Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İngiliz basını: Chelsea'yi kaleci yarı finale taşıdı

BASIN, CHELSEA'NİN FENERBAHÇE'Yİ 2-0 YENDİĞİ MAÇA GENİŞ YER AYIRDI. BASIN, SAKATLANAN CUDİCİNİ'NİN YERİNE KALEYE GEÇEN HİLARİO'NUN İKİ ŞAHANE KURTARIŞLA CHELSEA'Yİ YARI FİNALE TAŞIDIĞINI VE MAÇIN KAHRAMANI HALİNE GELDİĞİNİ YAZDI.

İngiliz basını, Fenerbahçe takımının İngiltere'nin Chelsea takımıyla oynadığı ve Chelsea'nin 2-0 galibiyetiyle sona eren Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı sonunucuna geniş yer ayırdı. The Daily Telegraph gazetesi, Chelsea takımının son 5 sezonda dördüncü kez yarı finale ulaştığına dikkat çekerken, ''Chelsea Türk lokumunun tadını çıkardı'' başlığını kullandı. Yorumda, bu durumun çok da etkileyici olmayan 2 gol sayesinde gerçekleştiği kaydedilirken, ''2002 finalinde Real Madrid'e karşı Bayer Leverkusen'de kaybeden Michael Ballack, erken ve aslında sonucu haber veren golü attı. Kapanış sahnesinde ise Fenerbahçe durumu eşitlemeye çalışırken Frank Lampard ikinci golü ekledi'' denildi.

MAÇIN KAHRAMANI HİLARİO

Maçın kahramanının ise beklenmeyen bir isim olduğu ifade edilen Telegraph gazetesi yorumunda, Chelsea kalecisi Cech'in sakat olduğu hatırlatıldı. Yazıda, yedek kaleci Carlo Cudicini'nin de oyunu erken terk ettiğine dikkat çekilirken, böylece oyuna giren Hilario'nun, iki şahane kurtarışla Chelsea'yi yarı finale taşıdığı ve maçın kahramanı haline geldiği ifade edildi. Chelsea'nin maçta erken hakimiyet kurmanın avantajını yaşadığını da belirten Telegraph yazarı, Chelsea'nin ikinci yarıya galip başlamasına rağmen bu durumu avantaja ve ''gollere'' çevirmekte yetersiz kaldığını bildirdi. The Guardian gazetesinde yer alan maç yorumunda da Lampard'ın son şovunun Chelsea'nin turu güvenli şekilde geçmesini garanti ettiğine dikkat çekildi. Chelsea taraftarının maç boyunca takımın hücuma dayalı atak futbol oynaması yolunda tezahürat yaptığı, ancak teknik direktör Avram Grant'ın ise Ballack'ın sunduğu erken avantaja tutunmaktan yana bir tutum sergilediği belirtilen yorumda, Chelsea'nin Fnerbahçe atakları karşısında adeta Şampiyonlar Ligi hayali üzerinde zar attığı, yani bir nevi kumar oynadığı kaydedildi.

F.BAHÇE'DEN ZAYIF DİRENİŞ

Daily Mail gazetesi ise Ballack'ı öven bir başlığa yer verdiği haberinde Chelsea'nin, Stamford Bridge'de ''A sınıfı futbolunu oynamadığını, buna gerek de kalmadığını'' yazdı. Gazete Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu'ndaki kahramanca performansına hiç benzemeyen zayıf bir direniş gösterdiğini öne sürdü. The Sun gazetesinin yorumunda ise Zico'nun takımının maça en az İstanbul'daki kadar gergin çıktığı öne sürüldü ve ''tehlikeli bölgelerde son derece basit paslaşmalar yaptılar ve Chelsea'nin hiç uğraşmadan dünyanın en iyisi gibi görünmesine yol açtılar'' denildi.

10.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiliz basını: Chelsea'yi kaleci yarı finale taşıdı

  Almanlar Ballack'ı göklere çıkardı

  Alex: Çok güçlü savunma blokları var

  Zico: Seneye daha iyi olacağız

  İspanyol basını: F.Bahçe iyi oynadı

  F.Bahçe her zaman 8 takım arasına girer

  Mehmet Okur'un 22 sayısı Jazz'a yetti

  Engelli yüzücü okulunu il birincisi yaptı

  Buraya kadar


 Son Dakika Haberleri