Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Arabulucular görüşecek

İsrailli ve Filistinli arabulucular, bu hafta içinde bir araya gelerek İsrail’in Gazze operasyonunun ardından duran barış görüşmelerini yeniden başlatacaklar.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Filistin Başbakanı Ahmed Kurey liderliğinde heyetler arasında gerçekleşecek görüşmeler, ABD’deki Annapolis zirvesinden sonra başlamış; ancak bir ilerleme kaydedilememişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da İsrail’in bu ay başlarındaki 120’den fazla kişinin öldüğü Gazze operasyonları sırasında görüşmeleri askıya aldıklarını açıklamıştı. İsrail ve Filistin arasındaki görüşmeler ayrıca İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni yerleşim bölgesi inşa etme planları yüzünden de durmuştu. Yerleşim faaliyetleri, hem Filistin’in hem de İsrail’in tepkisini çekmişti.

Gazze bölgesinin kontrolünü Hamas’a kaybeden Mahmud Abbas, bir Filistin devletinin kurulmasını öngören kapsamlı bir barış anlaşması istiyor. Olmert de, Abbas’tan Yol Haritası kapsamınca militanların İsrail’e yönelik roket saldırılarını durdurmasını istiyor. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise her iki tarafın da barış planını ortaya çıkaracak gerekli yükümlülükleri yerine getirmediğini açıklamıştı.

/ KUDÜS

17.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de ateşkes çağrısı

  Hollywood ‘Obama’ diyor

  Arabulucular görüşecek

  Dalay Lama: Tibet’te ‘kültürel soykırım’ var

  İran’da muhafazakâr vekiller kazandı

  Buzullar hızla eriyor

  Arnavutlukta cephanelik patladı


 Son Dakika Haberleri