Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Önceliğimiz demokrasi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz ekonomi" dedi.

AKP Trabzon İl Başkanlığı Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Erdoğan, AKP olark bugüne kadar hiçbir gerilimin tarafı olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz ekonomi. Şunu iyi bilmenizi istiyorum ki bizim önceliğimiz bu ülkenin, bu milletin refahı” diye konuştu. AKP’nin 14 Ağustos 2001’de kurulmasından sonra Trabzon’a gelip Belediye Binası’nın balkonundan halka seslendiğini ve aynı balkondan “rahmetli Başbakan” Adnan Menderes’in de hitap ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Sonunda yeter söz milletindir demişti” dedi. Kendisinin de o gün “gürleyen bir kalabalığa” “Yeter söz de karar da milletindir” dediğini ve bugün de bu söze sahip çıktığını kaydetti. Partililerin “Trabzon inlesin Baykal dinlesin” sözlerini kesen Erdoğan, “Bununla zaman kaybetmeyelim” diye karşılık verdi. Bütün milleti ve özellikle Trabzon halkını sağduyulu olmaya çağıran Erdoğan, “Tahriklere karşı son derece dikkatli olun. Fırsatçılara karşı son derece dikkatli olun. Trabzon’a nifak tohumları atmak isteyenlere karşı dikkatli olun” diye konuştu. Bazı kesimlerin Ankara’dan korkular üreterek ve gerilimler türeterek hiçbir yere varılamayacağını vurgulayan Erdoğan, “Çünkü bu millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor” dedi. En az 3 çocuk dediği için bazılarının rahatsız olduğunu ve sözlerinin hâlâ arkasında olduğunu dile getiren Erdoğan, “Yine diyorum. Niye Türkiye’nin gücünü, Türk milletinin devamını isteyen karşı çıkamaz diyorum. En az üç diyorum” diye konuştu.

Bunun bir Başbakan olarak bir talebi olduğunu ve düşünce özgürlüğü olduğunu kaydeden Erdoğan, kendisinin de evlendiği zaman çok zengin bir ailenin çocuğu olarak evlenmediğini ve orta tabakanın altı bir ailenin çocuğu olarak evlendiğini söyledi.

Sözlerine karşı çıkanların bu ülkenin yararını ve geleceğini düşünmediklerini ifade eden Erdoğan, bu gidişle 2037 yılında Türkiye’nin yaşlı nüfus haline geleceğini belirtti. “Rakamla, bilgisel konuşuyorum” diyen Erdoğan, bugün Avrupa’nın ağladığını ve “Biz yanlış yaptık” dediklerine işaret etti. Türkiye’yi de birilerinin bu oyuna kurban etmek istediğini savunan Erdoğan, “Almanya yalvarıyor yeter ki doğur, para vereyim diyor.

Erdoğan: Yargının sorunlarını gidereceğiz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Hükümet olarak, yargı sistemimizin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye, avukatlarımızın da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz’’ dedi. Başbakan Erdoğan, Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuvvetler ayrılığı esasına dayanan anayasal sistemiyle tüm vatandaşlarının temel hak ve hürriyetlerini teminat altına alan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Bu çerçevede dava ve savunma hakkı, şüphesiz, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren avukatlarımız, çok temel bir kamu hizmeti yapmaktadır. Hükümet olarak, yargı sistemimizin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye, avukatlarımızın da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. ’’

/ TARBAZON

06.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DTP’ye savunma için ek süre verildi

  KAOS ORTAMINDA KİM YATIRIM YAPAR?

  Almanya’da Müslüman sayısı arttı

  İngiliz hakim: Aile çöküyor

  DP alternatif olma yolunda

  Arjantin cunta ile hesaplaşıyor

  Yargı: Baz istasyonları şehir dışına taşınacak

  Erdoğan: Önceliğimiz demokrasi

  Üskül: Savcıların hazırladığı iddianamelerin yarısı sonuçsuz kalır

  Şahin: 2007’de 2 bin 767 sokak satıcısı tutuklandı

  AB, bir barış projesi

  AB kaynaklarını kullanma konusunda bilgi ihtiyacı var

  Eroğlu: Dağı, taşı her tarafı ağaçlandıralım

  “301’i toplumun istediği şekilde düzenleyeceğiz”

  Dünya ekonomisinde riskler arttı

  TASAM'dan "Barış Medeniyeti’’ toplantıları

  Laos Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

  Deniz astsubay vurularak öldürüldü

  Çin medyası Türkiye’de

  Türkiye’de yapılmak istenen sun’i gündem

  Bediüzzaman, Yalova’da anıldı

  ÖSS ve YDS’ye başvurular 7 Nisan’da sona erecek

  Güneydoğuda okula devam eden öğrenci arttı

  Emekli ve Bağ-Kur’lulara muayenede kolaylık

  Hastanelerdeki acil servise gelenlerin yüzde 60’ı acil değil

  ‘Tutanak uygulaması polise müracaatı yarı yarıya azalttı’

  Vatan Caddesi trafiğe kapatılıyor

  OKS’ye başvurular arttı

  Alkol, hafızaya zarar veriyor

  Hidrojenle çalışan ilk uçak başarıyla denendi

  “pizza.com”u 2.6 milyon dolara sattı

  Kadın köpeği ısırdı!

  Mezarlar interaktif hale geldi

  Türkiye “Bilim elçisi”ni seçecek

  160 ülke gaz salımının azaltılması için anlaştı

  Mona Lisa artık hareket edebiliyor

  ‘Bu yıl sıcaklık düşecek’


 Son Dakika Haberleri