Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya Türkiye'yi izledi

44. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU, TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA TANITIYOR. BİSİKLET TURU, İLK KEZ AVRUPA ÜLKELERİ TELEVİZYONLARINDAN CANLI YAYINLANDI. TARİHİ GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ ŞEHİRLERİN HAVADAN ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜLERİNİN YANI SIRA, SULTANAHMET, AYASOFYA, TOPKAPI SARAYI, MERYEM ANA, EFES ANTİK KENTİ, PERGE, ASPENDOS VE ALANYA KALESİ TUR SAYESİNDE DÜNYAYA TANITILIYOR.

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ilk kez Avrupa ülkeleri televizyonlarından canlı yayınlandı. Tur sayesinde Türkiye'nin doğal güzellikleri dünyaya tanıtılıyor. İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan 13 Nisan'da başlayan 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün Antalya-Alanya etabı ile tamamlanacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etabın 106 ülkede canlı yayınlandığı belirtildi. 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk kez Avrupa televizyonlarında canlı yayınlandığı kaydedildi.

TARİHİ GÜZELLİKLER İZLETİLDİ

Alınan bilgiye göre, İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya gibi doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü şehirlerin havadan çekilmiş görüntülerinin yanı sıra, Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Meryem Ana, Efes antik kenti, Perge, Aspendos ve Alanya Kalesi gibi Türkiye'nin tarihi güzellikleri canlı yayınlarla tüm Avrupa ülkelerinde izletildi. Bisiklet Federasyonu yetkilileri, bisiklet sporuyla Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkartıldığına işaret ederek, ''Bu nedenle 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, belki de Türkiye'nin bugüne kadar yapılmış en etkili tanıtımı olacak'' dediler.

18 ÜLKEDEN 150 SPORCU YARIŞIYOR

Tura 13 ülkeden 25 takım ve yaklaşık 150 sporcu katılıyor. Her takım 6 sporcudan oluşuyor. Yarışa katılanlar arasında Türkiye, Hollanda ve İrlanda Bisiklet Milli Takımları da yer alıyor. Yarışa katılan sporcular saatte ortalama 45 kilometre hız yapıyor ve Türkiye'de ilk defa '2.1 kategorisi'nde profesyonellerin yarıştığı bir tur düzenleniyor. 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Fransa Turu gibi tanınmış hale getirilmesi için yoğun çaba harcıyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL ÖDÜL VERECEK

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 13 Nisan'da başlayan 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 20 Nisan'da Alanya'da sona erecek. Yarışmacılar, sırayla, İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Kalkan-Finike, Finike-Antalya etaplarını koştular. Bugün ise Antalya-Alanya etabı ile son bulacak turda ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilecek. Gül, bu uluslararası organizasyona katılan ilk Cumhurbaşkanı ünvanını da almış olacak.

BİN 76 KİLOMETRELİK PARKUR

Tura katılan sporcular Türkiye'nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını bildirdiler. Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İsviçre gibi Avrupa'nın birçok ülkesinden 25 takımın katıldığı tur, 1076 kilometrelik parkurda koşuldu. Tur, TRT ve Alman televizyon yapım firması EM Sport Media vasıtasıyla çok sayıda televizyonda yayınlanıyor ve turda, sporculara 150 bin Avro ödül dağıtılacak.

20.04.2008


 

Mehmet Yozgatlı ‘fos’ çıktı

Beşiktaş'ta sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Mehmet Yozgatlı, bu sezon kendisinden bekleneni veremezken bugüne dek sadece 12 resmi maçta forma giyebildi.

. Yıllık 840 bin YTL garanti para ve maç başına 11 bin 200 YTL'ye, 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalanan Mehmet Yozgatlı, formsuzluk ve sakatlıklar nedeniyle bir türlü siyah-beyazlı takıma faydalı olamadı. Turkcell Süper Lig, Avrupa kupaları, TFF Süper Kupa ve Fortis Türkiye Kupası'nda toplam 12 resmi maça çıkabilen Mehmet Yozgatlı, bu karşılaşmaların hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı. Mehmet Yozgatlı, geçen sezon formasını giydiği Fenerbahçe'de ise ligde 17 maçta forma giymiş ve 2 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

17 MAÇ SONRA OYNADI

Turkcell Süper Lig'de bu sezon tamamı ilk yarıda olmak üzere 8 maçta görev alan Mehmet Yozgatlı, 376 dakika sahada kalabildi. Ligin ikinci yarısında ligde forma giyemeyen Mehmet, en son ligin 12. haftasında İstanbul'da oynanan ve 2-1 yenildikleri Sivasspor maçında oynama şansı bulmuştu. Mehmet, böylece ligde 17 haftadır formasına hasret kaldığı formasına geçen hafta seyicisiz oynanan Gençlerbirliği Oftaş maçında kavuştu ama maç içinde hiçbir ağırlığı olmadı.

SAKAT OTURDU

Mehmet Yozgatlı, bu sezon ligde toplam 12 haftayı sakat olarak geçirirken, 6 kez kadroya alınmasına rağmen oynatılmadı, 4 maçta da kadroya alınmadı. Ligde son 8 haftadır sakatlığı olmamasına rağmen Mehmet'e, teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından görev verilmedi. Mehmet, ligde sadece 1 maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

AVRUPA'DA 4 DAKİKA OYNADI

Mehmet Yozgatlı, siyah-beyazlıların bu sezon yaptığı 10 Avrupa Kupası maçının sadece 1'inde, o da 4 dakika sahada kalabildi. Siyah-beyazlıların Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımı ile İstanbul'da oynadığı ilk maçta son 4 dakikada oyuna girerken, diğer 9 maçta ise forma giyemedi.

TÜRKİYE KUPASI'NDA 2 MAÇ

Mehmet Yozgatlı, Türkiye Kupası'nda ise 6 maçın 2'sinde forma şansı buldu. Bu 2 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet, sahada 146 dakika kaldı. Mehmet, ayrıca sezon başında Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçına ilk 11'de başlamış ve 62 dakika sahada kalmıştı. Öte yandan Mehmet, bu sezon oynadığı 12 resmi maçta toplam 477 dakika sahada kaldı ve Beşiktaş adına gol atmayı da başaramadı.

20.04.2008


 

İstanbul Cup'a bürokrasi engeli

İstanbul Cup uluslararası bayanlar tenis turnuvasının direktörü ve Garanti Koza Satış Genel Müdürü Coşkun Erginer, Yeşilköy'de yapacakları tenis kulübünün inşaatına bürokrasi nedeniyle başlayamadıklarını belirterek, ''İnşaata başlayabilmemiz için bir an önce belediye tarafından arazinin planı ve imarı yapılması lazım'' dedi.

Erginer, Yeşilköy'deki arsanın 7 ay önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Tenis Federasyonu'na verildiğini belirterek, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oradaki 1 milyon metrekarelik kocaman alanda, 40 bin metrakelik alanı kopartıp bize vermesi lazım. Yani bu bürokrasinin bir an önce çözülmesi lazım'' diye konuştu.

HER YIL 500-600 BİN

DOLAR ZARAR EDİYORUZ

Turnuvanın 4'üncüsünü de Mayıs ayında Tekstilkent'te yapacaklarını hatırlatan Coşkun Erginer, şunları söyledi: ''Turnuvanın ilkini Ataköy'de, son 3 senedir de Tekstilkent'te yapıyoruz. Her sene 'Bir sonraki yıl Yeşilköy'deki yerimize gideceğiz' diye hazırlıklarımızı yapıyoruz ve her turnuvanın sonunda Tekstilkent'teki yeri bozuyoruz, sonra tekrar yapıyoruz. Olay yap boza döndü. Yaklaşık 500-600 bin dolarlık bir maliyet getiriyor. Oysa kendi yerimizde bunu yapıyor olsaydık, Wimbledon kadar kaliteli bir kulüp meydana getirmiştik.''

VİLLA DEĞİL, TENİS KULÜBÜ YAPACAĞIZ

Coşkun Erginer, 2005 yılında devlet tarafından kendilerine arazi verileceğinin söylendiğini dile getirerek, ''2006, 2007'de olmadı. WTA bize hala neden yerimize geçmediğimizi soruyor. 2009'a yetişmesi için bir an önce bu işin çözülmesi lazım'' dedi. 'Araziyi villalar yapmak için değil tenis kulübü yapmak için istiyoruz'' diyen Coşkun Erginer, şöyle devam etti:

BELEDİYEDE BİR YERLERE TAKILIYOR

''21 kort olacak. 10 bin kişilik arena yapacağız. Çok büyük düşünüyoruz. Devlet de bizim yanımızda, fakat olay bir yerlerde takılıyor. Çözülmesi gereken bir yumak halini aldı. Belediyeden imar izninin çok hızlı bir anlayışla çıkması lazım ki, 2009'a yetişsin. 2009'da da yerimizde yapamazsak çok büyük bir tehlike var. Çünkü Tekstilkent buraya otel yapıyor. Artık benim yerim yok. Mayıs'ta bu turnuva esnasında oranın temeli atılması lazım. GSGM ellinden geleni yapıyor ama bir bürokrasi var. Onun çok hızlı ilerlemesi lazım. İş belediyede bitiyor.''

20.04.2008


 

G.Saray İstanbul Belediye karşısında 3 puan arıyor

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala şampiyonluk yarışının en iddialı ekiplerinden biri olan Galatasaray, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılacak karşılaşmaya büyük önem veriyor.

Lider Fenerbahçe ile birlikte 67'şer puanla son 4 haftaya giren sarı-kırmızılı ekip, bu sezon 3 büyük takıma karşı hiç maç kaybetmeyen ve ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini bu kez devirmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray, bugünkü mücadeleyi kazanıp, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapılacak derbi maç öncesi fire vermemek istiyor. İstanbul Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Selçuk Dereli yönetecek.

20.04.2008


 

Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı evinde konuk ediyor

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde bugün 26. kez karşı karşıya gelecek. Rize Atatürk Stadında saat 15.00'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki ekip ligde bugüne dek 25 kez karşılaşırken, bu maçların 15'ini Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş, rakip fileleri 44 kez havalandırırken, Çaykur Rizespor ise 26 gol attı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 1-1 tamamlanmıştı.

20.04.2008


 

Potada Telekom-Fenerbahçe Ülker bugün karşılaşıyor

Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftası da hem zirve yarışını hem de alt sıraları ilgilendiren birbirinden zorlu maçlara sahne olurken, zirveyi yakından ilgilendiren maçta bugün saat 19:00'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek.

Puan cetvelinde 48 puanla üçüncü sıranın sahibi olan Fenerbahçe Ülker ile 46 puanla dördüncü sırada kendisine yer bulan Türk Telekom arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı 99-93'lük skorla sarı-lacivertliler kazanmıştı. Pazar günü bir kez daha kozlarını paylaşacak bu iki takımdan Türk Telekom, rakibine üstünlük kurarak bir play-off eşleşmesinde durumu eşitliğe taşımayı, Fenerbahçe Ülker ise deplasmanda da rakibini mağlup ederek olası play-off eşleşmesi için 1-0'lık avantajı yakalamaya çalışacak.

20.04.2008


 

Voleybolda ‘Paidar Demir Ödülü’ verilecek

Voleybolda, 2 yıl önce hayatını kaybeden eski milli sporcu Paidar Demir adına ödül verilmesi kararı alındı.

Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde play-off müsabakalarının ardından yapılacak değerlendirmede, en değerli oyuncuya, ''Paidar Demir En Değerli Oyuncu'' ödülünün verileceği açıklandı.

20.04.2008


 

Hayali transferler

Süper Ligde sezon bitmeden, spor medyasında yine birçok Türk futbolcunun Avrupa'ya transfer olacağı yolundaki haberler manşetlerden geniş bir şekilde veriliyor. Haberlere göre Beşiktaş'tan İbrahim Kaş İspanya'nın Getafe, Arjantinli Delgado İngiltere'nin Arsenal, Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu İtalya'nın Fiorentina ve Almanya'dan Hollanda'ya transfer olan genç yetenek Nuri Şahin'in Arsenal'dan ciddi teklifler aldığı ileri sürülüyor. Bu oyuncuların kulüplerine şimdiye kadar resmi bir teklif gelmediği için bu haberleri doğruluk derecesine herkes şüphe ile bakıyor.

Zaten Türk spor medyasının kötü bir alışkanlığı var. Haberi doğrulatmak yerine, dedikodu şeklinde gelen bilgiler resmi haber gibi değerlendiriliyor ve gazete sütunlarına yerleştiriliyor. Bu yüzden bilhassa transfer sezonunda yüzlerce hayali isim birçok takıma transfer ediliyor ama bunların yüzde 1-2'si ancak doğru çıkabiliyor.

Bu haberlerden en çok sıkıntı gören takımların başında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş geliyor. Özellikle Fenerbahçe yönetimi bu tip haberleri kendi internet sitelerinde gazetelerin adını da vererek sert bir biçimde yalanlıyor. Galatasaray da bu haberlerden dertli Başkan Adnan Polat, "Ortaya atılan 100 isimden ancak 1-2'sini tuttaribiliyorlar. Doğru olmayan transfer haberlerinin önüne bir türlü geçemiyoruz" diye tepki gösteriyor.

Madem bu haberler doğrulanmıyor, peki neden hergün hayali bir transfer haberi spor gazetelerine manşet oluyor. Sebebi basit. Gazetelerin spor sayfaları diğer sayfalara göre daha çok ilgi görüp, okunuyor. Bu yüzden birçok büyük gazete 3 büyük takım için ayrı ayrı sayfalar düzenliyorlar. Ancak hergün arzu edilen ilgi çekici haberler gelmeyince, mecburen hem sayfalar dolsun, hem de dikkat çeksin diye masa üstünde cazip hayali haberler üretmeye çalışıyorlar.

Tabi, bu zararı bütün gazeteler çekmek zorunda kalıyor. Bir-iki gazetenin yaptığı yanlışa herkes ortak oluyor. "Asparagas" denilen bu tip haberler gazetelere inananları azattığı gibi, gazeteciye olan güveni de sarsıyor. Özellikle genç foto-muhabirleri antrenmanlarda çok zorluklarla karşılaşıyor. Kendisinin bilgisi dışında masa başında yazılan haberlerde imzası çıkan bu arkadaşlar görev yaptığı kulübün yöneticilerin sözlü tacizlerine maruz kalalarak, görev yapmaları engelleniyor.

Doğru bir haberi yakalayarak, diğer gazeteleri atlatmak gazetecilikte hünerdir. Böyleleri her zaman alkışlanır. Ama olmayan bir haberi büyük puntolarla gazete sayfalarına koymak ekmeğini kazandığı okuyucusuna en büyük hakarettir.

EROL DOYURAN

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri