Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hollanda mallarına boykot çağrısı

İRAN Meclis Başkanı Gulamali Haddad Adil, Hollanda’da bir parti liderinin çektiği İslâm karşıtı ‘’Fitne’’ filmine tepki için bu ülkenin ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

Meclisin oturumunda konuşan Haddad Adil, son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinde İslam’ın kutsal değerlerine karşı girişimlerin ve medya aracılığıyla Müslümanların inançlarına saldırıların arttığını söyledi. Hollandalı parti liderinin hazırladığı ‘’Fitne’’ filminin de bu saldırılardan biri olduğunu kaydeden Haddad Adil, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bunlar, dünyadaki İslâmî uyanış dalgasından korktukları için böyle yapıyorlar. İslâm dünyasının bu iğrenç ve çirkin davranışlara tepkisi, bu ülkelerin mallarını boykot etmek olmalıdır. Müslümanların haklarına saldıranlara verilecek en büyük ceza budur. Batılılar paranın kölesidir. Eğer ekonomilerini tehlikede görürlerse bu gibi davranışlardan vazgeçerler.’’

Bu arada, İslâm ülkelerinde filme tepkiler sürerken, Hollanda’nın Tahran’daki büyükelçiliği önünde İran’ın Gönüllü Milis Teşkilâtı (Besic) üyesi öğrencilerce protesto gösterisi düzenlendi. ‘’Siyonist sefir sınır dışı edilsin’’ sloganının atıldığı gösteride, büyükelçilik binasına taş ve yumurta atıldı. İran’da bir sivil toplum örgütü de, ‘’Fitne’’ filmine karşı ‘’Hristiyanlıktaki şiddeti göz önüne sermek için’’, ‘’Fitneden Öte’’ adlı bir film çekeceğini açıklamıştı.

/ TAHRAN

07.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush-Putin arasında son zirve

  Gates: İran’la sorunlarımızı diplomasi çözecek

  Gün ortasında Londra’da KGB operasyonu

  Taliban’dan Fransa’ya uyarı

  Hamas: Olmert, Şalit’in hayatıyla oynuyor

  Hollanda mallarına boykot çağrısı

  Irak’ta Kaide ve Mehdi Ordusu operasyonları

  Mehdi Ordusu’nu dağıtma planı


 Son Dakika Haberleri