Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memura 657 zırhı, iktidara kolay dâvâ

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, Türkiye’de bir memurun işten çıkarılması veya soruşturma açılması 657 sayılı kanun ve Memurun Muhakemat Kanunu gereğince çok zor olduğunu belirterek, “Ama 17 milyon kişinin yüzde 47 oyuyla iktidara gelen bir siyasî partiye kapatılma başvurusu ile kolaylıkla dâvâ açılması traji komiktir” dedi.


Savcıların dâvâ açması Adalet Bakanlığı iznine bağlandı

TCK'nın Türklüğe ve bazı devlet kurumlarına hakareti cezalandıran 301. maddesindeki değişiklik önerileri TBMM Adalet Komisyonunda AKP'li üyelerin oyla

Ara rejimden seçimle çıkarız

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin AKP hakkındaki iddianamenin Anayasa Mahkemesine verildiği tarih olan 14 Mart’ta “yeni bir ara


  Şener: Beklenti gelirse cevaplandırırım

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, “Bir yeni siyaset anlayışına zemin verecek, onu güçlü kılacak bir beklenti halkta meydana gelirse, o beklentiyi cevaplandırırım” dedi.


  AKP irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı

AKP Manisa Merkez ilçe teşkilâtı irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı.


  Trafik güvenliğine büyük bütçe

Karayolları Genel Müdürlüğü , 3 milyar 391 milyon 135 bin YTL olan 2008 bütçesinin yüzde 29,5’ini yol ve trafik güvenliğine ayırdı.


  DTCF’de polisi yaralayan 3 öğrenciye 5.6 yıl hapis istendi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde 25 Marttaki olaylar sebebiyle tutuklanan 3 öğrenci hakkında, 5 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dâvâ açıldı.


  Diyarbakır’da trafik kazası bir aileyi yok etti: 6 ölü

Diyarbakır'da bir otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada aynı aileden 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince 1 terörist yakalandı. Şırnak’ın Küpeli dağında bir grup teröristle temas sağlayan güvenlik güçleri, 1 teröristi de etkisiz hale getirdi.


  İzmirliler Zübeyir Gündüzalp’i andı

İzmir'de ilk defa düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda geleneksel olarak tertiplenmesi planlanan Zübeyir Gündüzalp’i Anma Toplantılarının ilkine büyük ve coşkulu bir katılım gerçekleşti. Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin hizmetinde bulunan mümtaz talebelerinin ve Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin dostlarının ve dâvâ arkadaşlarının şeref konuğu olarak katıldığı toplantının sunuculuğunu Said Şenol yaptı.


  Bölgenin en büyük çocuk hastanesi açılıyor

Ortadoğu ve Balkanların en büyük Çocuk Hastanesi olacağı bildirilen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi, 22 Nisan salı günü açılacak.


  Sınırda 38 kaçak yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen yabancı uyruklu 38 kişi yakalandı.


  Alerjisi olanlar dikkat, polen mevsimi geldi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Alerji ve Astım Ünitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Kalaycı, Nisan-Haziran ayları arasında çayır polenlerinin etkili olduğunu belirterek, ‘’Polen alerjilerinde burun, akciğer ve deride rahatsızlıklar ortaya çıkar. Deride daha az şikâyete neden olan polen alerjileri, çoğunlukla burun ve akciğeri etkiler’’ dedi.


  Ağız kanserinin de sebebi alkol ve sigara

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Alpaslan, ağız kanseri olgularının yüzde 75’inde ana sebebin alkol ve sigara olarak kabul edildiğini belirtti.


  THY, Anadolujet’le ekonomik uçacak

Türk Hava Yolları’nın Anadolujet ile yapacağı ekonomik seferler 23 Nisan’da başlayacak. THY, Anadolujet projesiyle iç hat uçuşlarını arttırmayı, şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı planlıyor.


  İspanyol kredisi, Karadeniz’i evsel atıktan kurtaracak

Zonguldak'ta İspanya’dan sağlanan 22 milyon avroluk krediyle hayata geçirilecek proje doğrultusunda, evsel atıkların denize arıtılarak deşarj edileceği bildirildi.


  Öldürülen balıkçının kardeşleri Türkiye’de

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada açıklarında, Bulgar sahil güvenlik görevlilerinin, karasularının ihlâl edildiği ve kaçak avlandığı gerekçesiyle açtığı ateş sonucu ölen balıkçı Yalçın Ercan’ın kardeşleri Engin ve Zaim Ercan, önceki gece Dereköy Sınır Kapısı’nda Türk makamlarına teslim edildi.


  El emeği eğitim desteği

Kimse Yok Mu gönüllülerinin el emekleri eğitime desteğe dönüşüyor. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleriyle beraber, kimsesiz çocukların eğitimine destek olabilmek için bir kermes düzenliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri