Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fitne filmine öfke dinmiyor

Danimarka'da yayımlanan İslâm karşıtı karikatürlerle, Hollandalı aşırı sağcı bir siyasetçinin yaptığı “Fitne” filmini protestolar sürüyor. Afganistan’da onlarca kadın, Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanlığının önünde Hollanda ve Danimarka bayraklarını yakarak, iki ülke karşıtı sloganlar attı.

Çoğu burkalı 70 dolayında Afgan kadını, Danimarka ve Hollanda askerlerinin ülkeden çekilmesini de isteyerek, Afgan hükümetinden de bu ülkelerin büyükelçiliklerini kapatmasını, Hollanda ve Danimarka ile diplomatik ilişkileri kesmesini talep etti. Endonezya’da da İslam karşıtı filmi protesto eden 50 civarında medrese öğrencisi, Hollanda konsolosluğunun bahçesine girdi. Konsolosluk sözcüsü, ülkenin batısında Medan kentindeki konsolosluğa giren öğrencilerin, binadaki Hollanda bayrağını indirdiğini belirtti.

Öte yandan süt ürünleri üreticisi olan bir Malezya-Hollanda ortak şirketi, gazete ilanlarıyla filmi şiddetle kınadı.

Şirket, internet sayfasında ve Malezya’nın belli başlı gazetelerinde tam sayfa yer alan ilanlarında, İslam karşıtı filmi şiddetle kınadığını duyurdu. Şirket yöneticisi Kamarul Ariffin Muhammed Yasin, ilanda, “Biz Malezya toplumunun bir parçasıyız ve kültürlere olduğu gibi saygı duyuyoruz. Desteğinizin devamını bekliyoruz ve paylaştığımız değerleri her zaman yaşatacağız” ifadesini kullandı.

Şirketin bu girişimi, Müslümanlara ürünlerini boykot etmemesi çağrısı olarak değerlendirildi.

Bu arada, Özbekistan, İslâm karşıtı “Fitne” filmini kınadı ve “filmin, dinler arası anlaşmazlık yaratma girişimi olduğunu” bildirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, filmin, İslamiyete karşı saldırı olarak değerlendirildiği kaydedildi.

/ KABİL, CAKARTA

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fitne filmine öfke dinmiyor

  Hahambaşından Feth’e silâh vetosu

  Tibet gösterileri Doğu Türkistan’a sıçradı

  Irak ordusundan Basra’da zafer gösterisi

  Bush’tan Afganistan baskısı

  Kosovalı Sırplara ilk Rus yardımı

  Rusya NATO’ya misilleme arayışında


 Son Dakika Haberleri