Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu dâvâyla yüzde 50’yi aşarız

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP hakkında kapatma davası ile ilgili olarak, “Bugün yerel seçimler öncesinde Anayasa Mahkamesi var. Buradan da yüzde 50’nin üzerinde oy alarak çıkacağız. Bu imkânı bize sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Şahin, kendisinin koordinasyonunda düzenlenen, AKP Antalya İlçe Başkanları Aylık Olağan Danışma Kurulu toplantısına katılmadan önce, AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilere, ‘’AK Parti hakkında açılan kapatma davasını soracaksınız. Siz sormadan cevap vereyim’’ diye söze başlayan Şahin, davanın ne anlama geldiğine yönelik yorumda bulunarak, şöyle devam etti:

‘’Bu dava ne anlama geliyor diye sorarsanız, bu dava, Türkiye’de bana göre yeni bir dönemi başlatacaktır. Bu dönem, özellikle siyasi partiler açısından Türkiye’yi anti demokratik uygulamaların odağı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır. Bu dönem, Türkiye’yi partiler mezarlığı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır. Önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz.’’

2002 seçimlerine doğru giderken de Anayasa Mahkemesinde bu tür bir davanın olduğunu ve AKPi’nin 3 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarla çıktığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

‘’22 Temmuz seçimlerine giderken de bir anayasal süreci yaşadık ve AK Parti yüzde 47’ye yakın oyla seçimlerden birinci çıktı. Şimdi yine Anayasa Mahkemesinin önünde bir dava var ve mahalli seçimlere gidiyoruz. Yüzde 50’nin üzerinde oy alarak bu seçimlerden çıkacağız. Dolayısıyla bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederim. Saygılar sunarım.’’

10 bin dolara çıkmadan bunlar bitmez

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, (TUSKON) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı öncesinde basın mensuplarının soruları üzerine ‘’Demokrasi zorlu bir maratondur’’ dedi. Bakan Tüzmen, yasama, yürütme ve yargı erklerinin uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için ülkenin belli bir gelir seviyesine ve belli bir bilgi birikimine ihtiyacı olduğunu söyledi. Tüzmen, bu nedenle asıl olarak bu birikimin yapılması gerektiğine inandığını dile getirerek, bunun için de kişi başına düşen geliri ve ihracatı artırmak gerektiğini vurguladı. Kürşad Tüzmen, ‘’(Kişi başına geliri) 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız’’ diye konuştu.

/ ANTALYA

16.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Partileri halk kapatır

  CHP, DSP, MHP HARİÇ HERKES TEPKİLİ

  Soylu: Demokrasi ve hukuka darbe

  Kapatılması beklenmiyor

  Kapatma dâvâsı AKP’ye yarar

  Bu dâvâyla yüzde 50’yi aşarız

  Bu dâvâlar demokrasiye şifa getirmez

  Özak: Gerçek Atatürkçü biziz

  Yasaksız üniversite kalmadı

  İstanbul depreme hazır değil

  Başkent yine sallandı

  Havaş otobüslerine yasak geldi

  Kur’ân’ı 9 ayda ezberledi

  Öğretmenlik deneme tahtası haline geldi

  Postacı artık mektup yerine, fatura getiriyor

  Göç vermeyince köy olmaktan kurtuldu

  Kış, doğuya geri döndü

  Su borusu patladı, evleri su bastı

  Suyun yüzde 30'u kaçaklara gidiyor

  Öksürük ve hapşırma “SARS”ıyor


 Son Dakika Haberleri