Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Aliağa İstanbul'un üç katı enerji harcıyor

İstanbul, yılda 2,5 milyar metre küp doğal gaz tüketirken, Aliağa yılda 6,5 milyar metre küp harcıyor. Ayrıca en çok elektrik tüketen iki ilçeden biri.

Bünyesinde dünyanın ikinci büyük sıvı doğal gaz depolama tanklarını, Türkiye’nin tek gemi söküm tesislerini, ülkenin en büyük rafineri tesisleri olan TÜPRAŞ ve PETKİM’i barındıran 60 bin nüfuslu İzmir’in Aliağa ilçesinin, Türkiye’nin en çok elektrik ve doğal gaz tüketen merkezi olduğu bildirildi.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Türkiye demir çelik ihtiyacının yüzde 43’ünü, petrokimya sanayisinin yüzde 100’ünü, rafineri ihtiyacının yüzde 45’ini, elektrik üretiminin yüzde 10’unu karşıladıkları bilgisini verdi. Türkiye’deki tek gemi söküm tesisleriyle, dünyanın ikinci büyük sıvı doğal gaz depolama tanklarına sahip olan Aliağa’nın hem üretimiyle, hem de tüketimiyle Türkiye’nin ilk sırasında yer aldığını kaydeden Kaya, yüksek tüketimin dolaylı olarak üretime yansıdığını, üretimin artmasından da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Doğal gaz tüketiminde Türkiye’de birinci sırada olduklarını, elektrikteyse Gebze ile başabaş gittiklerini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

‘’Bugün Türkiye’de en fazla elektrik tüketen iki ilçeden biriyiz. Biri Gebze, diğeri ise Aliağa. Tüketimde bazen Gebze birinci sırada oluyor, bazen biz oluyoruz. Sınırlarımız içerisindeki PETKİM, TÜPRAŞ, demir çelik tesisleri, Enka Elektrik A.Ş. gibi kurumlar doğal gaz tüketiminde önemli paya sahipler. İstanbul’da yılda tüketilen doğal gaz 2,5 milyar metre küp. Aliağa’daysa 6,5 milyar metre küp. İstanbul’da tüketilen doğal gaz miktarı neredeyse Enka Elektrik AŞ’nin tüketimi kadar.’’ Kaya, ilerideki 5 yıl içerisinde ilçeye 10 milyar dolarlık yatırım yapılmasının öngörüldüğünü söyledi.

04.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aliağa İstanbul'un üç katı enerji harcıyor

  İş dünyasında, değerler eğitimine ihtiyaç var

  “Tekstilden vazgeçmek, ihracatın 5’te 1’inden vazgeçmek demektir”

  Cepte numara taşıma Ekim sonu başlıyor

  Avrupalının 5’te 1’i kadar boya tüketiyoruz

  Yeşilöz Otel, tatilcileri ağırlamaya başladı

  Organik gıda pazarının tedarikçisi olabiliriz

  Türkiye, İran elektrik şebekesine bağlanacak

  Doğu Karadeniz’den ihracat yüzde 30 artt


 Son Dakika Haberleri