Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Sekreter Ferit İlsever, Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu dün sürpriz bir şekilde gözaltına alındı. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, polisin partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal’da arama yaptığını bildirdi. Önsel, “İP ve Ulusal Kanal’da arama yapmaya gelen polisler, Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinden çıkartılan bir karar ile ‘Ergenekon Soruşturması’ kapsamında arama yapılacağını söyledi” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk’un da olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla harekete geçen polis, dün sabaha karşı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i Ankara’daki evinde gözaltına aldı. THY’ye ait bir uçakla Atatürk Havalimanı’na getirilen Perinçek, havalimanından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Polis ayrıca, aynı saatlerde İşçi Partisi Genel Sekreteri ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, iş adamı İbrahim Benli, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, gazeteci Adnan Akfırat, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi, başyazarı ve yayın kurulu başkanı İlhan Selçuk ve İstanbul Üniversitesi’nin eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu da dahil 7 kişiyi İstanbul’da; Perinçek’le birlikte 2’si Perinçek’in yakın koruması olmak üzere 4 özel güvenlik görevlisini de Ankara’da gözaltına aldı.

ULUSAL KANAL VE AYDINLIK’TA ARAMA

Polis, soruşturma çerçevesinde, dün saat 04.00-04.30 sıralarında İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinin İstanbul ve Ankara’daki merkezlerine de eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Ulusal Kanal ve il başkanlığı binasında belgeler ve bilgisayarlar üzerinde incelemelerde bulunan polis, binaların çevresinde de güvenlik tedbiri aldı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, polisin partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal’da arama yaptığını bildirerek, “İP ve Ulusal Kanal’da arama yapmaya gelen polisler, Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinden çıkartılan bir karar ile ‘Ergenekon Soruşturması’ kapsamında arama yapılacağını söyledi” dedi.

AVUKATIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

İlhan Selçuk’un avukatlarından Akın Atalay, müvekkili hakkında bilgi almak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Atalay, şube çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkili ile görüşmesine, 24 saat süreyle izin verilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Şu anda iyi olduğuna dair yetkililerden bilgi aldık. Normalde bu suçlarla ilgili gözaltı süresi 48 saattir. Yarın (bugün) sabah görüştüğümüzde kendisi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi öğreneceğiz. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle bize söylenen bir şey olmadı. Şu anda kendisine yöneltilmiş bir suçlama da yok. Bir soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere saat 04.30 da evine gelinmiş ve 07.30’da emniyete götürülmek üzere evinden çıkarılmış.”

Selçuk’un evinde polislerce arama da yapıldığını kaydeden Atalay, arama sonucu müvekkilinin evinden bilgisayar ve bazı malzemelerin alınmış olabileceğini söyledi.

ULUSAL KANAL’DAN SANSÜR SUÇLAMASI

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, şok baskına ve gözaltılara tepki gösterdi. Büyükdağlı, baskını AKP’nin kapatılma davasıyla ilişkilendiren Büyükdağlı, CNN Türk’te hükümeti sansürcülükle suçladı. Büyükdağlı,“Basın özgürlüğü bu hükümet döneminde ayaklar altına alınmıştır. Abdulhamit sansürcülerinden beter bunlar” dedi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, basın toplantısı ile Perinçek’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gültekin “Bu, saçma sapan bir iddiadır” görüşünü savundu. Çılgınca bir eylemle karşı karşıya olduklarını” söylerken, İşçi Partililer de slogan attılar.

YILDIZ: DARBE GÜNLERİ GİBİ!

Cumhuriyet Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ise, gazetenin önünde bazı okurlarla birlikte yaptığı basın açıklamasında Selçuk’un darbe günlerini hatırlatır bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürdü. Yıldız, gözaltına alınmayla ilgili olarak hukukî yollara başvuracaklarını söyledi.

39 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili olarak başlatılan, soruşturma kapsamında, şu ana kadar aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, “Susurluk Davası” hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, emekli subay ve astsubaylar, avukat ve gazeteci yazar ile doçentlerin de bulunduğu 39 kişi tutuklanmıştı.

/ İSTANBUL

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasetin rotasını millet belirler

  Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

  Operasyonlar sıklaştı

  Baykal: Gidiş iyi değil

  Öz ve Gülaltay sorgulandı

  MHP'li Paçacı: AKP’den teklif gelmedi

  Nevruz bereket getirsin

  Yargı bağımsızlığını yitirirse özgürlüklerden söz edilemez

  Doğu’da karlar eridi, sele döndü

  Şehitlerin cenazesini müftüler kıldıracak

  Cenazede ortak duâ

  Mutluluk parada deği, yardımlaşmada

  Liseliler gönüllü refakatçi oldu

  Gezici anakolu ile eğitim aldılar

  Modern hayat yalnızlaştırdı

  Ceza ve ödülü çocuğunuzla belirleyin

  1,2 milyar insan, içme suyundan mahrum

  Aspirin kolon kanserini önlüyor

  Uçakta cep keyfi


 Son Dakika Haberleri