Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şiiriyle bir bütün olmuş şair: YAHYA KEMAL

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Yahya Kemal’in ‘’şiiri olmaksızın hayat hikâyesini, hayat hikâyesi olmaksızın şiirini anlamak mümkün olmayan tek şahsiyet’’ olduğunu söyledi.

Altındağ Belediyesince, Yunus Emre Kültür Merkezinde ‘’50. Ölüm Yıldönümünde Yahya Kemal ve Şiir Dili’’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Yahya Kemal’in güçlü bir şair olduğunu ifade etti.

Tural, ‘’Pek az kimsenin hayatı ile mesleği arasında mutlak ilişki vardır. Şairliği bir hayat tarzı olarak seçmiş ve onu artık hayat hikâyesinin ayrılmaz parçası haline getirmiş birçok şair vardır. Ama Yahya Kemal, şiiri olmaksızın hayat hikâyesini, hayat hikâyesi olmaksızın şiirini anlamak mümkün olmayan tek şahsiyettir’’ diye konuştu. Yahya Kemal’in edebî bir şahsiyet olduğunu dile getiren Tural, bu şekilde şahsiyet olarak kalmamın çok zor olduğunu söyledi.

Şairin İstanbullular tarafından çok sevildiğini, kitabı henüz çıkmamışken halkın büyük kesimi tarafından tanındığını belirten Tural, Yahya Kemal’in şiirlerinden mısralar okuyarak, hayat hikâyesini anlattı.

‘’Türkiye’de belli çizginin üstünde bin şair varsa, o bin şairden son 200 yıl içerisinde yalnızca şair gibi yaşamış biri vardır. O da Yahya Kemal’dir’’ diyen Tural, şairin şiirlerinin inceden inceye düşünülmüş yüksek bir mimarî olduğunu ifade etti.

/ ANKARA

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  200 şair Bodrum’da buluştu

  Şiiriyle bir bütün olmuş şair: YAHYA KEMAL

  Ödüller sahiplerini buldu


 Son Dakika Haberleri