Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyasetin rotasını millet belirler

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Siyaset dışı müdahalelerle siyasi alan, tanzim edilemez. Siyasetin rotasını da millet belirler, siyasi alanı da ancak millet tanzim eder’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının basına açık bölümündeki konuşmasında, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini yükseltmenin, istisnasız bütün vatandaşlarımızın aidiyet bağlarını güçlendirmenin tek yolu herkes için eşit hak ve hukuktur olduğunu belirtti. Erdğan, şunları söyledi:

“Azınlığın hukukunu korumak, çoğunluğun hukukunu korumak kadar bizim için önemlidir ama bunu yaparken çoğunluğu bir kenara atma hakkına da kimse sahip değildir. Azınlık derken hani gayrimüslimleri kastetmiyorum. Demokrasideki oyu itibariyle azınlık noktasında olan seçkinci bir ekip var ya onları kastediyorum. onlar, ‘Bu ülkenin rotasını biz çizeriz. bu ülke bizimdir’ diyerek halkı ötelemişlerdir. Halkı yok farz etmişlerdir. Bunu ortaya koymak istiyorum. Unutmayalım ki, doğrular, hak ve hürriyetler adamına göre değişmez. doğru, her zaman, her yerde, herkes için doğrudur. Bütün vatandaşlarımız, bize oy versin vermesin bizim için, bize göre, bir ve eşittir. Sükunetimiz, vakarımız, sağduyu ve aklıselime daima vurgu yapmamız sorumlu siyaset tarzımızın gereğidir’’

‘Yaptıkları çalışmaları gölgeleme gayreti içinde olanlar ne kadar gayret ederlerse etsinler, milletin kendilerini ‘kendi içinde gördüğünü’ ve yaşadığını’’ ifade eden Erdoğan, bunu geçen hafta yaptığı Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin’deki kongrelerde gördüklerini belirtti. Hiçbir engelleme çabasının, Türkiye Cumhuriyetine sadakatle hizmet iradelerini gölgeleyemeyeceği gibi demokratik iradesini daha 8 ay önce ortaya koyan milletle aralarını açmaya da yetmeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, özgürlüğün herkes için geçerli olmasının önemine dikkati çekti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam eti:

‘’Biz Türkiye’yi geriye değil, her alanda daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Geçen 5 yıllık iktidarımız bunun en güzel kanıtıdır. Açık söylüyorum, biz demokrasinin çıtasını hukuk devletinin çıtasını yükseltmeye, halkımızın haklarını özenle korumaya devam edeceğiz. Hukukun, adaletin genel prensiplerinden şaşmadan ülkemizi kalkındıracağız. Her zaman söyledik, yine söylüyoruz, bizim özgürlük anlayışımız başkalarının özgürlüğünü de güvenceye almaktır. ‘Benim özgürlüğüm iyi, senin özgürlüğün kötü’ anlayışının daima karşısında olduk. Özgürlükler bir bütündür. Bölmek de mümkün değildir. Onun bir hiyerarşisi olmaz. Sen-ben ayrımı kabul edilmez. Birimizin özgür olmadığı yerde hiçbirimiz özgür olamayız. Buna böyle inanmalıyız. Bunun için tereddüte düşmeden, engellere takılmadan demokrasinin çıtasını daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Meclisin çatısı altında milletin iradesini temsil eden hiçbir gruba, partiye haksızlık yapılmasını kabul edemeyiz. Demokrasinin kurumlarını, organlarını korumadan, her şeyin üzerinde tutmadan demokrasiyi yaşatamayız. Siyaset dışı müdahalelerle siyasi alan tanzim edilemez. Siyasetin rotasını da millet belirler, siyasi alanı da ancak millet tanzim eder.’’

/ ANKARA

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasetin rotasını millet belirler

  Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

  Operasyonlar sıklaştı

  Baykal: Gidiş iyi değil

  Öz ve Gülaltay sorgulandı

  MHP'li Paçacı: AKP’den teklif gelmedi

  Nevruz bereket getirsin

  Yargı bağımsızlığını yitirirse özgürlüklerden söz edilemez

  Doğu’da karlar eridi, sele döndü

  Şehitlerin cenazesini müftüler kıldıracak

  Cenazede ortak duâ

  Mutluluk parada deği, yardımlaşmada

  Liseliler gönüllü refakatçi oldu

  Gezici anakolu ile eğitim aldılar

  Modern hayat yalnızlaştırdı

  Ceza ve ödülü çocuğunuzla belirleyin

  1,2 milyar insan, içme suyundan mahrum

  Aspirin kolon kanserini önlüyor

  Uçakta cep keyfi


 Son Dakika Haberleri