Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe Avrupa dönüşü ligde ‘14 puan’ kaybetti

F.BAHÇE, AVRUPA'DAN LİGE DÖNERKEN PUAN KAYBI YAŞIYOR. AVRUPA KUPALARINDA BU SEZON 12 MAÇ OYNAYAN SARI-LACİVERTLİLER, TÜRKİYE'YE DÖNÜŞÜNDE OYNADIĞI 6 LİG MAÇINDA 4 BERABERLİK VE 2 YENİLGİ ALARAK 14 PUANDAN OLDU.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde geçen hafta İngiltere'nin Chelsea takımına elenen Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'e dönüşte Ankaraspor ile 2-2 berabere kalarak, 1 puan aldı. Avrupa maçlarının ardından lige dönüşte sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler, Avrupa'da yaptığı maçlardan sonra oynadığı lig maçlarında toplam 14 puan yitirdi. Avrupa kupalarında bu sezon 12 maç oynayan sarı-lacivertliler, 6 maçın ardından Turkcell Süper Lig'de oynadığı maçlarda galibiyete ulaşamadı. Fenerbahçe, 6 maçta 4 beraberlik, 2 yenilgi aldı.

İNTER'İ YENDİ,BURSA'YA TAKILDI

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında deplasmanda 29 Ağustos 2007'de Anderlecht'i 2-0 yenen Fenerbahçe, ardından Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında 2 Eylül'de deplasmanda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile 1-1 berabere kaldı. Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ilk maçında 19 Eylül 2007'de Kadıköy'de FC Inter'i 1-0 yenerek önemli bir galibiyet alan sarı-lacivertliler, 23 Eylül'de ligin 6. hafta mücadelesinde deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Gruptaki ikinci maçında deplasmanda 2 Ekim 2007'de deplasmanda CSKA Moskova karşısında 2-2'lik beraberlik alan Fenerbahçe, 6 Ekim'de ligin 8. hafta mücadelesinde Vestel Manisaspor önünde deplasmanda 1-1'lik eşitliğe razı oldu. Gruptaki dördüncü maçında 7 Kasım 2007'de PSV Eindhoven'ı İstanbul'da 2-0 yenen Fenerbahçe, 11 Kasım'da ligin 12. haftasında Kayserispor'a deplasmanda 2-1 yenildi.

SEVİLLA SONRASI HÜSRAN

''Devler Ligi''nde 2. turun ilk maçında Sevilla'yı Kadıköy'de 3-2 yenen Fenerbahçe, 23 Şubat'ta 23. hafta maçında yine sahasında Bursaspor'a 2-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, son olarak Chelsea ile 8 Nisan Salı günü yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçının ardından hafta sonunda ligde Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı.

SAHASAHASINDA BAŞARILI

Öte yandan Fenerbahçe, sahasında daha başarılı sonuçlar alıyor. Sarılacivertliler, bu sezon deplasmanda yaptığı 15 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgi alırken, sahasında oynadığı 15 maçta ise 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti. Sahasında 38 puan toplayan ve 7 puan yitiren Fenerbahçe, deplasman maçlarında ise 29 puan kazanırken, 16 puan yitirdi.

ZİCO: PENALTI ATIŞINDA BEN HATALIYIM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Ankaraspor ile 2-2 berabere biten maç için, ''Kazanmamız gereken ve kazanmaya yakın olduğumuz bir maçı berabere tamamladık.' dedi. Zico, birçok pozisyona girdiklerini, penaltı bile kaçırdıklarını belirterek, ''Bilinçli ve sakin oynayamadık. Gereksiz heyecan yaptık'' diye konuştu. Brezilyalı teknik adam, kaçan penaltı için ise, ''Penaltı anında Kezman, Alex'e sordu. Alex de onun atmasına izin verdi. Burada hata benim. Müdahale etmeliydim. Bundan sonra böyle bir şeye izin vermeyeceğim'' diye kararlı konuştu.

15.04.2008


 

Hakan: Kupa bizim olacak

Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, Gençlerbirliği ile bugün oynayacakları Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında ayaklarına kadar gelen final şansını kaçırmak istemediklerini söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamada bulunan Hakan, kupada Ankara'da yapılan ilk maçı 1-0 kaybettiklerini, güçlü bir rakiple oynayacaklarını belirterek, ''İki takım da maçlarını oynadı, yorgunluk olacak tabii ki, ama ayağımıza kadar gelen final şansını kaçırmak istemiyoruz'' dedi.

TRİBÜNLER DOLDURULMALI

Hakan Şükür, Gençlerbirliği karşısında öncelikle bir gol atıp durumu eşitlemek zorunda olduklarını kaydederek, ''Sonra da goller bulup finale çıkmalıyız. Seyircimiz de yine tribünleri doldurmalı, çünkü finale giden bir takımın tribünlerinin dolu olması lazım'' ifadesini kullandı. Trabzonspor ile oynayıp 1-0 kazandıkları maça da değinen Hakan, şunları söyledi: ''Trabzonspor maçında oyunun büyük bölümünde üstün oynadık, arkadaşlarım çok koştu, mücadele etti. Son haftalarda bizden istenen bu. Futbol takımının dışında sahadaki en önemli şey seyirciydi. Maçın başından sonuna kadar sabırla büyük bir destek verdiler, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Böyle olduğu sürece seyircimize mücadelemizi göstereceğiz..''

BASKETBOLCULARI TEBRİK

Hakan Şükür, basketbol takımının maçlarını sık sık takip ettiğini belirterek, ''Avrupa'da buraya kadar gelinen nokta büyük başarı ve bu başarıda antrenör Murat Özyer'in büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Temennim, Avrupa'da bu noktalara geldikten sonra ligi şampiyon bitirelim. Çünkü çok şampiyonluklar kazanmış bir ekibiz, diğer branşlarda da müthiş bir atılım içindeyiz ve bunların da devamını diliyorum, özellikle tekerlekli sandalye basketbol takımımız büyük bir özveri içinde oynuyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

KUPA MAÇI SAAT 20.00'DE BAŞLAYACAK

GALATASARAY'DA gözler, Gençlerbirliği ile Fortis Türkiye Kupası'nda bugün yapılacak yarı final rövanş maçına çevrildi. Deplasmanda aldığı 1-0'lık mağlubiyetin rövanşına çıkacak olan sarıkırmızılı ekip, finale yükselebilmek için 2 farklı galibiyet arayacak. Maç Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Maçın 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile bitmesi halinde karşılaşma uzatmaya gidecek.

15.04.2008


 

Sivas zirve yarışından kopmuyor

Süper Lig'de ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, Kayserispor'u da deplasmanda mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Ligin 30. haftasına lider Fenerbahçe'nin 5, ikinci Galatasaray'ın 3 puan gerisinde, dördüncü Beşiktaş'ın ise averajla önünde 61 puanla üçüncü sırada giren Sivasspor, Kayserispor'u Mehmet Yıldız'ın attığı golle 1-0 yenerek puanını 64'e çıkardı.

15.04.2008


 

Tekvandoda Avrupa Şampiyonu olduk

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye 9 madalya kazandı. İtalya'nın Roma şehrinde gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı millerimiz takım halinde birinci oldu.

Dört gün süren müsabakalarda madalya alan sporcular, 55 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Servet Tazegül, 72 kiloda Rıdvan Baygut altın, 47 kiloda Kadriye Selimoğlu, 63 kiloda Burcu Sallakoğlu, 84 kiloda Bahri Tanrıkulu gümüş, 63 kiloda Hamide Bıçkın, 58 kiloda Fırat Bozan, 67 kiloda Sibel Güler bronz.

15.04.2008


 

Trabzonspor Alman kaleci Jentizsch'e kancayı taktı

Transfer çalışmalarına erken başlayan Trabzonspor'da, dış transferde de yoğunluk yaşanıyor.

İç transferde genç oyuncusu Barış Memiş ve İbrahima Yattara'nın sözleşmesini uzatan yönetim kurulu, dış transferde de ilk olarak Almanya'nın Wolfsburg takımının kalecisi Simon Jentzsch'i Trabzon'a getiriyor.

15.04.2008


 

Zirvede nefes nefese

Süper Lig'de 30. hafta maçları sonunda Fenerbahçe, 67 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Ankaraspor ile deplasmanda karşılaşan sarı-lacivertli takım, Alex'in golüyle 1-0 öne geçti. Hamilton ile eşitliği sağlayan rakibine Vederson ile karşılık veren Fenerbahçe, 90. dakikada Mehmet Yılmaz'ın golüne engel olamayınca Ankara deplasmanından 1 puanla döndü. Galatasaray ise sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 1-0'lık sonuçla geçmeyi başardı ve puanını 67'ye çıkararak averajla lider Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada yer aldı. Sivasspor ise takibini sürdürüyor. Kayseri deplasmanından 3 puanla dönen Yiğidolar puanını 64'e çıkardı ve Beşiktaş ile olan puan farkını 3'e çıkararak zirvede üçüncü sıradaki yerini korudu.

VESTEL KENDİNİ YAKTI, RİZE UMUTLANDI

Şampiyonluk yarışından bir hayli uzaklaşan Beşiktaş, sahasında seyircisiz oynadığı maçta Gençlerbirliği Oftaş'a 1-0 yenilerek herkesi şaşırtı. Siyah-beyazlı ekip bu yenilgi ile beraber şampiyonluk yarışından bir hayli uzak kaldı. Ligin alt sıralarında ise çekişme devam ediyor. Kasımpaşa'nın düşmesi kesinleşirken, Vestel Manisaspor sahasında Ankaragücü'ne boyun eğerek kendini ateşe attı. Çaykur Rizespor ise Kasımpaşa'yı 1-0'la geçerek kümede kalma adına umutlandı. 20 golün atıldığı 30. haftada, 3 maçı ev sahibi takımlar, 5 maçı ise deplasman takımları kazandı.

TOPLU SONUÇLAR

Denizlispor-İstanbul Büyükşehir B.:....................: 2-3

Beşiktaş-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor....................: 0-1

Kayserispor-Sivasspor..........................................: 0-1

Galatasaray-Trabzonspor.....................................: 1-0

Vestel Manisaspor-Ankaragücü..........................: 1-2

Konyaspor-Bursaspor...........................................: 2-0

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor.................................: 0-1

Ankaraspor-Fenerbahçe.......................................: 2-2

Gençlerbirliği-Gaziantepspor.................................: 2-0

HAFTANIN MAÇLARI

Trabzonspor-Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray, Ankaragücü-Konyaspor, Bursaspor-Kasımpaşa, Gaziantepspor-Vestel Manisaspor, Fenerbahçe-Denizlispor, Sivasspor-Ankaraspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kayserispor, Çaykur Rizespor-Beşiktaş.

15.04.2008


 

Yeni hoca aranmalı

G.Saray da işler yolunda gidiyor. Basında "Kalli gitti, takıma hava geldi. Takım düzeldi" deniliyor. Bu Kalli ye yapılan büyük haksızlık. Sezon başında hiç öyle denmiyordu. Hatırlayalım; G.Saray içeride 5 maç seyircisiz oynamasına rağmen, hem başarılı hem de farklı skorlar alıyordu. Bunun yanında futbol olarakta G.Saray başarılıydı. Daha sonra bir takım yanlışlıklar yapıldı tabiki.

Mesela ilk yanlış Lincoln ve Hakan'ın kadro dışı kalmaları olayı. Bu olay Beşiktaş maçı öncesiydi. Maç kazanılınca olay çok fazla kaşınmadı. Daha sonra Kalli'nin takımın başında olması gereken zamanlarda, hastalığı nedeniyle ayrı kalması. Ve daha başka sebepler. Burada hata salt Kalli'de aranmamalı. Hakan'ı kadro dışı bırakırken, onun takım içindeki etkinliğini yönetim Kalli'yi ikna ederek anlatmalıydı. Takımın ahengini muhafaza etme adına kadro dışı ceza başka bir cezaya çevrilebilirdi.

Yine Kalli yaşı itibariyle, hastalanabilme ihtimalinin yüksek olmasını yönetim düşünerek, Kalli'nin yokluğunda takımı götürecek ikinci bir hocayı hazırda tutmalıydı. Kalli'nin yokluğunda G.Saray kaptansız gemi gibi ortada kaldı. Buda G.Saray'ın hem puan kayıplarına, hemde oyun ve takım bütünlüğüne zarar verdi. Şimdi antrenör Cevat Güler takıma nezaret ediyor. İşlerin iyi gittiğinden oyuncuların onu sevdiğini anlıyoruz. Bazen sevgi taktiğinde, geriliminde üstesinden geleceği bir gerçek.

Yönetim G.Saray ın gelecek sezonki teknik direktörünü hâlâ belirlemedi. Belli olması halinde yeni teknik adamın G.Saray'ı izlemeye alacağından, kritik 4 haftada oyuncular üzerinde itici güç olacağı bir gerçek. Yeni antrenöre kendini göstermek ve seneye takımda kalmak için, oyuncuların performanslarını artırmaları gerekecek. Bu durum puan puana gelinen ligde, G.Saray'a şampiyonluk kazandırabilir. Ayrıca yeni teknik adamın takımı daha fazla tanıması, kendi kurgusunu yerleştirmede ona kolaylık kazandıracaktır.

SAİD OKUR

15.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri