Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ankara’da yaşamak ayrıcalık değil

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı tarafından yaptırılan, ‘’Ankara Ticari Kimliğini Arıyor’’ başlıklı araştırma, Başkentlilerin yüzde 70’inin şehrin ekonomik şartlardan memnun olmadığını ortaya çıkardı.

TÜSİAV tarafından yaptırılan ankette, bin 348 Başkentli’ye Ankara’nın ticarî ve ekonomik yapısıyla ilgili sorular yöneltildi. Yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, ‘’Ankara’nın ekonomik olarak size sağladığı şartlardan memnun musunuz?’’ sorusuna Ankaralıların yüzde 70,47’si hayır, yüzde 21,05’i ise evet cevabını verdi.

Araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 74,61’i, Ankara’nın ekonomik yönden bir Avrupa başşehri olma özelliği taşımadığını, yüzde 19,12’si ise taşıdığını düşünüyor. ‘’Ankara’da yaşamak bir ayrıcalık mı?’’ sorusunu Başşehirlilerin yüzde 68,51’i ‘’hayır’’, yüzde 23,86’sı ‘’evet’’ olarak cevaplandırdı. Anket sonucuna göre, Ankara’da öncelikli halledilmesi gereken sorunların başında yüzde 39,04 oranla yeni iş sahalarının açılmaması geliyor. Bunu yüzde 20,38 ile işsizlik, yüzde 10,46 ile parklar ve yeşil alanların yetersizliği izliyor. Ankaralıların yüzde 6,51’i belediye hizmetlerini, yüzde 5,71’i sosyal hayatın canlanmasını, yüzde 4,42’si ulaşım hizmetlerini, yüzde 4,19’u eğlence ve san'at mekânlarının azlığını, ‘’öncelikli halledilmesi gereken sorunlar’’ arasında görüyor. Ankete katılan bin 348 başşehirlinin yüzde 67’si, Ankara’da her gün iş imkânının azaldığını düşünüyor. ‘’İş imkânı artıyor’’ şeklinde cevap verenlerin oranı ise yüzde 8,83.

ANKETLERDE ANKARA EKONOMİK

ANLAMDA HIZLA GERİLİYOR

‘’Teknopark diye bir kavram duydunuz mu?’’ sorusuna katılımcıların yüzde 64,43’ü ‘’hayır’’, yüzde 27,12’si ‘’evet’’, yüzde 8,45’i ‘’yorum yok’’ cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 44,64’ü Ankara’nın başşehir olma özelliğinin yanında sanayi şehri olması, yüzde 20,43’ü eğitim şehri olması, yüzde 15,57’si teknopark şehri olması, yüzde 6,11’i fuarcılık şehri olması, yüzde 5,35’i kültür şehri olması, yüzde 3,01’i ise turizm şehri olması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

‘’Ankara, ekonomik anlamda yeni çözümler sağlayamazsa önümüzdeki dönem sizce nasıl bir şehir olur?’’ sorusuna yüzde 26,15 oranında ‘’Ekonomisi zayıflar küçülür’’, yüzde 25,67 oranında ‘’Sıradan Anadolu şehri olur’’, yüzde 17,11 oranında ‘’Başkent olma vasfını İstanbul’a kaptırır’’, yüzde 12,36 ‘’Hiçbir şey olmaz’’, yüzde 9,54 ‘’önümüzdeki dönem daha güçlü bir ekonomisi olan Ankara olacak’’ cevabı verildi.

Ankete katılanların yüzde 85,-13’ü, başta Ankara milletvekilleri olmak üzere şehrin ileri gelenlerinin ekonomik yönde bir çözüm için çaba sarf ettiğine inanmıyor. TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, son ekonomik veriler ve gelişmelerin, Ankara’nın ekonomik anlamda hızla gerilediğini ortaya koyduğunu belirtti. Başşehrin, adına yakışır bir ekonomik yapıya kavuşması gerektiğini ifade eden Sarıtoprak, ‘’Araştırmamız, Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızın daha çok getiri istediğini ortaya koyuyor. Ankaralı artık yeni perspektifler doğrultusunda şehir ekonomisinin oluşturulmasını istemektedir’’ dedi.

04.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Almayacaksanız, başımızın çaresine bakalım

  AKP'nin kapatılması bir çeşit darbe olur

  Son gazi duâlarla uğurlandı

  Baykal: Görüşme isteği ‘romantik talep’

  Şahin: Türkiye’yi kimse geri götüremez

  DTP, Nevruza Meclis Araştırması talep etti

  Üyelikte, kültürel sorunlara kilitlenmemeli

  Ankara’da yaşamak ayrıcalık değil

  Yeni üniversite Şırnak’ı sevindirdi

  Mutafyan, tarihî yarımadayı ziyaret etti

  Son OKS ve SBS’ye başvurular başladı

  İstanbul’a yeni harita

  “Her ile bir heliport” projesi

  “Gençler Bediüzzaman’ı örnek almalı”

  Botox büyük risk oluşturuyor

  Sigara tiryakiliği geni bulundu

  Çöken bilgisayara uzaktan müdahale

  Yayınevi dâvâsında “reddi hakim”e red


 Son Dakika Haberleri