Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgal demokrasi değil, anarşi getirdi

The Guardian gazetesi başyazısında Irak’ta bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili olarak bir takım teklifler ortaya koydu: “Yeni Amerikan Başkanı bir çekilme takvimi belirlemeli. Irak’ta üs bulundurmayacaklarını ilan etmeli. Çünkü işgal ancak böyle biter. Amerika çekilme hazırlıklarına başlarken çözüme uluslararası karakter kazandırmalı.

“Bu, sadece Amerikan askerlerinin yerine tarafsız ülkelerin birliklerinin gelmesiyle olmaz. Irak’ın tüm komşularının katılacağı bir bölgesel güvenlik konferansı düzenlenmeli. Ve son olarak seçimler yenilenmeli.”

Guardian, başyazısında “Amerikan askerlerinin çekilmesi sonrasında ülke bir iç savaşa sürüklenir mi?” diye soruyor ve şu cevabı veriyor:

“Hiçbir şeyin garantisi yok. Ama şimdi durumun devamı çözüm değil. Geldiğimiz noktada iyi çözümler değil, ehveni şer çözümler var. Iraklılar beş yıl önce hem Saddam Hüseyin’den kurtulmak istediler hem de işgalin bir an önce bitmesini. İşgal bitmedi. Şimdi gelecek için iyimserlik var ve halk yabancı birliklerin gitmesini istiyor. Bu kez onları dinlemek gerekiyor.”

/ LONDRA

21.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta barış çok zor

  İşgal demokrasi değil, anarşi getirdi

  Cheney Müşerref’li günleri arıyor

  Hahambaşı herkesi aforoz etti

  “Yeni Haçlı seferinin parçası değiliz”

  Suud âlimlerinden Barrak’ın fetvasına destek

  Çeçenler eylem yaptı

  Şaakaşvili, NATO üyesi olmak istiyor


 Son Dakika Haberleri