Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistinli çocuğun Mescid-i Aksa duâsı

BBaşbakan Erdoğan’ın, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukları kabulü sırasında, Filistinli Rinad Jabarian adlı çocuk, Türk milletinin ve hükümetinin Filistin barışı için gösterdiği çabalardan dolayı Erdoğan’a teşekkür etti ve “Türk milleti ile birlikte El Aksa’da dua etmek” istediklerini söyledi.


Siyasetle ilgimiz yok, adaletin peşindeyiz

Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van, Akyazı, Antalya ve Konya İnanç Özgürlüğü Platformları adına yapılan açıklamada, “Sırtımızı herhangi bir siyasî grup vey

Rehn: Reformlar inandırıcı şekilde sürdürülmeli

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB’nin, zor zamanlarda da Türkiye’nin üyelik perspektifinden yana olduğunu göstermesinin önemli


  CHP de kapatılma riskiyle karşı karşıya

CHP için bir TV kanalına yasadışı yollarla 3 milyon YTL aktardığı gereçeksiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurulduğu ortaya çıktı. Zaman’ın haberine göre, Türkiye, DTP ve AKP’ye açılan kapatma davalarının ardından üçüncü bir şokla karşı karşıya.


  Tansu Çiller, DP lideri Soylu’yu ziyaret etti

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu Celal Bayar Köşkü’nde ziyaret ederek, bir süre görüştü.


  Gökdemir’e TBMM'de tören

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden eski Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir için TBMM’de tören düzenlendi.


  Kapatılacak belediyelere özel statü geliyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, önemli turizm merkezlerini sınırları içinde bulunduran ve nüfusları yetersiz olduğu için kapatılmaları gündemde bulunan belde belediyelerin özel bir statüye kavuşturulmaları için çalışma yürüttüklerini söyledi.


  İstenmeyen mesajlara düzenleme

Telekomünikasyon Kurumu GSM operatörleri ve tüketiciler arasında arasında yaşanan sorunlara çözüm için yeni düzenlemelere gitti. Bundan sonra aboneler istemedikleri mesajlardan kurtulacak.


  Ankara barajları ölü hacmin üzerine çıktı

DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Ankara’da Çamlıdere Barajı hariç diğer barajlardaki su seviyesinin son yağışların ardından ölü hacmin üzerine çıktığını belirterek, ‘’Ankara barajlarında şu anda 155 milyon metreküp civarında birikmiş suyumuz var’’ dedi.


  Sigara bırakma seferberliği başlıyor

Yaklaşık 20 milyon kişinin sigara içtiği Türkiye’de, ülke genelinde 19 Mayısta yürürlüğe girecek ve çeşitli yerlerde sigara içmeyi yasaklayan kanun sayesinde, bir yıl içinde 500 bin kişinin sigarayı bırakmasının hedeflendiği bildirildi.


  Sözleşmeli sağlık çalışanları eylem yapmaya hazırlanıyor

Sözleşmeli sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak amacıyla Türk Sağlık-Sen’in koordinesinde 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.


  İstanbul’da ekmeğin yüzde 10'nu çöpe gidiyor

İstanbul İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da bir günde üretilen 15 milyon ekmeğin 1,5 milyonunun çöpe gittiğini belirterek, bu israfı önlemek için ‘’Ekmeğini Çöpe Atma’’ kampanyası başlattıklarını bildirdi.


  Çin, Doğu Türkistanlı kadınları serbest bıraksın

Mazlumder ve Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, Çin’de, Doğu Türkistanlı 600 kadının gözaltına alınmasını, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.


  Isparta’daki uçak kazasında 6 aile istihkak dâvâsı açtı

Isparta'ta 30 Kasım 2007’de düşen uçakta hayatını kaybedenlerin ailelerinden 6’sı hasımsız istihkak davası açtı, bugüne kadar 4’ü yakınlarının özel eşyalarını alabildi.


  Diyarbakır’da 84 kaçak yakalandı

Diyarbakır'da yurda kaçak yolla giriş yapan 84 kişi yakalandı.


  Gümrüklerde kaçağa geçit yok

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen operasyonlar çerçevesinde, 11-17 Nisan 2008 tarihleri arasında toplam 36 olayda, 86 milyon 958 bin 454 YTL değerinde uyuşturucu madde ile ticari eşya kaçakçılığı olayı ortaya çıkarıldı.


  TÜ-MER’den gıda fırsatçıları için ihbar hattı

Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Ömer Keser, tüketicilerin, temel gıda maddelerinde fiyat artışlarına neden olan “fırsatçıları” ve “vurguncuları” TÜ-MER bünyesinde kurulan İhbar Hattı’nın [email protected] adlı elektronik posta adresine ihbar edebileceklerini bildirdi.


  Dört kişiden biri dişçiye hiç gitmemiş

Toplumun ağız kanseri konusundaki farkındalığının tesbit edilmesi amacıyla yapılan araştırmaya katılanların yüzde 23’ünün hiç diş hekimine gitmediğini, yüzde 33’ünün 2 yılda bir ya da daha seyrek, yüzde 24’ünün yılda bir diş hekimine göründüğünü ortaya koydu.


  İstanbul'da Lâlede talep patlaması

İstanbul’da, belediye şirketlerinden Ağaç A.Ş tarafından satışı yapılan çiçekler arasında lâleye olan büyük talep, stokların tükenmesine sebep oldu.


  Yüksekokul mezunu aşçılar işbaşında

Bolu'nun aşçılarıyla ünlü Mengen ilçesindeki Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulundan 10 yılda 210 kişi mezun oldu.


  İnsanlığa haklarını Peygamberimiz getirdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, ‘’Peygamberimiz kul hakkını, komşu hakkını, kadın hakkını, çocukların haklarını getirendir’’ dedi.


  Dünya çocukları barış için ağaç dikti

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan çocuklar Dinler bahçesine barış ve dostluk için ağaç diktiler.


  Bitkisel ilâç hekimden habersiz kullanılmamalı

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, ‘’Bitkisel ilâçların hekimden habersiz kullanımı, hastalığın belirtilerinin gizlenmesi sonucu yanlış teşhis konması ya da verilen ilâçlarla olumsuz etkileşme gibi sonuçlar doğurabilir’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri