Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gökdeniz'e yılda 5 milyon YTL

Rus basını, Rubin Kazan'la 5 yıllık sözleşme imzalayan Trabzonspor'un eski yıldızı Gökdeniz Karadeniz'in yılda 5 milyon YTL kazanacağını duyurdu.

Rusya Premier Ligi'nde, dün Fatih Tekke'nin takımı Zenit ve Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan karşılaşmasına Gökdeniz damgasını vurdu. Rusya Premier Ligi'ni geçen yıl birinci olarak tamamlayan Zenit, karşılaşmaya hızlı başladı ve Arşavin'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmaya yedek olarak başlayan ve 46'ıncı dakikada forma giyen milli futbolcu Tekke fazla bir varlık gösteremezken, maçın ikinci yarısında Gökdeniz'in futbolu karşılaşmaya damgasını vurdu.

ÜST ÜSTE 2 GOL ATTI

Güçlü rakibi Zenit ile deplasmanda mücadeleyi bırakmayan Kazan, 75'inci dakikada Gökdeniz'in asistiyle Syemak'ın meşin yuvarlağı ağlara göndermesiyle beraberliği yakaladı. Golden sonra ataklarını artıran Kazan, yeni transferleri Gökdeniz'in 77 ve 83'üncü dakikalarda kaydettiği gollerle karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. Gökdeniz karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, Rus Premier Ligi'ni şampiyon olarak tamamlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

ZORLU GEÇECEK

''Kuşkusuz Zenit çok güçlü bir takım, ancak Rubin'deki tüm futbolcular şampiyonluk konusunda son derece hırslı. Bu yüzden St. Petersburg'daki zafer bizim için özellikle psikolojik olarak çok önemli. Rusya ligine gelince; ülkenizde futbolun seviyesi çok yüksek ve şampiyonluk adayları çok fazla. Bu yüzden şampiyonluk yarışı çok zorlu geçecek. Takımımızın yarısı yeni futbolculardan oluşuyor. Bu da bazı zorluklar yaşatıyor. Rus Ligi'nin başında 3 karşılaşmayı da kazanmamız bu açıdan çok iyi oldu. Rubin'in ilerleyen haftalarda bu grafiğinin artarak devam edeceğine inanıyorum.''

KAZAN LİDER

Rubin Kazan'daki diğer Türk futbolcu Hazan Kabze ise dünkü karşılaşmada forma giymedi. Ligdeki 3 karşılaşmayı kazanan Rubin Kazan 9 puanla ilk sırada bulunurken, Rubin Kazan'ı 7'şer puanla Dinamo Moskova ve CSKA Moskova takip ediyor. İlk 3 karşılaşmada bir galibiyet ve bir beraberlikle 4 puan toplayabilen Zenit ise 7'inci sırada bulunuyor.

5 YILDA 25 MİLYON YTL

Rusya'nın SportSegodnya (Günümüz Sporu) gazetesi, Gökdeniz'in 2013 yılına kadar 5 yıllık sözleşme imzaladığı ve milli futbolcunun 5 yıl için Kazan'dan 25 milyon YTL kazanacağını duyurdu. Haberde, transfer için Trabzonspor'un alacağı bonservis bedeli konusunda ise bir bilgi verilmedi.

01.04.2008


 

Galatasaray evinde kazanamıyor

Bu sezon Turkcell Süper Lig, UEFA Kupası ve Fortis Türkiye Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, iç sahada aldığı olumsuz neticelerle hedeflerine ulaşmakta zorluk çekiyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı 22 resmi maçta 15 galibiyet elde ederken, 2 kez rakiplerine boyun eğip, 5 maçta da beraberlik elde etti.

Ligde 3 farklı kazanıp averajla da olsa Fenerbahçe'yi geçerek liderliğe yükselme hesapları yaptığı pazar günkü maçta Gaziantepspor ile berabere kalarak liderin 2 puan gerisine düşen ''Cim bom'', zirve yarışında Kasımpaşa'ya da 23. haftada evinde 1-0 yenilerek büyük yara almıştı.

LİGDE 9 PUAN GİTTİ

Galatasaray, şampiyonluk yarışında kendi evinde 3 beraberlik 1 de mağlubiyet alırken, Ali Sami Yen Stadı, rakipler için korkulu kabus olmaktan çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda toplam 9 puan kaybederken, Galatasaray'ın bu kayıpları Kasımpaşa, Ankaraspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor gibi ligin alt sıralarında yer alan takımlara karşı olması dikkati çekti.

ZİRVEDEKİLERİ YENDİ

Galatasaray, kendi sahasında ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda güçlü takımları devirmeyi başardı. ''Cim bom'', evinde karşılaştığı Beşiktaş, Kayserispor ve Sivasspor'u mağlup ederken, Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'yi yendi. Galatasaray, UEFA Kupası'nda eleme grubu maçları dışında iç sahada başarılı sonuçlar alamadı. Sarı-kırmızılılar, grup maçlarında Helsingborg IF'ye 3-2 yenilirken, FC Austria Wien ile berabere kaldı. Galatasaray, iç sahada Bayer 04 Leverkusen ile oynadığı 3. tur ilk karşılaşmasında da rakibiyle golsüz berabere kalarak rövanş için avantaj elde edemedi.

G.BİRLİĞİ HAZIRLIĞI BAŞLADI

Galatasaray, Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Feldkamp yönetiminde Florya Tesisleri'nde basına ve taraftarlara kapalı olarak yapılan antrenmanda, Gaziantepspor maçında 90 dakika görev alan oyuncuların yenileme çalışmalarının ardından tedavi oldukları kaydedildi.

01.04.2008


 

Sivasspor zirve yarışına ortak

Turkcell Süper Lig'de ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, Kasımpaşa'yı da deplasmanda mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Ligin 28. haftasına lider Fenerbahçe ve aynı puana sahip ikinci Galatasaray'ın 2 puan gerisinde, dördüncü Beşiktaş'ın averajla önünde 58 puanla üçüncü sırada giren Sivasspor, ligin son sırasında yer alan Kasımpaşa'yı, deplasmanda İvan Cvetkov'un attığı gollerle 4-0 mağlup ederek puanını 61'e çıkardı. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği, Galatasaray'ın ise Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldığı haftayı, Kasımpaşa'yı yenerek 3 puanla kapatan Sivasspor, Fenerbahçe ile birlikte zirvede haftayı en karlı kapatan takım oldu. Ligin son 6 haftasına 61 puanlı ikinci Galatasaray'ın averajla gerisinde üçüncü sırada giren Sivasspor, bu hafta sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.

01.04.2008


 

Beşiktaş'ta Tello yokları oynuyor

Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında sarı-lacivertli rakibinin 5 puan gerisine düşen Beşiktaş'ta, Şilili oyuncu Tello ikinci yarıda adeta yokları oynuyor.

Siyah-beyazlı takıma transfer olduğu ilk dönemden itibaren başarılı bir performans ortaya koyan Şilili oyuncu, ikinci yarıda ise büyük düşüş yaşadı. Tello, ilk yarıda 4 gol atarken, ikinci yarıda henüz gol sevinci yaşayamadı ve ilk devredeki başarılı futbolunu arattı. Beşiktaş forması altında ligde şu ana dek 24 kez görev alan tecrübeli oyuncu, 2 maç cezası, 2 karşılaşmada da sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Turkcell Süper Lig'de şu ana dek rakip filelere 4 gol bırakan Tello, 12 haftadır gol hasreti çekiyor. Ligdeki en son golünü 16. haftada Ankaragücü'ne atan Şilili oyuncu, bu gol sevincinin ardından 12 hafta boyunca rakip fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.

01.04.2008


 

Barcelona'da Ronaldinho kadro dışı bırakıldı

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde salı günü deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımına karşı oynayacak FC Barcelona'da, Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho kadro dışı kaldı.

Teknik direktör Frank Rijkaard'ın tercihi ve kulüp yönetiminin de destek verdiği kararla son 4 haftadır ligde Barcelona forması giyemeyen Ronaldinho ile kulübün yolları giderek ayrılıyor. Barcelona'ya geldiğinden bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde takımında yer alamayacak olan Ronaldinho'nun durumu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.

01.04.2008


 

İran Milli Takımında Türk antrenör görev yapıyor

lmanya'da yaşayan Türk teknik direktör Engin Fırat, İran milli futbol takımı teknik direktör yardımcılığına getirildi.

İran Futbol Federasyonu tarafından milli futbol takımı teknik direktörlüğüne atanan eski milli futbolcu Ali Dai, Almanya'dan tanıdığı Engin Fırat'ı iki yardımcısından biri olarak seçti.İran basınında yer alana haberlere göre, Almanya'da uzun yıllar futbol oynayan Ali Dai, Engin Fırat'la Arminia Bielefeld'de oynarken tanıştı ve milli takım teknik direktörü olduktan sonra da birlikte çalışmayı teklif etti.

01.04.2008


 

F.Bahçe-Chelsea maçına Danimarkalı Larsen atandı

Fenerbahçe le helsea arasında YARIN İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçını, Danimarka Federasyonu'ndan Claus Bo Larsen yönetecek.

43 yaşındaki Claus Bo Larsen, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 24 Ekim Çarşamba akşamı oynanan ve Beşiktaş'ın Liverpool'u 2-1 yendiği maçta görev yapmıştı.

01.04.2008


 

En kârlı F.Bahçe..

