Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Almanya’da İslâm dersi

Alman hükümeti, eyalet yönetimleri ve yerel makamlar, Almanya’daki Müslüman kuruluşu temsilcileriyle İslâm dersinin Almanca olarak müfredata alınması konusunda ilke anlaşmasına vardı.

Alman Haber Ajansı (DPA), Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin dâveti üzerine yarın yapılacak 3. İslâm Konferansı öncesinde Alman hükümeti, eyalet yönetimleri ve yerel makamların, Müslüman dernek temsilcileriyle İslâm dersinin Almanca okutulması konusunda anlaştıklarını belirtti. Schaeuble ise yaptığı açıklamada, Müslümanların Almanya’da kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamanın önemli bir görev olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığının bir temsilcisi de, İslâm Konferansının 15 Müslüman üyesinden biri olan Valid Nakşibandi’nin üyelik görevinden ayrıldığını, bundan üzüntü duyduklarını belirtti. Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Volker Beck ise İçişleri Bakanlığının belirli bir hedefi ve planı olmadığını savunarak, İslâm Konferansıyla ülkedeki uyumlu çevrelerin güçlendirilmesi, bu sürecin sonunda da İslâmiyet’in Almanya’da entegrasyonunun ve yasal açıdan eşitliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

/ BERLİN

14.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “ABD en büyük hapishane”

  Bu kaçıncı yanlışlık

  İran’da ABD,seçimlerin görünmeyen adayı

  Direnişin yeni üssü Afganistan

  Hırvatistan da önümüze geçecek

  İsrail İran’a baskının artırılmasını istedi

  Mısır’da seçim öncesi tutuklama furyası

  Almanya’da İslâm dersi

  AB, Irak'ta Türkiye ile daha güçlü olur

  Talat, BM Genel Sekreteri Ban’la görüştü

  En pis ve pahalı şehir Londra


 Son Dakika Haberleri