Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ASİST KRALI ALEX

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur mücadelelerinin ardından toplam 6 gol pasıyla, asist krallığında başı çeken Fenerbahçe'nin kaptanı Alex De Souza, Vestel Manisaspor maçında Aurelio ve Selçuk'un attığı gollerde yaptığı iki asistle galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yaptığı 2. tur maçlarının tarihleri arasında Turkcell Süper Lig'de çıktığı iki maçta 1'er mağlubiyet ve beraberlik alarak puanlar kaybeden Fenerbahçe, Vestel Manisaspor galibiyetiyle (4-1) 3 puan özlemine son verdi. Turkcell Süper Lig'de bundan önce yaptığı son iki maçta 23. haftada Kadıköy'de Bursaspor'a 2-0 yenilen, 24. hafta maçında da deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, 20 Şubat ve 4 Mart tarihlerinde Sevilla ile yaptığı zorlu 2. tur maçları arasındaki tarihlerde ligde aldığı bu sonuçlardan sonra galibiyetle tanıştı.

BU DEFA RAKİBE PUAN VERMEDİ

Bu sezon Avrupa'da yaptığı maçların 5'inden sonra çıktığı ilk lig maçlarında puanlar kaybeden Fenerbahçe, Sevilla karşısında ''Devler Ligi''nde turu getiren mücadelenin ardından, Vestel Manisaspor'a şans tanımadı. Fenerbahçe'nin Kezman ile bulduğu 4. golden sonra, bu golün pozisyonunu hazırlayan pası veren Alex'e taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

HER MAÇTA GOL ASİSTİ VAR

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur mücadelelerinin ardından toplam 6 gol pasıyla, asist krallığında başı çeken Fenerbahçe'nin kaptanı Alex De Souza, Vestel Manisaspor maçında yaptığı iki asistle galibiyette önemli pay sahibi oldu. Brezilyalı futbolcu, maçta takımının Aurelio ile bulduğu ilk golde ve Selçuk'un attığı 3. golde, pası veren isim oldu.

11.03.2008


 

Zico: F.Bahçe'de mutluyum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, gelecek sezon ile ilgili sorular üzerine Fenerbahçe'de mutluğu olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ligde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istediklerini söyledi.Brezilyalı çalıştırıcı, şampiyonluk yolunda ilerlediklerini ifade ederek, ''İstediğimiz kulvarlardan biri de şampiyonluk. Şampiyon olalım ki Şampiyonlar Ligi'de mücadele edelim'' dedi. Zico, Vestel Manisaspor karşısında 2 gol kaydeden Kezman konusunda ise ''O karakterini saha içine yansıtıyor. Her zaman mücadele ediyor. Fırsat bulduğunda değerlendiriyor'' dedi.

Zico, gelecek sezon ile ilgili sorular üzerine Fenerbahçe'de mutluğu olduğunu dile getirdi. İki haftalık süre içinde yoğun çalışma dönemi yaşadıklarını vurgulayan Zico, şunları söyledi: ''Bu yoğun dönem devam ediyor. Her şeyin zamanı var. Anlaşmamız gerekirse anlaşırız. Ben burada çok mutluyum. Mayıs ayı sonuna kadar sözleşmem var. Şartları konuşacağız. Çözülmesi zor işler değil.Hedefim burada devam etmek."

Devam etmeler çok şeye bağlıdır. Masaya oturmamız gerektiğinde oturacağız.''

11.03.2008


 

Süper Ligde 117 yabancı futbolcu forma giyiyor

Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın kadrosunda toplam 117 yabancı futbolcu görev yapıyor. Futbol Federasyonu bu sezonun devre arasında aldığı kararla, takımların en fazla 6'sı sahada olmak üzere, 8 yabancı futbolcuyu bünyelerinde bulundurmalarına izin verdi.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Fenerbahçe, Bursaspor, Çaykur Rizespor ve Vestel Manisaspor 8'er futbolcuyla bu kontenjanın tamamını kullanırken, Galatasaray, Beşiktaş, Sivasspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Ankaraspor ve Denizlispor 7'şer yabancı futbolcuyla mücadele ediyor. Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise kadrolarında yer alan 4'er yabancı oyuncuyla, en az yabancı futbolcuya sahip kulüpler olarak dikkati çekiyorlar. Ankaragücü, Kayserispor, Kasımpaşa 6'şar ve Gaziantepspor ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor da 5 yabancı futbolcuyla ligde yer alıyor.

11.03.2008


 

Beşiktaş'ı golcüleri taşıyor

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş'ın golcüleri, bu sezon ortaya koydukları performansla takımlarını adeta taşıyor.

Bobo, Nobre ve Holosko'dan oluşan forvet hattı, rakip kalelere bıraktıkları gollerle takımlarının başarısında büyük pay sahibi oldu. Nobre ve Bobo'nun yanı sıra Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Filip Holosko'nun takıma katılmasıyla forvet hattını daha da güçlendiren siyah-beyazlı takım, rakiplerin savunma oyuncularının endişe yaşamasına neden oluyor.

HOLOSKO İLE GÜÇLENDİ

Sezon başından beri Bobo ile rakip savunmayı geçen Beşiktaş'ta, ligin ikinci yarısında ise Nobre ile Holosko sahne aldı. Ligin ilk yarısında etkisiz kalan Nobre'nin suskun kaldığı maçlarda Bobo, attığı gollerle Brezilya asıllı oyuncunun suskunluğuna ilaç olurken, Bobo'nun sakatlıklardan dolayı yokluğunda ise Nobre sahne aldı. Vestel Manisaspor'da attığı gollerle adından söz ettiren Holosko, siyah-beyazlı takıma da golcülüğünü taşıyarak, Beşiktaş'ın daha güçlü bir forvet hattına sahip olmasını sağladı.

İLK YARIDA BOBO

Beşiktaş'a geldiği günden beri ortaya koyduğu performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken Bobo, bu sezon ilk yarıda, yine golcü özelliğini gösterdi.Genç oyuncu, Nobre'nin tek golde kaldığı ilk yarıda, takımı adına 8 kritik gol atarak Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında zirvede kalmasını sağladı.

NOBRE 2. YARIDA AÇILDI

Ligin ikinci yarısında, sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Bobo'nun durduğu dönemde ise Nobre sahneye çıkarak, takımının zirve yarışını sürdürmesini sağladı. Sezonun ilk yarısında 1 golde kalan ve büyük eleştiri alan Nobre, geçen sezonki geleneğini bozmadı ve ikinci yarıda açıldı.

11.03.2008


 

Gökdeniz'e 3 Rus kulübü talip oldu

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yıldız oyuncuları Gökdeniz Karadeniz konusunda 3 Rus kulübünün transfer önerisi olduğunu, ancak bu konuda verilmiş bir kararlarının bulunmadığını söyledi.

Hacısalihoğlu, Gökdeniz'in gitme arzusunda olduğu yönündeki düşüncesini yönetim kuruluna ilettiğini belirterek, ''3 Rus kulübü bu futbolcuyu transfer etmek istiyor. Ama henüz ne bizim verilmiş bir kararımız ne de resmileşmiş bir şey var'' dedi.

11.03.2008


 

Beşiktaş, Kızılyıldız önünde

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası 3. tur ilk maçında bugün deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız takımıyla karşı karşıya gelecek.

ULEB Kupası'nda grup maçlarını yenilgisiz lider tamamlayarak kupa tarihine geçen, ardından 2. tur ilk maçında deplasmanda 15 sayı farkla mağlup olduğu Hapoel Jerusalem'i, rövanşta 73-53 yenerek tur atlayan siyah-beyazlıların, Kızılyıldız ile oynayacakları 3. tur ilk maçı TSİ 19.00'da başlayacak. Mücadele Kanal 24'ten canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmanın rövanşı 18 Mart'ta BJK Akatlar Cola Turka Arena'da oynanacak. Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri Şeref Yalçın ile Mario Berk de takımla birlikte Belgrad'a gittiler.

11.03.2008


 

G.Saray, Canaria'yı ağırlıyor

Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası 3. tur ilk maçında bugün İspanya'nın Kalise Gran Canaria takımıyla İstanbul'da karşılaşacak.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.15'te başlayacak. Kanal 24'ten naklen yayınlanacak karşılaşmanın rövanşı ise 18 Mart'ta Las Palmas'da oynanacak. Sarı-kırmızılılar, ULEB Kupası'nda grubunu 2. sırada tamamlarken, 2. turda ise Fransa'nın Asvel Basket takımını 69-69 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında 76-75 yenerek son 16 takım arasına kalmıştı. ULEB Kupası'na (G) Grubu'nda başlayan İspanyol temsilcisi, Galatasaray Cafe Crown'ın 2. turda elediği Asvel Basket takımının üstünde grubu lider olarak tamamladı.

11.03.2008


 

İnter-Liverpool bugün oynuyor

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalacak 8. takım da bugün İtalya'da oynanacak olan İnter Liverpool maçından sonra belli olacak.