Turkcell Süper Lig'de 28. hafta maçları Galatasaray - Gaziantepspor karşılaşmasıyla tamamlandı. Galatasaray kendi evinde seyircisiz oynadığı maçta Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düştü ve 61 puanla 2. sırada kaldı. Ligde oynanan Beşiktaş derbisinde Alex'in attığı 2 golle rakibini 2-1 yenen Fenerbahçe en yakın takipçisi Galatasaray ve Sivasspor'un 2 puan önünde 63 puanla lider durumda bulurken, Galatasaray ile aynı puana sahip avarajla 3. sırada yer alan Sivasspor ise Kasımpaşa deplasmanından 4-0'lık farklı bir galibiyet alarak, zirve yarışını Beşiktaş'ın 3 puan önünde sürdürdü.

8 TAKIM TEHLİKELİ BÖLGEDEN ÇIKAMADI

Ligin altı büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Ankaraspor ve Vestel Manisa maçlarını kazanarak umutlanırken, Gençlerbirliği, Konyaspor ve Çaykur Rizespor ise haftayı puansız kapatarak tehlikeyi yakından hissetmeye başladılar. 22 golün atıldığı 28. haftada gol sesinin çıkmadığı tek maç Galatasaray-Gaziantep maçı olurken, 4 maçı ev sahibi takımlar, 3 maçı ise deplasman takımları kazandı.

TOPLU SONUÇLAR

Vestel Manisaspor-Çaykur Rizespor......................: 2-1

Konyaspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor...................: 0-1

Galatasaray-Gaziantepspor................................... : 0-0

Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Bld.....................: 1-2

Ankaraspor-Trabzonspor.........................................: 1-0

Denizlispor-Gençlerbirliği.........................................: 3-2

Ankaragücü-Bursaspor............................................: 2-0

Kasımpaşa-Sivasspor..............................................: 0-4

Beşiktaş-Fenerbahçe................................................: 1-2

HAFTANIN MAÇLARI

Trabzonspor-Denizlispor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kasımpaşa, Fenerbahçe-Kayserispor, Rizespor-Konyaspor, Bursaspor-Vestel Manisaspor, Gaziantepspor-Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Ankaraspor, Sivasspor-Beşiktaş, Gençlerbirliği-Galatasaray.

01.04.2008


 

Polat el koymalı..

Adam doğruları dillendirdi diye, milli takımdan geç geldi bahanesiyle kadro dışı bırakılıyor. Nonda'dan bahsediyorum. G.Saray'da forvet hattında ilk oynaması gereken oyuncu kadro dışı. Peki oynayan beyler. Hadi siz gayret edin. Yok. Nasılsa arkadan kovalayan yok. Kafalarına göre takılıyor beyefendiler. Tamda "mazlumun ahı"cinsinden. Kalli, Almanyada uzunca süre kalınca oyuncularının hangi mevkida oynadıklarını unutmuş olacak ki, Servet'i ön liberoda sahaya sürdü. Barusso alındı, kadroda yok. Bu oyuncu neden alındı. Sadece 15 dakika oynatılmak için mi? Ayhan, Lincoln, Ümit, Hakan, Song tek kelimeyle döküldü. Şu Lincoln. Sezon bitti. Daha etkili bir serbest vuruşunu göremedik. İdmanlarda çok güzel kullanıyormuşta falan filan..

G.Saray-Antep maçında geçen hafta Denizli karşısında oynadığı kötü futbolu bile arattı. Sıradan bir Anadolu takımından farkı yoktu. Bunun çeşitli sebepleri var elbette. Ama bence en önemli sebebi: G.Saray takımdaşlık özelliğini tamamen kaybetmese de kaybetmek üzere olduğu.

Antrenörün sık sık sağlık problemi sebebiyle takımını yanlız bırakması. O yokken Ahmet Akcan'ın yetersiz kalması. Bu arada seçim süreci yaşanması oyuncularda otorite boşluğu meydana getirdi. Ayrıca seneye Kalli' nin takımın başında olmayacağı bilinen bir gerçek. Bu da ona karşı takımda olan sevgisizliğin dışa vurması demek.

Adnan Polat'ın bu duruma el koyması gerekiyor. Seneye takımın başına Falco Götz geleceği dillendiriliyor. Eğer bu doğruysa o hamle hemen şimdi yapılmalı ve Falco göreve başlamalı. Kalan 6 maç kazanıldığı takdirde şampiyonluk gelecek. Ama şu görüntüsüyle bunun olacağını söyleyebilecek tek bir G.Saray'lı çıkmaz. Seneye çalışacağı hocanın gözüne girmek isteyen oyuncuları itebilecek güç kanaatimce bu olur.

Ama Başkan bu hamleyi yapar mı?

SAİD OKUR

01.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri