Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa’dan Yahudilere saygı duruşu

Katoliklerin ruhanî lideri Papa 16. Benediktus, New York’taki temasları kapsamında sinagog ziyaret etti. Yahudi soykırımdan kurtulan sinagogun hahamı Arthur Schneir, Papa’nın kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Papa da konuşmasında Yahudilerin Hamursuz Bayramı arifesinde sinagoglarını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Papa 16. Benediktus, BM merkezini ziyaret ettiği New York’taki ilk gününde Manhattan’da bulunan Past East Sinagogu’na gitti. Yahudi soykırımdan kurtulan sinagogun hahamı Arthur Schneir, Papa’nın kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Papa da konuşmasında Yahudilerin Hamursuz Bayramı arifesinde sinagoglarını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek ‘’New York’taki Musevi toplumuna saygımı ifade etmek için geldim’’ dedi. Papa 16. Benediktus, kendi ülkesi Almanya’nın Köln şehrinde 2005 yılında bir sinagoga ziyarette bulunmuştu. Papa II. Jean Paul ise 1986 yılında Roma’da Musevilerin ibadet yeri olan sinagogu ziyaret eden ilk Papa olmuştu. Öte yandan Papa 16. Benediktus’un, BM’ye yaptığı ziyarette, BM çalışanlarına seslenerek onlara Katolik Kilisesi adına teşekkürlerini ve desteklerini sunduğunu söyledi. Papa 16. Benediktus, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından BM çalışanlarıyla biraraya geldi ve onlara yine BM Genel Kurulu’nda seslendi.

Papa, yaptığı konuşmada, BM’nin ‘’hareketli ve meşgul’’ New York şehrindeki kendi çalışma alanında bütün dünyada barış ve adaletin sağlanması için uğraştığını belirterek, ‘’BM, uluslararası toplum adına hükümetlerin vatandaşlarını ne derece koruduklarını izliyor, denetliyor ve siz de hergün bunun için çalışıyorsunuz’’ dedi. Papa Benediktus’un ziyaretine, BM çalışanları ve BM ülkelerinin diplomatik temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Papa’nın geçtiği koridorlarda ve ana giriş lobisinde pek çok kişi toplanarak Papa’yı alkışladı, Papa da sık sık gülümseyerek el salladı. Papa, BM genel sekreteri Ban Ki-mun ile başbaşa 15 dakika görüştükten sonra BM ziyaretçi defterini de imzaladı. Papa’nın ziyareti dolayısıyla BM’de ve çevresinde son derece yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Kimi sokaklar yaya trafiğine kapatılırken, BM binasındaki kimi bölgeler gazetecilere bile kapatıldı.

/ NEW YORK

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıbrıs’ta, tam teşekküllü müzakereler Haziran sonunda

  Papa’dan Yahudilere saygı duruşu

  Carter ABD’yi değil, vicdanı temsil etti

  Pakistan uzun menzilli füze denedi

  AB’de, terörle mücadelede yeni tedbirler

  Haşim Thaçi Kosova’yı anlatacak

  Meksika’da helikopter faciası

  Putin artık iç meselelerle uğraşacak


 Son Dakika Haberleri