Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Konya’nın 7 harikası belirlendi

Konya Turizm Platformunca şehrin tanıtımında ön plana çıkarılacak değerlerin tesbit edilmesi amacıyla yapılan anket sonucunda Konya’nın 7 Harikası belirlendi.

Konya’daki bazı alış veriş merkezleri ve yayaların yoğunlukta olduğu noktalarda dağıtılan formlar aracılığıyla 3 bin 705 kişinin katıldığı anketin sonucu, Konya’da bir otelde düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Projenin teknik danışmanı, Selçuk Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, bu çalışmanın Konya’nın, Türkiye ve dünyada daha fazla tanınmasını amaçladığını belirtti. Ünüsan, tanıtım için bazı tarihi ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılması gereğinden yola çıkılarak yapılan anket çalışmasında, formu dolduranlardan, Konya’nın tarihî ve turistik 22 değerine, Konya’nın 7 Harikası’nın belirlenmesi için puan vermelerini istediklerini söyledi. Anket sonucuna göre şehrin 7 harikasının, Mevlânâ, Meke Gölü (Karapınar), Çatalhöyük (Çumra), Nasreddin Hoca (Akşehir), Tınaztepe Mağarası (Seydişehir), Alaaddin Camii ve Yerköprü Şelalesi (Hadim) olarak belirlendiği açıklayan Prof. Dr. Ünüsan, ‘’Bu verilerle ortaya çıkan 7 tarihî ve kültürel değer, bize önemli bir mesaj veriyor. Bu mesaj ise turizme yönelik tanıtımlarda bu değerlerin mercek altına alınıp, tanıtım noktasında bunlara daha çok önem verilmesi gerektiğidir’’ dedi.

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı mimarisinin temelinde tevhid vardır

  Konya’nın 7 harikası belirlendi

  Rum Kale turizme kazandırılacak

  Çocuk korosu, 23 Nisan'da ilk konserini verecek

  İstanbullu ressamların eserleri Ankara’da


 Son Dakika Haberleri