Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ustalar söyledi, sanatseverler dinledi

Türk Sanat Müziği Bölümü İcra Heyeti, 2007-2008 san'at sezonunun altıncı konserinde Dîvân formu eserlerle Sultân-i Yegâh faslından oluşan repertuarını beğeniye sundu.

San'atseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin ilk bölümünde usta san'atçı Erdinç Çelikkol şefliğinde özel eserler seslendiren san'atçılar, ikinci bölümde ise Mustafa Can yönetiminde şarkılar söylediler. Keyifli gecede, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu San'atçısı Güzin Değişmez ile İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu San'atçısı Ertan Bilgi sahneye çıkarak en güzel şarkıları müzik eğitimine başladıkları Bursa’da icra ettiler. Öğrencilik dönemlerini geçirdikleri memleketlerinde konser vermenin özel bir duygu olduğunu söyleyen san'atçılar, şarkılarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti çektiler.

Öğrencileriyle aynı konserde buluşmanın keyfini yaşayan usta san'atçı Erdinç Çelikkol da öğrencisi Güzin Değişmez ile düet yaptı. Değişmez, “Hocam Erdinç Çelikkol, müziğe adım attığım anda bana dünyanın anahtarını verdi. Hocam ve öğrencim Ertan Bilgi ile aynı sahneyi paylaşmak çok mutluluk verici” dedi. Vali Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın’ın konserin sonunda çiçek vererek tebrik ettiği usta san'atçılar, konseri hep birlikte şarkı söyleyerek noktaladı.

/ BURSA

21.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Televizyonu kapıyor, gözlerimizi açıyoruz

  Cevheri Ali Efendi Camiine aslına uygun restorasyon

  Ustalar söyledi, sanatseverler dinledi


 Son Dakika Haberleri