İlk maçı İngiltere'de Liverpool 2-0 kazanmıştı. TSİ 21.45'te başlayacak maçta turu geçen takım temsilcimiz Fenerbahçe'nin 7 rakibinden biri olacak. Çeyrek final kuraları ise 14 Mart Cuma günü İsviçre'nin Nyon şehrinde çekilecek.

11.03.2008


 

Efes 14 sayı farka kilitlendi

Efes Pilsen, Sırbistan'ın Partizan takımıyla 13 Mart Perşembe günü oynayacağı ULEB Avrupa Ligi 2. tur maçının rövanşında 14 sayı farkla kazanmanın hesapları yapılıyor.

İlk maçta 13 sayı farkla 78-65 mağlup olan Efes, rövanşta en az 14 sayı farkla galip gelerek, ikili averajda rakibine üstünlük sağlamayı hedefliyor.

11.03.2008


 

Yanal: Beşiktaş maçının havası daha farklı olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Trabzonspor'un bir sorumluluğu, bir itibarı var. O itibarla çıkıp, Beşiktaş'la oynayacağız" dedi.

Turkcell Süper Lig'de, dün sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 yenmesine karşın ortaya koyduğu kötü futbol nedeniyle eleştiriler alan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş maçının havasının daha farklı olacağını söyledi. Yanal, Kasımpaşa maçında bu sezon en kötü futbollarını ortaya koyduklarını, ancak sahadan galibiyetle ayrılmasını bildiklerini belirtti. Hafta sonundaki maçın daha farklı bir havada oynanacağını ifade eden Yanal, ''Büyük maçların havası her zaman farklıdır. Prestij açısından da önemli bir maç oynayacağız. Bu tür maçların havasını ayrı değerlendirmek lazım. Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı da böyle bir havada olacak. Bu maçın çok daha farklı olacağını düşünüyorum'' dedi.

HEDEFSİZLİK ÇOK ZOR

Trabzonspor'un bir sorumluluğunun ve itibarının olduğunu kaydeden Yanal, ''İtibarımızla çıkıp oynamalıyız. Bu itibarı her zaman üstte tutmalıyız. Hedefsizlik de zor. Bunları kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Oyuncularla bunları halletmenin yollarına bakacağız'' diye konuştu. Takımının daha çok defansif özellikleri yüksek oyunculardan oluştuğunu belirten Yanal, şöyle konuştu:

TAKIMIN PROBLEMLERİ

''Hem ofansif hem defansif oynayabilmek için hücum yönü yüksek oyunculara ihtiyaç var. Bizim takımın problemlerinden biri hücum yönü yüksek oyuncuların az olması. Zaman zaman coşkuyla ve üst düzey mücadele göstererek oyunu rakibin sahasına yıkabiliyoruz, ama bunu sonuca yansıtmakta güçlük çekiyoruz. Trabzon'un uzun bir dönemdir oyun ile ilgili şikayeti var, biz de bu şikayetin içindeyiz. Ama ofansif gücü yüksek oyuncularla ofans süslenir. Bizde bu sayı kısıtlı. Yattara ve Gökdeniz bu tür özellikleri olan oyuncular. Her şey güç ve çalışmayla olmuyor. Zaman zaman futbolda bir takım oyuncuların ortaya çıkıp sonucu alması gerekiyor.'

MISIRLI SAYED MOAWAD

Takımın bu zaafını ancak mücadele ile aşabileceklerini kaydeden Yanal, mücadele ruhunu gelecek yıla kalitesiyle birlikte taşımak istediklerini belirtti. Yanal, ilk kez forma giyen Mısırlı oyuncu Sayed Moawad konusunda ise ''Tekniği yüksek, top kaybı az bir oyuncu. Ofansif gücünü değerlendirmek lazım. Savunmada çok fazla iş düşmedi ona. Onu değerlendirmek için çok erken. Birkaç hafta daha geçmesi gerek'' diye konuştu.

11.03.2008


 

Sivas'ın zirve inadı sürüyor

Turkcell Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Sivasspor, sahasında Ankaragücü'nü yenerek haftayı kayıpsız geçti.

Haftaya 51 puanla 4. sırada giren Sivasspor, sakatlıkları süren Balili, Sedat, Yasir ve Sylla ile sarı kart cezalısı kaleci Akın'dan yoksun kadrosuna rağmen, Ankaragücü'nü Murat, Petkoviç ve Muhammed Ali'nin attığı gollerle 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Zirve yarışındaki rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de kayıpsız geçtiği haftayı Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetle 3 puanla kapatan Sivasspor, zirve takibini sürdürdü. 55 puanlı lider Beşiktaş'ın 1 puan gerisinde zirve yarışına devam eden Sivasspor, ikinci Galatasaray ve üçüncü Fenerbahçe ile aynı puana sahip olmasına rağmen averajla 4. sırada yer alıyor.

Sahasında Ankaragücü'nü 3-2 mağlup eden Sivasspor, ligde rakibine karşı 4. galibiyetini elde etti. Son 3 sezonda oynanan 5 maçta Ankaragücü'ne hiç yenilmeyen Sivasspor, 6. randevuda da rakibine galibiyet şansı tanımadı. Daha önceki 5 maçın 3'ünde rakibini 3-1, 2-1 ve 4-1'lik skorlarla mağlup edip, 2'sinde ise 0-0 ve 2-2'lik skorlarla berabere kalan Sivasspor, 6. randevuda 3-2 yendiği sarı lacivertli rakibini eli boş gönderdi. Sivasspor bugüne dek ligde oynanan 6 maçta rakibinin filelerine 14 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü.

11.03.2008


 

Alex ve Deivid

Süper Ligde son 9 haftaya girilirken, zirvede ve dipte mücadele kıyasıya devam ediyor.. Beşiktaş, Ankara deplasmanında G.Birliği önünde uzatma dakikalarında bulduğu golle liderlik koltuğunu bırakmazken, takipçileri G.Saray, F.Bahçe ve Sivas ise evlerinde oynadıkları maçlardan 3 puan alarak takibi sürdürdüler.

Bu hafta İstanbul'da oynanan G.Saray-Kayseri ve F.Bahçe -Vestel Manisa maçlarını izledim. Cumartesi günkü G.Saray-Kayseri maçı denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti. Ancak G.Saray dar alanda yaptığı presin faydasını görerek, rakibin sürekli pas hatasına zorladı. Bu arada şunu kabul etmek lazım. G.Saray'da Ümit Karan gerçeği var. Bu futbolcu ne kadar kötü oynarsa oynasın hiç umulmadık bir pozisyonda takımını öne geçiren gole imzasını atabiliyor. Ümit Karan güçlü fiziği ve kondisyonu ile bütün savunmacıların en büyük korkusu. Ancak, zaman zaman yaptığı egoistlik yüzünden takımının birçok gol atmasına mani olduğu da bir gerçek. Feldkamp bu yüzden ona çok kızıyor.

Buna karşılık F.Bahçe'de Alex'te böyle bir hovardalık yok. Gol atmaktan ziyade attırmayı daha çok seviyor. Vestel Manisa karşısında topu her alışında tribünler onu büyük bir hayranlıkla izledi. Sahada belki koşmuyor görünüyor ama aldığı her topla gollük pozisyonlar hazırlıyor. Onun kullandığı duran topların büyük bir bölümü golle sonuçlanıyor. F.Bahçe taraftarı gözünde şimdiden bir idol olmuş durumda.

Ayrıca diğer Brezilyalı Deivid'e de bir paragraf açmak istiyorum. Uzun boyu ve güçlü fiziğine karşılık, topla o kadar narin, çalımları o kadar estetik ki, bana dünya futbolunun halen bir numaralı yıldızı kabul edilen Pele'yi hatırlatıyor. Deivid, tıpkı Alex gibi gol atmak yerine asist yapma düşüncesini biraz geliştirse F.Bahçe daha farklı galibiyetlere imza atacak. Ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligindeki başarısı ile Avrupa'dan birçok teklif alacağını düşünüyorum.

Erol DOYURAN

11.03.2008


 

Zirvede kayıp yok

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasının son maçında Fenerbahçe, Vestel Manisaspor'u 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek 3. sıradaki yerini korudu. Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş, on dakikalarda Bobo'nun golü ile karşılaşmayı 2-1 kazandı ve 138 hafta sonra oturduğu liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Galatasaray ise ligde 7 haftadır yenilmeyen Kayserispor'u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısında Sabri ve Ümit Karan'ın attığı gollerle Kayserispor'u 2-0 yenmeyi başaran sarı-kırmızılılar, 55 puan toplayan lider Beşiktaş'ı, 54 puanla takip etmeye devam etti. Bir diğer başşehir temsilcisini evinde misafir eden Sivasspor da 5 golün atıldığı maçta, Ankaragücü'nü 3-2 yendi. Puanını 54'e yükselten kırmızı-beyazlı takım zirvede kalma konusunda ısrarlı olduğunu gösterdi.

Trabzonspor da Trabzon'daki karşılaşmada Kasımpaşa'yı 2-1'le geçerek, geçen haftaki Konyaspor yenilgisinin ardından moral buldu. 25. haftada 30 gol atılırken, sadece 2 maç beraberlikle sonuçlandı. Bu hafta 6 karşılaşmayı ev sahibi ekipler kazanırken, deplasmanda kazanan tek takım Gençlerbirliği'ni Ankara'da yenen lider Beşiktaş oldu.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği - Beşiktaş : 1 - 2

Denizlispor - Ankaraspor : 1 - 0

İstanbul Büyükşehir Bld. - Konyaspor : 5 - 0

Galatasaray - Kayserispor : 2 - 0

Sivasspor - Ankaragücü : 3 - 2

Gaziantepspor - Çaykur Rizespor : 1 - 1

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor - Bursaspor : 2 - 2

Trabzonspor - Kasımpaşa : 2 - 1

Fenerbahçe - Vestel Manisaspor : 4 - 1

26. HAFTANIN MAÇLARI

14 Mart Cuma: Vestel Manisaspor - Sivasspor. 15 Mart Cumartesi: Kayserispor - Gençlerbirliği, Bursaspor - Çaykur Rizespor, Ankaraspor - Galatasaray. 16 Mart Pazar: Denizlispor - Gaziantepspor, Kasımpaşa - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü - Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Konyaspor - Fenerbahçe, Beşiktaş - Trabzonspor.

Seyhan ŞENTÜRK

11.03.2008


 

Stresli galibiyet

Her şeyi kabul edebilirim ama Trabzonspor’un ligin sonuncu ekibi karşısında aciz durumlara düşmesini kabul edemem. Sen, 2-0 öndesin. Sen kendi oyununu rakibine kabul ettirmişsin. İkinci yarıya çıkarken, sen değil, rakibin stres yaşasın. Rakibin gol pozisyonu versin. Normalde Trabzonspor yerinde başka takım olsa Kasımpaşa’ya ikinci yarıda 3 gol daha atardı. Ama 2-2 bitmediğine de dua etmek gerekiyor.

Belki çok fazla eleştirel baktığımı düşünebilirsiniz ama Trabzonspor defansını artık eleştirmeyeceğim. Sadece önümüzdeki sezon değişmesi gerektiğini yazacağım. Bu maç gösterdi ki, bu defans her zaman gol yemeye namzet. Tolga’yı kimse suçlamasın. Tolga bir hata yaptı ama defansın göbeğindeki adamlar en az beşer hata yaptı. Gol olmadığı için görmeyebilirsiniz ama Erdinç- Çağdaş ikilisi modern futbolda çağdışı kaldı.

Ersun hocanın sürekli destekçisi olmak onu eleştirmemek anlamına gelmesin. Eleştireceğim de. Mesela, oyuncu değişikliklerinde hem geç kalıyor hem de yanlış zamanlama seçiyor. Görüyorsun ki, Kasımpaşa ikinci yarıda Trabzon kalesinin önünden çıkmıyor. Yani bir müdahalede bulun. Çok geriye gelmek gol yememek değil ki. Tolga hata yapmasa bile adamlar ben bugün burada gol atarım diyordu zaten.

Yattara’nın iki golde de payı yüzde 100 ama oyundaki payı yüzde 10. Çok kötüydü, çok. İkinci not aldığım nokta, Barış Memiş her maç oynamalı. Oynat bu çocuğu Ersun hoca. İkinci golde ön direğe koşması değme santraforların bile zor yaptığı iş. Bir de Tayfun Cora. Formdaysa gözünü kapat, zararı olmaz. Formda değilse işler kötü gider. Tayfun Cora formda, sağ bekte de, göbekte de oynar. İkinci golde ileri çıkışını ve gerideki mücadelesini alkışlıyorum.

Kasımpaşa bu haliyle Trabzonspor ayarında bir takım. Oyuncu transfer etmek için Brezilya ya da Gürcistan’a yine gidin ama Desire'den çok daha iyi oyuncu alınacağını da doğrusu düşünmüyorum. 61 numaralı Erhan Küçük ikinci yarı forvet oynadı. Hem de 61’de golü attı. Bu çocuğun futbol kumaşı fena sayılmaz sadece cila istiyor. Süper Lig kalitesinde bir sol ayak. Daha iyi bir takımda çok daha iyi olur.

Kadir BIYIKLI

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri