Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müslüman sayısı Katolikleri geçti

Vatikan'ın yayın organı Osservatore Romano gazetesinde yayınlanan istatistiklere göre dünya nüfusunun yüzde 17.4’ü Katolik iken, Müslümanların oranı yüzde 19.2 olarak hesaplandı. Vatikan, İslâmın tarihte ilk kez Katolik Hristiyan sayısını aştığını bildirdi.


Soru sorulmasın, yorum yapılmasın

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AKP'nin kapatılması talebiyle açılan dâvâda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca sunulan iddian

Muhalefetin ilk tepkisi AKP’yi suçlamak oldu

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırırken, parti olarak kendi aralarında bir değerlendirme


  Cumhuriyet saldırısını yönlendiren kişi yakalandı

Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atan ve kısa süre sonra yakalanan 3 çocuğun ifadesi doğrultusunda molotof kokteyllerini kendilerine veren zanlı yakalandı.


  Türkiye’de ayıplı ve özürlü demokrasi anlayışı var

AKP 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, “Türkiye’de ayıplı ve özürlü bir demokrasi anlayışı var” dedi.


  YÖK Yürütme Kurulu’na iki yeni üye seçildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özcan, YÖK Yürütme Kurulu’na iki üyenin seçildiğini bildirdi.


  İlhan Selçuk hastaneye kaldırıldı

Cumhuriyet gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, kalp spazmı ve akciğer enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkilileri, doktor kontrolüne alınan Selçuk’un kalp spazmı ve pnömani geçirdiğini ve bir hafta hastanede tedavi göreceğini bildirdiler.


  Başörtüsüne kırmızı boğa görmüş gibi saldıranlar var

Eski Millî Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, ‘’Başörtüsü görünce, kırmızı görmüş boğa gibi saldıranlar var’’ dedi.


  AB’nin genç nüfusa ihtiyacı var

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, AB’nin Türkiye’nin genç nüfusuna ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Mart ayında 64 terörist etkisiz hale getirildi

Sınır ötesinde gerçekleştirdiği hava ve kara harekatının ardından yurt içine yönelen güvenlik güçleri, Mart ayında terör örgütü PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlarda 64 teröristi etkisiz hale getirdi.


  Meşrutiyet, İslâmın gereği

“Meşrutiyetin 100. Yılında Türkiye'nin Demokrasi Serüveni" panelinde konuşan hukukçu-yazar Nihat Derindere, "Doğu'da aşiretler, meşrutiyet ve demokrasi hakkında çok sert fikirlere sahipken, Bediüzzaman, meşrutiyetin İslâmın gereği olduğunu savunmuştur" dedi.


  Yağışlar çiftçiyi güldürdü

Yurt genelinde iki gündür etkili olan sağanak yağış, üreticinin yüzünü güldürdü. Yağışların özellikle hububat ekili alanlarda rekolteyi artıracağı bildirildi.


  Marmara’nın dibine rasathane

Marmara Denizinde mikro düzeydeki depremleri ölçmek ve muhtemel deprem sonrası oluşacak tsunami için erken uyarı yapabilmek amacıyla Marmara Denizinin güneyine 10 adet geniş bantlı sismik istasyon, deniz dibine de 5 adet deniz dibi rasathanesi yerleştirecek.


  Binlerce kişi hacı olmak istiyor

Kutsal topraklara gitmek isteyen binlerce kişi il müftülüklerine başvuruyor. Hac kayıtları sonra erdi, ancak birçok il, kontenjanın çok üzerine çıktı. Kayseri’de yedeklerle birlikte yaklaşık 3 bin kişi hacca gidebilecek.


  Sınavlarda kâğıt devri bitiyor

Malatya Atatürk İlköğretim Okulunda görevli bilgisayar öğretmeni Orhan Altan, 6 yıldır üzerinde çalıştığı ‘’Bilgisayar Sınav Programı’’nın yazılımını yaptı. Şifrenin girilmesiyle açılacak sınav programı ile öğrenciler sınavdan hemen sonra aldıkları notu öğrenebilecek.


  En fazla antibiyotik tüketiyoruz

Türkiye'de geçen yıl yüzde 16.2’lik oranla en fazla tüketilen ilaç grubunun antibiyotikler olduğu bildirildi.


  Afrika’nın umudu da, ışığı da Türkiye!

Maddî imkânsızlıklar ve doktor yetersizliği sebebiyle yıllarca göremeyen katarakt hastalarının talihsizliği Türkiyeli yardım kuruluşlarının ve gönüllü doktorların bölgeye gitmesiyle değişmeye başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri