesis olarak hizmet vereceği bildirildi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Çin, İran ve Türkiye’yi birbirine bağlayan tarihi İpek Yolu’nun Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya üzerinden iki kola ayrılarak Antalya ve İzmir’e ulaştığını söyledi.



Kenan Pars vefat etti

Yönetmen, tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Kenan Pars (88), İstanbul’da vefat etti.



Beypazarı'nda Mehmet Âkif Ersoy belgeseli

İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemi anlatan ‘’Bir Destanın Şairi: Mehmet Âkif Ersoy’’ adlı drama-belgeselin çekimleri için Beypazarı evleri film setine dönüştürüldü.



Türkiye, Avrupa müziğine evsahipliği yapacak

K lâsik müziğin ve sahne san’atlarının beşiği olan Avrupa’nın dört bir yanından gelen müzik adamları, gelecek ay düzenlenecek dev organizasyonda Türkiye’de buluşacak.



Ücretsiz internet kütüphaneye ilgiyi arttırdı

Rize’de, Halk Kütüphanesi’nde kurulan internet erişim merkezinden faydalanabilmek için üye olmak mecburi tutulanca, üye sayısı 2 yılda 2 bin 500’den 8 bine çıktı.



Erkeklere Yusuf kızlara Zeynep ismi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 2007 yılında dünyaya gelen erkek çocuklar için en çok tercih edilen isim ‘’Yusuf’’ oldu.



Konya tanıtım üssü gibi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2007 Mevlânâ Yılı kapsamında başlayan tanıtım çalışmalarında yurt dışında 103. faaliyetini yapmaya hazırlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri