Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Minarelerden savaş çağrısı

IRAKLI radikal Şiî lideri Mukteda Sadr, hükümet kuvvetleriyle Amerikan birliklerinin operasyonlarının sürmesi halinde “açık savaş” tehdidinde bulundu. Necef’te yazılı açıklama yayınlayan Sadr, “Son defa uyarıyorum. Hükümet tercihini barıştan yana yapmalı ve kendi halkını hedef alan şiddeti durdurmalı. Aksi halde felâket hükümeti olacaktır” ifadesini kullandı.

Sadr, “hükümetin içine sızan milislerin eylemlerine son verilmesini” istediği açıklamasında, “yoksa kurtuluşa kadar sürecek açık bir savaş başlatacaklarını” bildirdi.

Şiî lideri, “Hükümet, işgal kuvvetinden en kısa sürede çekilme takvimi talep etmeli” ifadesini de kullandı. Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu milisleri, Bağdat’ın Sadr mahallesinde Irak ve Amerikan kuvvetleriyle kanlı çatışmalara giriyor.

Bu arada, Bağdat’ın şiddetli çatışmalara sahne olan Şiî Sadr semtinde minarelerden halka “savaş” çağrısında bulunuldu. Radikal Şiî lideri Mukteda Sadr’ın önceki akşam yayınladığı “açık savaş” tehdidi içeren mesajı, geceleyin minare hoparlörlerinden okundu.

Başşehrin kuzeydoğusundaki büyük semtin sakinlerinden öğrenildiğine göre, minarelerden yükselen çağrılarda, “İşgalciyi yenin. Onu evlerinizden kovun” denildi. Minareleri kullanan Sadr yanlıları, Sadr mahallesindeki kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

ABD’yi Şiîler arasına nifak tohumları saçmakla da suçlayan Sadr yanlıları, Irak emniyet kuvvetlerinin “kendi kardeşleriyle karşı karşıya gelmemelerini” istedi.

/ BAĞDAT

21.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Minarelerden savaş çağrısı

  “NATO, SSCB’ye nükleer saldırı planlamış”

  ‘Gıda fiyatı artışları katliâma yol açıyor’

  Ermenistan önşartsız görüşme talep etti

  Zerdari pes etti

  Meşal, İsrail’i nufus bombasıyla vuracak

  Atina’da Ermeni gösterisi

  Taliban, elçi kaçırdı

  Somali’de şiddetli çatışma

  Amerikan ordusu Sadr duvarı örüyor


 Son Dakika Haberleri