Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tibet gösterileri Doğu Türkistan’a sıçradı

Çin makamları, Tibet’teki olaylarla bağlantılı olarak bir süre önce Sincan Uygur Özerk Bölgesinde bir protesto gösterisi olduğunu kabul etti.Hotan şehri yönetiminin internet sayfasında yayımlanan açıklamada, küçük çaplı protestonun 23 Martta bir pazar yerinde yapıldığı kaydedildi.

Yaralı olduğuna ilişkin bilgi yer almayan açıklamada, durumun normale döndüğü ifade edildi.

Daha önce, Amerikan yönetimi tarafından finanse edilen Özgür Asya Radyosu, 23 ve 24 Martta Hotan ve yakınındaki protestolara yüzlerce Uygur’un katıldığını ve bu kişilerin gözaltına alındığını ileri sürmüştü.

Radyonun haberinde, protestocuların “başörtüsünün yasaklanmamasını, Uygurlara yönelik işkencenin durdurulmasını ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedikleri” iddia edilmişti. Hotan Bölgesel İdari Ofisi yetkililerinden Fu Çao, Assosiated Press’e yaptığı açıklamada, protestonun başörtüsü yasağıyla ilgisi olmadığını kaydetti. Çinli yetkili, protestoya katılanların esas olarak Uygurlar olduklarını ve bunun Tibet’teki ayaklanmaya bir cevap olduğunu ifade etti. Resmi açıklamada, protestoya, aralarında “karıştırıcı” unsurlar olan “terörist”, “ayrılıkçı” ve “aşırı dincilerin” de bulunduğu “az sayıda” kişinin katıldığı ve bunların engellendiği ifade edildi.

/ PEKİN

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fitne filmine öfke dinmiyor

  Hahambaşından Feth’e silâh vetosu

  Tibet gösterileri Doğu Türkistan’a sıçradı

  Irak ordusundan Basra’da zafer gösterisi

  Bush’tan Afganistan baskısı

  Kosovalı Sırplara ilk Rus yardımı

  Rusya NATO’ya misilleme arayışında


 Son Dakika Haberleri