Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FB - GS maçını bırak, organizasyonlara bak!

SON YILLARDA DÜZENLEDİĞİ ÇOK SAYIDA ORGANİZASYONLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKEN TÜRKİYE, 2009 - 2012 YILLARI ARASINDA DA BİRÇOK BÜYÜK ORGANİZASYONA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK.

Düzenledİğİ çok sayıda organizasyonla son dönemde dikkatleri üzerine çeken Türkiye, önümüzdeki yıllarda da hız kesmiyor. Ülkelerin tanıtımı için ayrılan bütçelerle kıyaslandığında daha büyük bir etkiye sahip olduğu tartışmasız kabul edilen spor organizasyonları için atağa kalkan Türkiye, 2009-2012 yılları arasında da birçok büyük organizasyona evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Universiade, Şampiyonlar Ligi finali, Formula 1 ve Moto GP gibi büyük organizasyonları başarıyla üstlenen Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde yapacağı büyük organizasyonlarla hem ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacak hem de futbol, basketbol, atletizm, tenis, yüzme, halter ve judonun da aralarında bulunduğu çok sayıda branşta dünyaca ünlü sporcu ve kulüpleri ağırlayacak.

Gelecek yıl UEFA Kupası finalinde, Avrupa’nın iki büyük kulübünü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk edecek İstanbul, bunun yanı sıra Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Dünya Okullararası Basketbol Şampiyonası’na da evsahipliği yapacak. 2009’da ayrıca Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Finalleri ile Dünya Okullararası Futbol Şampiyonası da Türkiye’de yapılacak diğer organizasyonlar. 2010 yılı 4 önemli branşta dünyanın gözünün Türkiye’ye çevrilmesine sebep olacak. İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul’da Dünya Basketbol Şampiyonası’nı düzenleyecek Türkiye, Dünya Judo Şampiyonası ve Dünya Halter Şampiyonası ile Avrupa Dart Şampiyonası’nda önemli bir sınav verecek.

Universiade deneyimi bulunan Türkiye, 2011 yılında bu kez Erzurum’da Üniversitelerarası Kış Oyunları’na evsahipliği yapacak. WTA Sezon Sonu Tenis Şampiyonası’nın yanı sıra Avrupa Olimpik Gençlik Festivali de 2011’deki önemli organizasyonlar arasında yer alıyor. 2012 yılında ise İstanbul’u iki olimpik dalda büyük şampiyonalar bekliyor. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda dünyaca ünlü atletlerin mücadelesine sahne olacak İstanbul’da, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda da iddialı yüzücüler madalya için kulaç atacak.

23.04.2008


 

Mart’ın “11 Altın Adam”ı belli oldu

TÜRK KALP VAKFI’NIN DÜZENLEDİĞİ “11 ALTIN ADAM” YARIŞMASINDA, FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM AYIN YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ. TÖRENDE GAZANFER BİLGE İÇİN DE SAYGI DURUŞU YAPILDI.

Türk Kalp Vakfı’nın sponsorluğunda düzenlenen ‘’11 Altın Adam’’ yarışmasında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mart ayının yöneticisi seçildi. Kalyon Oteli’nde yapılan jüri toplantısındaki Mart ayı değerlendirmesinde, Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü’nün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ihtiyacı olan 101 ilköğretim okulu için başlattığı ‘’101. yılda 101 bin kitap’’ yardım kampanyasıyla, Mart ayının yöneticisi olarak belirlendi.

Turkcell Süper Lig’de 24, 25, 26 ve 27. hafta maçlarının oynandığı Mart ayı değerlendirmesinde, defans oyuncuları arasında yapılan seçimde Sivassporlu Abdurrahman Dereli 249 oyla altın, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’dan Giray Kaçar 145 oyla gümüş ve Beşiktaşlı İbrahim Toraman da 138 oyla bronz adam seçildi. Galatasaray’ın kalecisi Aykut Erçetin ise Denizlispor ile yaptıkları maçtan sonra rakip takımın kalecisi Souleymanou hakkında, ‘’Çok iyi kurtarışlar yaptı. Yan toplarda mükemmeldi. O golü yemese, kahraman ilân edilecekti, ama şimdi hatalı kaleci oldu. Kalecilerin kaderi budur. Ona sahip çıkılması lâzım. Ben performansından dolayı kendisini kutluyorum’’ şeklindeki açıklamaları nedeniyle ‘’Ayın altın kalpli oyuncusu’’ seçildi. Toplantıda ayrıca, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ayın teknik direktörü, hakem Bünyamin Gezer de ayın hakemi seçilirken, Fanatik Gazetesi Foto Muhabiri Erol Demirkol’un fotoğrafı da ayın fotoğrafı olarak değerlendirildi. Toplantı öncesinde, geçen günlerde vefat eden Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski millî güreşçi Gazanfer Bilge için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

23.04.2008


 

Trabzon’u gören gelmiyor

BORDO-MAVİLİ KULÜP İLE ANLAŞMA ÖNCESİ ŞEHRE GELEN BAZI AVRUPALI OYUNCULAR, İSTEDİKLERİ ŞARTLARI BULAMAYINCA ANLAŞMADAN GERİ DÖNÜYORLAR.

Trabzonspor, Avrupalı oyuncularla sözleşme imzalama konusunda sıkıntı yaşıyor.

Bordo-mavili kulüp ile anlaşma öncesi şehre gelen bazı Avrupalı oyuncular, istedikleri şartı bulamayınca Trabzonspor ile anlaşamadan geri dönüyorlar. Birçok futbolcu, Trabzonspor ile yaşayacağı şehir sebebiyle anlaşmaya oturmazken, şehri gezen oyunculardan da anlaşmadan dönenler oluyor.

Son yıllara bakıldığında Norveçli Rekdal, Belçikalı kaleci De Vlieger’den sonra Alman kaleci Simon Jentzch de şehri gördükten sonra anlaşma yapmadılar.

Tesisleri, kalacakları evleri, çocuklarının eğitim imkânlarını, oyun bahçelerini ve şehrin sosyal yaşantısını gözden geçiren oyuncular, bu konularda yönetim kuruluna problemler yaşatıyorlar. Trabzonspor’un şu anda mevcut kadrosundaki yabancı oyuncular arasında Avrupalı bulunmuyor. Karadeniz ekibinin kadrosunda İbrahima Yattara ve Daouda Jabi olmak üzere 2 Gineli, Sayed Moawad ile Ayman Abdelaziz olmak üzere 2 Mısırlı ve Brezilyalı Jefferson Galvao yer alıyor.

GİDENLER

Son dönemlerde bazı yabancı oyuncular da Trabzonspor’dan ayrılarak, Avrupa liglerinde top koşturuyorlar. Trabzon’da uyum sağlayamayan Marcelinho Almanya’nın Wolfsburg ve Fabiano Eller İspanya’nın Atletico Madrid, Milan Stepanov ise Portekiz’in Porto Kulübü’ne gitti.

23.04.2008


 

1. Lig, Süper Lig’i aratmıyor

Bank Asya 1. Lig’de 31. hafta mücadelesi önceki gün oynanan Kocelispor-Eskişehirspor maçıyla tamamlanırken, ligin zirvesindeki 4 takımın şampiyonluk yarışı soluk soluğa devam ediyor.

Lig lideri Antalyaspor, deplasmanda Elazığspor ile bitime 3 hafta kala 0-0 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı. Antalyaspor’u yakından takip eden Sakaryaspor da yine deplasmanda Diyarbakırspor’dan 4-1 gibi farklı bir skorla beklenmedik bir yenilgi alarak taraftarını üzdü. Yeşil-siyahlılar, Antalyaspor’un 2 puan kaybettiği haftayı puansız kapayarak, puan farkını koruyamadı. Haftanın son maçında önceki akşam evinde Eskişehirspor’u ağırlayan ve tek golle yenmeyi başaran Kocaelispor ise rakibini bir sıra aşağıya çekerek 3. sıraya oturdu. Lige büyük umutlarla başlayan Eskişehirspor ise bu yenilgiyle zirveden biraz daha uzaklaştı. Ligin 31. haftası geride kalırken, Turkcell Süper Lig’e ilk 2 sıradan doğrudan çıkmak için 4 takım kıyasıya yarışıyor. Ligde, Kayseri Erciyesspor, Orduspor, Diyarbakırspor, Karşıyaka, Boluspor ve Altay ise ilk 6 arasına girerek play-off umudunu sürdürmek için mücadele veriyor. Öte yandan, daha önce ligden düşmesi kesinleşen Mardinspor ve İstanbulspor’un yanı sıra bu hafta lig lideri Antalyaspor ile berabere kalan Elazığspor da Bank Asya 1. Lig’e veda eden 3. ve son takım oldu.

23.04.2008


 

Antalya artık bu sene şampiyonluğa daha yakın

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluğa en yakın takımın Antalyaspor olduğunu söyledi.

Elazığspor deplasmanında berabere kalarak iki puan kaybettiklerine dikkati çeken Murat Süğlün, ‘’Elazığspor maçını unuttuk. Bizim için o maç geride kaldı. Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluğa en yakın takım Antalyaspor’dur’’ dedi.

23.04.2008


 

Kocaeli, teknik direktörlük için İpekoğlu ile anlaştı

Süper Lig mücadelesi veren Kocaelispor’da, teknik sorumlu Kayhan Çubuklu’nun görevine son verildiği, yerine teknik direktör Engin İpekoğlu ile anlaşma yapıldığı bildirildi.

Kulüp basın sözcüsü İlker Ertuğ, Çubuklu’nun teknik direktörlük belgesinin olmaması sebebiyle bir süredir sürdürdükleri teknik direktör arayışında Engin İpekoğlu ile anlaştıklarını açıkladı.

23.04.2008


 

Okur ’un takımı mağlûp

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off karşılaşmaları ilk tur ikinci maçlarına, önceki gün sabaha karşı yapılan 2 karşılaşmayla devam edildi.

Doğu Konferansı’nda Cleveland Cavaliers, sahasında Washington Wizards’ı 116-86 yenip, seride 2-0 öne geçti. Batı Konferansı’nda Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets’i 90-84 yenip, seride 2-0 öne geçerken, milli basketbolcu Mehmet Okur 16 sayıyla oynadı. Okur, karşılaşmayı 16 sayı, 14’ü savunma olmak üzere 16 ribaunt ve 3 asistle tamamladı.

23.04.2008


 

Olimpiyat meşalesi Cakarta’ya ulaştı

Çin'in aşşehri Pekin’de düzenlenecek Olimpiyat Oyunlarının meşalesinin getirildiği Endonezya’nın başkenti Cakarta’da koşunun başlamasından önce, polisin aralarında bir Hollandalının bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Polisin, ayrıca meşalenin getirileceği stadyum çevresinde aldığı güvenlik tedbirleri çerçevesinde sabah erken saatlerde bir araya gelen Tibet yanlısı göstericilerin ellerindeki bayrakları da topladığı belirtildi. Cakarta’da caddeler yerine stadyumda yapılacak koşuda meşaleyi 80 kişi taşıyacak ve sahanın etrafında 5 tur atacak.

23.04.2008


 

Sivas, hegemonyayı yıktı

Galatasaray'ın eski yöneticisi Fatih Gökşen, Sivasspor’a övgüler yağdırdı.

2007-2008 sezonuna Sivasspor’un damgasını vurduğunu belirten Fatih Gökşen, hafta sonunda oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla ilgili soruları da cevapladı. Gökşen, rakipleri ve aynı zamanda ebedî dostları olduğunu söylediği Fenerbahçe’nin bu sezon Avrupa’da gösterdiği başarıyı da dile getirerek, “Derbi maçı tabiiki çok önemli. Fakat öncelikle bu yılki Avrupa başarısı için Fenerbahçe’yi kutluyorum. Ama en önemlisi elbette Fenerbahçe derbisidir. Kazanırsa hedefe ulaşır’’ dedi. Gökşen, bu sezona Sivasspor’un damgasını vurduğunu da belirterek, ‘’Sivasspor’u candan kutluyorum. Kenetlenerek 3 büyük kulübün hegemonyasını yıktılar. Kulüp ve takım olmayı bir arada sürdürüp, bugünkü başarıyı yakaladılar. Her şeyin para olmadığını gösterdiler. Sınırlı imkânlar içinde ortaya koydukları başarıyı takdir ediyorum.” diye konuştu.

23.04.2008


 

Çaykur Rizespor’un son 3 maçta hedefi 9 puan

Çaykur Rizespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Turanlı, ligde kalma hedeflerini son 3 maçta 9 puan toplayarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Turanlı, ligde kalma mücadelesinin son haftaya kadar süreceğini belirterek, ‘’Ligde birbirinden zorlu 3 karşılaşmaya çıkacağız. Ligde kalma hedefimizi son 3 maçta 9 puan toplayarak gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için Kayserispor deplasmanından mutlaka galibiyetle dönmeliyiz’’ dedi.

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri