Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİ TAKIMA ALMAN DESTEĞİ

Türk Milli Futbol Takımı'nda son yıllarda görev yapan futbolcuların önemli bir bölümünün, altyapı eğitimlerini başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde almış olması dikkati çekiyor.

(A) Milli Takım'ın, 2007 yılında Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı 9 karşılaşmada, yurt dışında yetişen 11 futbolcu görev yaptı. Türkiye geçen yıl Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde 9 resmi maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 yenilgi, 3 beraberlik aldı ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim sözkonusu 9 resmi müsabakada 49 futbolcuyu Milli Takım kadrosuna alırken, bunlar arasında yurt dışında yetişmiş 11 isim yer aldı.

ALTYAPILARI ALMANYA

Milli formayı giyen ve yurt dışında yetişmiş olan futbolcular arasında özellikle Alman kulüplerinin altyapısında futbola başlayanların çoğunlukta olması dikkati çekerken, Brezilya asıllı olup Türk vatandaşlığına geçen Mehmet Aurelio, bu yönüyle diğer oyunculardan ayrılıyor. 2007'de (A) Milli Takım kadrosuna çağrılan futbolculardan Ümit Karan, Nuri Şahin, Yıldıray Baştürk, Serhat Akın, Deniz Barış, Hakan Balta, Halil Altıntop, Hamit Altıntop (Almanya), Colin Kazım (İngiltere), Ferdi Elmas (Hollanda) ve Mehmet Aurelio (Brezilya) futbol yaşamına yurt dışında başlayan isimler.

G.SARAY VE TRABZON

2007 yılında oynanan resmi maçlar dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, (A) Milli Takım'a en fazla futbolcu yetiştiren Türk kulüpleri olarak da Galatasaray ve Trabzonspor ön plana çıkıyor. Bu dönemde Galatasaray altyapısından yetişen Emre Belözoğlu, Orkun Usak, Sabri Sarıoğlu ve Arda Turan ile Trabzonspor altyapısından yetişen Gökdeniz Karadeniz, Sedat Bayrak, Fatih Tekke ve Hüseyin Cimşir (A) Milli Takım'da görev aldı. Futbol hayatını İngiltere'de sürdüren ve Milli Takım'da görev alan Tugay Kerimoğlu ise altyapı eğitimini hem Trabzonspor hem de Galatasaray Kulübü'nde aldı.

21.03.2008


 

Golcü Semih: Bu hafta lider oluruz

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, bugün Kasımpaşa ile yapacakları maçta kazanarak, liderlik koltuğuna oturacaklarını ve sezon sonuna kadar da liderliği sürdürerek şampiyonluğa ulaşacaklarını iddia etti.

Sarılacivertli kulübün internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Semih, ligde zirve yarışı yaptıkları rakiplerinin bu hafta puan kaybetmesini beklediklerini ifade ederek, ''Kasımpaşa maçında galip gelerek liderlik koltuğuna oturacağız ve bu koltuktan sezon sonuna kadar inmeyeceğiz'' dedi.

21.03.2008


 

Fenerbahçe-Kasımpaşa

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde bugün 14. kez karşılaşacak.

Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Lig TV maçı naklen yayınlayacak. İki ekip arasında geride kalan 13 maçtan 10'unu Fenerbahçe, 1'ini Kasımpaşa kazanırken, 2 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki toplam 30 golüne, Kasımpaşa 9 golle cevap verebildi. İki ekip arasında, 43 yıl aradan sonra, bu sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.

21.03.2008


 

Fenerbahçe Ülker'in Avrupa gururu

Fenerbahçe Kulübü, kuruluşunun 101. yılında, futbol ve erkek basketbol takımlarıyla Avrupa'nın zirvesini zorluyor.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez çeyrek finale kalmasının ardından, Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın da ULEB Avrupa Ligi'nde aynı başarıyı göstermesi, sarı-lacivertli camiayı gururlandırdı. Fenerbahçe Kulübü, 101 yıllık tarihinde ilk kez, Avrupa'nın futbol ve erkek basketbol branşlarında kulüpler bazındaki en büyük iki organizasyonunda en iyi 8 takım arasında yer almanın onurunu yaşıyor. Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla ilk maçını 2 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da, rövanşını ise 8 Nisan Salı günü Londra'da yapacak.

Fenerbahçe Ülker ise ULEB Avrupa Ligi play-off çeyrek finalinde eşleştiği İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla ilk maçı 1 Nisan Salı günü İtalya'da, ikinci maçı ise 3 Nisan Perşembe günü İstanbul'da oynayacak. İki maçta takımların galibiyetlerinin eşitliği durumunda ''Dörtlü Final''e kalacak takım, 10 Nisan Perşembe günü yine İtalya'da yapılacak 3. ve son maçın ardından belli olacak.

