Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kırsal kesimde yoksulluk arttı

ATO’nun hazırladığı rapora göre, 2006 yılında, şehirlerde yoksul ve aç sayısı azalırken, kırsal kesimde yaşayanlar arasında açların sayısı arttı. “Yoksulluğun Resmi” raporuna göre, gelir dağılımındaki uçurum, şehirlerle kırsal kesim arasında derinleşti.


Vatandaşa vergi yağacak

Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı yeniden Meclis gündeminde. Tasarıda, il özel idareleri ve belediyeler için emlak vergisi, ilân ve reklam vergisi, eğl

Tüzmen’den enflasyon itirafı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Merkez Bankasının sürdürdüğü enflasyon hedefinde yüzde 100’ün üzerinde bir sapma olduğunu söyledi. Tüzmen, “Bizim hedefim


  Sanayi üretimi, yüzde 11.7 arttı

Türkiye’nin sanayi üretimi bu yılın Ocak ayında, 2007 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 11.7 oranında arttı. Sanayi üretimindeki artış, 2007 Ocak ayında yüzde 15 olmuştu.


  Döviz alımında MB frene bastı

Merkez Bankası, döviz alım ihalelerinde günlük alım miktarının üst sınırını 90 milyon dolardan 45 milyon dolara indirdi.


  İMKB, en hızlı düşen borsa

İngiliz The Economist dergisinin 8 Mart sayısında, dünyadaki belli başlı 59 menkul kıymetler borsası endeksinin yılbaşından bu yana izlediği seyir karşılaştırmalı olarak değerlendirildi.


  İstikbal Suriye’de ilk mağazasını açtı

İstikbal Mobilya, Suriye’de açtığı ilk mağazası ile dünyada yayılmaya devam ediyor. İran ve Irak’taki mağazaları yanında Suriye’deki yeni mağazası ile Ortadoğu’daki yapılanmasını güçlendiren İstikbal, yurtdışı mağaza sayısını 191’e yükseltti.


  Zorlu Enerji petrol arayacak

Zorlu Enerji, yüzde 73 iştiraki Zorlu Petrogas ve Amity Oil’in İzmir, Muğla ve Adana’daki çeşitli sahalarda petrol aramaya yönelik olarak Petrol İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde gerçekleştirdiği ruhsat başvurularının kabul edildiğini bildirdi.


  Tüketici sorunları eyleme dökülüyor

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü sebebiyle Tüketici Hakları Derneği, bir hafta boyunca düzenleyecekleri etkinliklere ilişkin “Tüketici Hakkını Arıyor” isimli eylem takvimini açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri