Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mehdi Ordusu’nu dağıtma planı

IRAK siyasî liderliği, bütün siyasî oluşumlara, ekim ayında yapılacak yerel seçimlerden önce milis güçlerini dağıtmaları çağrısında bulundu.

Irak Devlet Başkanı, Başbakan ve meclisteki siyasî oluşumların liderlerinden kurulu ‘’Siyasî Ulusal Güvenlik Konseyi’’, dün geç saatlerde düzenlenen ve Devlet Başkanı Celal Talabani’nin başkanlık ettiği basın toplantısında, 15 maddelik bir bildiriyi kamuoyuna duyurdu. Bildirideki ana talep, bütün partilerin ve siyasî oluşumların, kendilerine bağlı milisleri derhal dağıtmaları ve silâhlarını teslim etmeleri oldu.

Bildiride, herhangi bir milis gücünün adı yer almadıysa da bunun radikal Şiî Lider Mukteda El Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nu hedeflediği belirtiliyor. Bildiride, ayrıca milis güçlerin feshedilmesi ile şartsız olarak sivil faaliyetlere dönmeleri, siyasî sürece ve seçimlere katılmaları talebi yer alıyor. Bu arada Talabani, meclisteki Sadr yanlıları dışındaki bütün siyasî oluşumların bildiride yer alan 15 maddeyi kabul ettiklerini söyledi. Irak meclisinde 275 sandalyenin 30’u Mukteda El Sadr yanlılarına ait.

/ BAĞDAT

07.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush-Putin arasında son zirve

  Gates: İran’la sorunlarımızı diplomasi çözecek

  Gün ortasında Londra’da KGB operasyonu

  Taliban’dan Fransa’ya uyarı

  Hamas: Olmert, Şalit’in hayatıyla oynuyor

  Hollanda mallarına boykot çağrısı

  Irak’ta Kaide ve Mehdi Ordusu operasyonları

  Mehdi Ordusu’nu dağıtma planı


 Son Dakika Haberleri