21.03.2008


 

Beckham millî takımda

ABD Birinci Futbol Ligi takımlarından Los Angeles Galaxy'de oynayan David Beckham'ın, Fransa ile oynanacak dostluk maçı için İngiltere Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldığı bildirildi.

İngiltere Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello, 26 Mart Çarşamba günü Stade de France'de oynanacak dostluk maçı için Beckham'ı da aday kadroya dahil ettiğini açıkladı.

21.03.2008


 

Bayern Münih finale yükseldi

Almanya Kupası'nda, milli futbolcu Hamit Altıntop'un da forma giydiği Bayern Münih ile Borussia Dortmund finale yükseldi.

Bayern Münih, ligde FC Energie Cottbus mağlubiyetinden sonra Almanya Kupası'nda kendi sahasında VfL Wolfsburg'u 2-0 yendi.

21.03.2008


 

Volkan Işık rallide şampiyon olacak mı?

Avrupa Ralli Şampinoası 56 Nisan'da İstanbul'da yapılacak. Türkiye'yi temsil edecek olan ünlü Türk pilotu Volkan Işık, geçen sene bu şampiyonada ikinci olmuştu.

Volkan Işık bu şampiyonada da Fiat adına yarışa katılıyor. Işık'ın copilotu ise Kaan Özşenler. Geçen sene gerçekleşen şampiyonada Volkan Işık ve ekibi, aldıkları puanlarla dikkatleri üzerlerine çektiler. Tüm Türkiye'nin de heyecanla beklediği bu önemli organizasyonda Volkan Işık ve ekibi uluslararası basın tarafından da favori takımlar arasında gösteriliyor.

21.03.2008


 

Hidayet'in 39 sayısı yetmedi

Orlando Magic, sahasında Washington Wizards'a 87-86 yenilirken, 39 sayıyla maçın en skoreri olan Hidayet Türkoğlu'nun performansı, galibiyet için yeterli gelmedi.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika sahada kalan Türkoğlu, 9 kez kullandığı 3 sayılık atışların 7 tanesini sayıya çevirirken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların ise 4 tanesinde başarılı oldu. 14 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 10 isabet çıkaran Türkoğlu'nun 39 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistlik performansı, takımına galibiyet getirmeye yetmedi. Magic'de Keith Bogans'ın 14, Jameer Nelson'ın da 12 sayı, 9 asist ve 5 ribauntluk çabası da yenilgiyi önleyemedi. Karşılaşmada Rashard Lewis 7, Dwight Howard ise 3 sayı kaydedebildi.

21.03.2008


 

Halil Altıntop'a gol baskısı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'ün spor direktörü Andreas Müller, Türk milli futbolcu Halil Altıntop'un kendisini büyük bir baskı altında tuttuğunu belirtti.

Müller, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, Halil'in, Kevin Kuranyi'nin yanında ''gol garantisi'' olma yolunda ilerlediğini belirterek, ''Halil, 15 ila 20 gol atabilecek bir oyuncu. Ancak kendisini büyük bir bakı altında tutuyor. Özellikle kendi sahamızdaki maçlarda, soğukkanlı olmaya ihtiyacı var'' dedi.

21.03.2008


 

Barış Memiş 2012'ye kadar Trabzon'da

Trabzonspor'un, genç oyuncusu Barış Memiş'in sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattığı bildirildi.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun Barış Memiş ve babası Salih Memiş ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün bir görüşme yaptığı belirtildi. Görüşmede, Salih Memiş'in kulübün kendileri için belirleyeceği tüm şartları kabul edeceklerini, Hacısalihoğlu'na bildirdiği kaydedildi.

21.03.2008


 

Beşiktaş'a yeni ABD'li basketbolcu

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı'nın yeni transferi Brian Chase, İstanbul'a geldi.

Siyah-beyazlı kulübün, NBA Geliştirme Ligi takımlarından Los Angeles DFenders'tan renklerine kattığı ABD'li oyuncuyla, daha önce faks yoluyla sezon sonuna dek sözleşme imzaladığı bildirildi. Chase, 27 yaşında ve 1.78 metre boyunda.

21.03.2008


 

Beşiktaşlı futbolcular internette yalanladı

Beşiktaşlı futbolcular, kulübün lisans izin işlemleri için UEFA'ya gönde rilecek ''Alacağım yoktur'' yazılı belgeleri imzalamak istemedikleri, senet ya da teminat talep ettikleri yönünde bir gazetede yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladılar.

Siyah-beyazlı futbolcuların ortak yalanması kulübün resmi internet sitesinden yayınlandı.

21.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri