Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyasetin rotasını millet belirler

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Siyaset dışı müdahalelerle siyasi alan, tanzim edilemez. Siyasetin rotasını da millet belirler, siyasi alanı da ancak millet tanzim eder’’ dedi.


Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Sekreter Ferit İlsever, Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk ve İstanbul

Operasyonlar sıklaştı

Güvenlik güçleri sadece son 3 ayda Edirne’den Van’a Türkiye’nin dört bir yanında, çeşitli isimlerle kamuoyuna duyurulan terör, malî, narkotik, asayiş


  Öz ve Gülaltay sorgulandı

Yaşar Öz ile Semih Tufan Gülaltay, Ümraniye’de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında "şüpheli’’ olarak ifade verdi.


  MHP'li Paçacı: AKP’den teklif gelmedi

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, parti kapatmayı zorlaştıracak Anayasa değişikliği konusunda kendilerine teklif gelmediğini, AKP’li yöneticilerle de bu konuda herhangi bir görüşme yapmadıklarını bildirdi.


  Nevruz bereket getirsin

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, Nevruz Bayramı’nın sağlık, bolluk ve umut getirmesini, insanların kardeşliğini pekiştirmesini temenni etti.


  Yargı bağımsızlığını yitirirse özgürlüklerden söz edilemez

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “Yargının bağımsızlığını yitirdiği bir ülkede temel hak ve özgürlüklerin varlığından söz edilemez” dedi.


  Doğu’da karlar eridi, sele döndü

Ardahan ve Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde sel meydana geldi. Sel sebebiyle Ardahan’da 50 evde su baskını yaşandı.


  Şehitlerin cenazesini müftüler kıldıracak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, şehitlerin cenaze namazını müftülerin kıldırmasını istedi. Bardakoğlu, 81 il müftüsüne "cenaze namazı ve alınacak tedbirler" konulu genelge gönderdi.


  Cenazede ortak duâ

Alanya’da yaşayan bir Alman vatandaş vasiyeti üzerine imam ve papazın bir arada okuduğu duâlarla defnedildi.


  Mutluluk parada deği, yardımlaşmada

Kanadalı araştırmacılara göre, insanı mutlu eden çok para değil, parayı başkaları için harcamak. Science dergisinde yayınlanan araştırmada, gelirinin bir kısmını başkaları için harcayanların bunu yapmayanlardan daha mutlu oldukları belirlendi.


  Liseliler gönüllü refakatçi oldu

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kimsesi olmayan, işlemlerini yapmakta zorlanan yaşlı hastaların yardımına liseli öğrenciler koşuyor.


  Gezici anakolu ile eğitim aldılar

Malatya’da şehrin anaokulu açılması mümkün olmayan semtlerinde eğitim hizmeti vermek için uygulamaya konulan gezici anaokulunda 2002 yılından bu yana 902 öğrenci eğitim aldı, otobüs 30 semti gezdi.


  Modern hayat yalnızlaştırdı

Yaşlılık döneminde statü kaybeden, bağımlılık ve kaza riski artan, fiziksel yetenekleri azalan, pek çok kronik hastalıkla baş başa kalan yaşlılar, özellikle aile içinde fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik istismara maruz kalıyor.


  Ceza ve ödülü çocuğunuzla belirleyin

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aile Söyleşileri’nde uzmanlar, çocukla iletişim için 10 altın formül önerdi. Bunlar arasında, ceza ve ödül kurallarının çocukla birlikte belirlenmesi de yer alıyor.


  1,2 milyar insan, içme suyundan mahrum

Dünyada, 1,2 milyar insanın ‘’güvenilir içme suyu’’ndan yoksun yaşadığı bildirildi. Çevre Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan, ‘’2007 Su Raporunda’’ dünya ve Türkiye’deki su durumuna ilişkin tesbitlerde bulunuldu.


  Aspirin kolon kanserini önlüyor

İzmir Kent Hastanesi Gastroenteroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Tankurt, düzenli aspirin kullanımının, kolon (kalın bağırsak) kanserini önlediğini bildirdi.


  Uçakta cep keyfi

Emirates Havayolları, yolcularına uçuş sırasında kendi cep telefonlarıyla konuşma imkânı sağlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri