Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Her an kredi kartı faciası yaşanabilir”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Dinçer, ekonominin temellerinin ciddi anlamda sallandığını belirterek, her an bir kredi kartı faciası yaşanabileceğini savundu. Mut’ta incelemelerde bulunan Dinçer, kredi kartları üzerindeki riskin çok arttığını kaydetti.

Dinçer,”Kredi kartı borç tutarı 75 milyar doları aştı. Asgari limit ödemede bile zorluk yaşanıyor. Facia her an kapımızı çalabilir.” dedi.

Türkiye’de üretime yönelik hiçbir çalışma yapılmadığını, büyük holdingler ve yabancı sermayenin perakendecilik sektörüne girip, piyasadaki sıcak parayı hortumladığını ifade eden Dinçer, “Tamamen hazırcılığa yönelik bu sistemin önüne geçilmeli. İyice daralan piyasada sıcak para dönmüyor. Önümüzde ciddi tehlikeler var. Bunu en iyi esnaf hisseder ve biz bunu hissediyoruz. İnsanların geleceği, bankaların, holdinglerin ipoteği altında. Para bankalar ve holdingler arasında dönüyor. Piyasalar iyice daraldı. Yakında çok ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz.” dedi.

Türkiye’de üretime yönelik hiçbir işlemin yapılmadığını, ihracat rakamlarının ise ithalata dayalı ihracattan kaynaklandığını kaydeden Dinçer, “Ülkemizde işçilik ve vergi çok yüksek olunca, Çin başta olmak üzere Uzakdoğu’dan ithalat arttı. Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen ürünler üzerinde birkaç değişiklik yapılarak, tekrar ihraç ediliyor ve bu rakamlar “ihracatımız tavana vurdu” şeklinde duyuruluyor. Yapılan bu ihracatın kime ne katkısı var. Üretim olmadan büyüme olmaz. Hani üretim var mı siz ondan haber verin. Tamamen hazırcılık üzerine kurulu bu sistemin hiç kimseye faydası yok” şeklinde konuştu. Mersin’in alışveriş merkezlerince işgal edildiğini kaydeden Dinçer, Mut’unda ekonomik potansiyeli ile alışveriş merkezlerince cazibe bölgesi haline getirilmek istendiğine vurgu yaparak, bu tür yerlere ruhsat verilirken, özellikle şehir dışına kurulması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

/ MERSİN

29.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşadamları: Belirsizlik sürerse, 5 yılda elde ettiklerimizi kaybederiz

  Aç ve yoksul sayısı artıyor

  Yatırımcının güveni sarsılmaya başladı

  “Her an kredi kartı faciası yaşanabilir”

  Unakıtan’dan esnafa KDV müjdesi

  E-fatura’nın altyapısı oluşturuluyor

  Bankalar, TOKİ ile arazi satışında anlaştı

  Sendikalardan grev kararı

  Asya’da ekonomik büyüme yavaşlayacak

  İstanbul’un vergi rekortmeni Aydın Doğan

  Kamu 2006’da çevreye 6,8 milyar YTL harcadı


 Son Dakika Haberleri