Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Haham Filistinlilerin davetine katıldı

Filistinlilerin, İsrail’de Arap nüfusun yoğun olduğu kuzeydeki kentlerinde, İsrailli Arap köy ve kasabalarında düzenlediği “Toprak Günü” gösterileri, alışılmadık bir konuğa da ev sahipliği yaptı. Batı Şeria’daki Tekoa Yahudi yerleşiminin hahamı Menahem Froman, “Toprak Günü” etkinliklerine Filistinlilerle birlikte katılırken, “Adalet taleplerine ben de katılıyorum, adalet bizi barışa götürür” dedi.


Meşal: İsrail Hamas’ın gücünü çarpıtıyor

Hamas'ın Şam’da yaşayan lideri Halid Meşal, İsrail’in Hamas’ın askeri gücünü abarttığını söyledi. Meşal, Associated Press’e verdiği demeçte, İsrail’i,

Barak ile Olmert birbirine girdi

İsrail'de savaşta çocuklarını yitiren ailelerin kurduğu dernekle bir araya gelen Savunma Bakanı Ehud Barak’ın, Başbakan Ehud Olmert’i hedef alan sözle


  Basra kan gölüne döndü

Irak hükümeti, Şii lider Mukteda Sadr’ın, çatışmalara son vermek amacıyla yandaşlarını sokaklardan çekme kararını memnuniyetle karşıladı. Başbakan Nuri El Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, Sadr’ın bu girişimini, “doğru yönde atılmış bir adım” olarak niteledi.


  Endonezya’da ‘Fitne’ protesto edildi

Endonezya'da İslâm karşıtı ‘’Fitne’’ adlı film protesto edildi. Hollanda’da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan kısa filmi protesto eden yaklaşık 40 kişi, Wilders’in öldürülmesi çağrısında bulundu.


  Bir provokasyon da Alman tiyatrosundan

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders’in geçen hafta internette yayınlanan ve İslâm’ı hedef alan “Fitne” adlı filmden sonra bir provokasyon da Alman tiyatrosundan geldi. Almanya’nın doğusundaki Potsdam şehrindeki bir tiyatro İslâm’a hakaretler içeren Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin “Şeytan Ayetleri” adlı kitabını sahneledi.


  Amerika, Irak'ta kayıp vermeye devam ediyor

Irak'ta 2 ayrı bölgedeki patlamalarda, 2 Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.


  Afganistan’da 2 NATO askeri öldürüldü

NATO, Afganistan’ın güneyindeki patlamada iki askerinin öldüğünü bildirdi.


  Çek Cumhuriyeti Radar anlaşmasına hazır

Çek Başbakanı Mirek Topolanek, ABD ile füze kalkanı anlaşmasının hazır olduğunu bildirdi. Bir gazeteye demeç veren Topolanek, Çek topraklarına füze radarı kurulması konusunda ABD ile ilke anlaşmasına vardıklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri