Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Son gazi duâlarla uğurlandı

İstiklal Savaşının hayatta kalan son gazilerinden 110 yaşındaki Yakup Satar, Eskişehir’deki evinde vefatının ardından, dün öğle vakti Reşadiye Camiinde kılınan cenaze namazını müteakip dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

İstiklal Savaşının son gazilerinden 110 yaşındaki Yakup Satar’ın cenazesi, Eskişehir Reşadiye Camisi’nde kılınan namazın ardından düzenlenen askeri törenle asri mezarlığa defnedildi. Merhum gazi Yakup Satar’ın cenazesi Hacı Seyit Mahallesi Duatepe Caddesi’ndeki evinden alınarak, evinin yanındaki Hacıseyid Camisi’ne getirildi. Buradaki cenaze işlemlerinin ardından gazi Satar’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, askerlerin omuzunda evinin önüne getirildi. Gazi Satar’ın kızları, torunları, yakınları ve komşuları dualar okudu. Yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle erkekler evden çıkarak bitişikteki caminin avlusunda toplandı.

Bu arada gazi Satar ile aynı apartmanda oturan komşularının 4 ve 6 yaşlarındaki asker kıyafeti giyen çocukları Sefa Kurtcan ile Halil Berkay Altun, bir süre tabutun başında nöbet tuttu. Gazi Satar’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu TSK Eskişehir Asker Hastanesine ait ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisi’ne getirildi.

Caminin avlusuna yerleştirilen gazi Satar’ın tabutunun başında, bir süre de dönüşümlü olarak Kıbrıs ve Kore gazileri nöbet tuttu. Gazi Satar’ın torunlarının bazı çocukları da tabutun yanına gelerek dua etti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cami çevresinde, törene katılacak vatandaşlar üst aramasından geçirilerek avluya alındı. Gazi Satar’ın ailesi ve yakınlarının, törenin yapıldığı camiye ulaşımları 1. Hava Kuvveti Komutanlığına ait araçlarla sağlandı.

Reşadiye Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından cenaze törenine geçildi. Törene Gazi Satar’ın oğlu Fevzi Satar, kızları Zekiye Tali, Safiye Çorakbaş, Meliha Işıkada, Necmiye Işıkada ve Bedriye Kalas ile torunları, torunlarının çocukları, yakınları, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı, AKP Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, MHP Milletvekili Beytullah Asil, Garnizon ve 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Hasan Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yaveri Jandarma Albay Semih Okyar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından gazi Satar’ın tabutu askerlerin omuzunda top arabasına yerleştirildi. Valiliğin yanındaki Müftü Sokak’ta gerçekleştirilen askeri törenle bir süre top arabasında taşınan gazi Satar’ın cenazesi, ambulansa yerleştirildikten sonra asri mezarlıkta toprağa verildi.

/ ESKİŞEHİR

04.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Almayacaksanız, başımızın çaresine bakalım

  AKP'nin kapatılması bir çeşit darbe olur

  Son gazi duâlarla uğurlandı

  Baykal: Görüşme isteği ‘romantik talep’

  Şahin: Türkiye’yi kimse geri götüremez

  DTP, Nevruza Meclis Araştırması talep etti

  Üyelikte, kültürel sorunlara kilitlenmemeli

  Ankara’da yaşamak ayrıcalık değil

  Yeni üniversite Şırnak’ı sevindirdi

  Mutafyan, tarihî yarımadayı ziyaret etti

  Son OKS ve SBS’ye başvurular başladı

  İstanbul’a yeni harita

  “Her ile bir heliport” projesi

  “Gençler Bediüzzaman’ı örnek almalı”

  Botox büyük risk oluşturuyor

  Sigara tiryakiliği geni bulundu

  Çöken bilgisayara uzaktan müdahale

  Yayınevi dâvâsında “reddi hakim”e red


 Son Dakika Haberleri