Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ebru, Anadolu insanı gibidir

Kastamonulu ebru ve hat ustası Rafet Küllüoğlu, 30 yıllık sanat hayatında 2 binin üzerinde kişiye kurs verdi, 30’dan fazla sergi açtı. Küllüoğlu, ebru sanatının en önemli isimleri arasında yer alan Mustafa Düzgünman’ın öğrencisi olduğunu dile getirerek, ustasının kuşaklar arasında köprü oluşturarak, bu sanatın yaşamasında önemli katkıları olduğunu söyledi.



2. Ankara Kitap Fuarı sona erdi

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 2. Ankara Kitap Fuarı sona erdi. Dokuz gün süren fuara on binlerce kitapsever katılırken aralarında Yeni Asya Neşriyat’ın da bulunduğu birçok yayınevi fuar boyunca imza töreni, seminer ve okuyucu buluşmaları ile sürdü.



Taş ustası yetiştirilecek

Şanlıurfa Belediyesi, şehir merkezindeki tarihi yapı ve sokakların restorasyonunu sürdürmek ve bu meslekte yeni kalifiye eleman yetiştirmek için, ‘’taş ustalığı’’ kursu açacak.



Irak müzesi, eserlerine kavuşuyor

Irak'ta savaşın ilk günlerinde yağmalanan sanat eserlerinden bir kısmı, işgalin 5’inci yıldönümünde yine eski yerlerinde.



Diyarbakır’a dev kültür merkezi

Medeniyetler şehri Diyarbakır’da bir dönem Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü olarak kullanılan alanın büyük çaplı kültür merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar sürdürülüyor.



Müzik dünyasına yeni bir ses

Sanatçı Ziya Uğur çoğunluğu kendi söz ve bestelerinden oluşan ve “Sonsuza Doğru” ismini taşıyan albümü ile müzik dünyasındaki yerini alıyor.



Kitap okumuyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Türkiye’de kitap okuma oranının yüzde 4’ler civarında olduğunu belirterek, ‘’Bu gerçekten çok acıklı ve üzüntü verici bir durumdur. Bu sayıyı mutlak surette artırmamız gerekiyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri