Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Piyanosunu alıp da geldi

Dünyaca ünlü piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, başlattığı ‘’Zil Çaldı Tuluyhan Okulunuzda’’ projesiyle öğrencilerle bir araya geliyor.

Uğurlu, ‘’Zil Çaldı Tuluyhan Okulunuzda’’ projesi kapsamında, Bursa’daki Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve İstanbul’daki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nin ardından Erzurum’daki Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilerle workshop çalışması yapan Uğurlu, amacının çok sesli müziği yaymak olduğunu söyledi. Uğurlu, ‘’Çok sesli müzik demokrasidir. Binlerce sesin oluşturmuş olduğu bir ahenktir. Çok sesli müziği bu çocukların ruhuna ne kadar yayabilirsek, onlarda çok sesli kültürle aydınlanır ve gelişir’’ dedi.

Müzik eğitiminin Türkiye’de yeterli olmadığını belirten Uğurlu, şöyle konuştu:

‘’Ben yılda 90-95 konser veriyorum. Konserlerimden vakit buldukça birçok okula gidip workshop yapıyorum. ‘Aranızda piyano çalan var mı?’, ‘Gitar çalan var mı?’ deyip çocukları sahneye alıyorum. Daha sonra çocuklarla tartışıyoruz. Besteciyi tartışıyoruz. Bestecinin bu eseri hangi ruh haliyle yazdığını tartışıyoruz. Büyük bir talep var. Çok sesli müziği çocuklarımıza aşılayarak, onlara başka perspektiflerden de hayatın var olduğunu anlatmak istiyorum. Bizler şanslıydık. Konservatuvar, akademi ve yurt dışında okuduk. Herkes bunlara sahip değil. Bunlara sahip olanlar çocukların ayağına gitmelidir.’’

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kongre Vadisine ilk kazma

  Piyanosunu alıp da geldi

  Hz. Muhammed (asm) müzesi kurulacak

  Dünyada Mevlânâ kültürü


 Son Dakika Haberleri