Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

Başbakan Erdoğan, “88 yıl önce, Atatürk ve dâvâ arkadaşlarının tereddütsüz benimsediği”ni ileri sürdüğü millî egemenlik ilkesinin içinin boşaltıldığını belirterek, “Biz laikliği millet oyuyla mı getirdik?” diyenlere hitaben, “Onlara dönüp, Atatürk’ü, millî mücadele ve inkılâp tarihimizi yeniden okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.


İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonunda kabul edilen raporda, Türkiye'ye bir kez daha reformları hızlandırma çağrısı yapılarak, yeni sivil anayasa

Bahçeli: AB, Türkiye’yi bölecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin AB dayatmaları ile etnik ayrışma ve millî kimliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğuna idd


  Mustafa Kumlu: Taksim işçiye açılmalı

ürk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına ilişkin yasağın ‘’gerçekçi ve anlamlı’’ olmadığını savunarak, ‘’Türkiye, korkuyu besleyip büyüten bu yasağa son vermeli, 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve bu yıl Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır’’ dedi.


  Yazıcıoğlu: TBMM, demokrasinin sarsılmaz güvencesi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM’nin, demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milletiyle birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesi olduğunu ifade etti.


  Demokrasimize sahip çıkmalıyız

Hak-İş Yönetim Kurulu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘’Ulusal egemenlik bilinci Türkiye’nin karakteridir. Gelinen süreçte, millet olarak ulusal egemenliğimizin üzerinde hiç bir güç olmadığını bilmeli, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkmalıyız’’ denildi.


  TBMM, özel gündemle toplanacak

TBMM Genel Kurulu bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mecliste kutlamaları kabul edecek.


  Askere hain tuzak: 1 şehit, 5 yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Şırnak-Uludere karayolunda mayın patlaması sonucunda 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı.


  Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Necdet Erkan, Türkiye’deki ekmek israfının dünyanın başka bir ülkesinde görülmediğini savunarak, ‘’Türkiye’de çöpe atılan ekmek, Somali’yi doyurabilecek oranda’’ dedi.


  Taksim-Şişhane hattı için 29 Ekim hedefi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim-Şişhane arasındaki metro hattının açılışını 29 Ekim tarihine yetiştirmeyi arzu ettiklerini belirterek, ‘’Bu gerçekleşmese bile yıl sonuna kadar hattı açacağız’’ dedi.


  Varlıklar âleminde insan

Eskişehir Yeni Asya Temsilciliği tarafından düzenlenen “Varlıklar Âleminde İnsan” konferansında, insanın yaratılış mucizesi ele alındı. Prof. Dr. Orhan Ayyıldız, insanın yaratılışını slaytlar eşliğinde anlatırken, iki yarım hücre ile başlayan yolculuğun her aşamasında bir çok mucizeler meydana geldiğine dikkat çekti.


  Köylüler vadilerine sahip çıktı

Rize'nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisinde bulunan köylüler, vadide yapımı devam eden ‘tünel tipi HES’ projelerini, düzenlenen bir mitingide protesto etti.


  Güney Kore’den Kore gazilerine vefa

Bursa'da 2 Kore Savaşı gazisine, Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen ‘’Barış Büyükelçiliği Madalyası’’ takdim edildi.


  İstanbullular’a su tasarrufu çağrısı

İstanbul ve Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son günlerde yağışların kesilmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle günlük su tüketiminde artış olduğuna dikkat çekerek, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.


  Kaza namazına internetten takip

Kazaya kalmış namaz borcu olanlar artık kolaylıkla namaz borçlarını hesaplayabilecekler. Namaz borcu olanların İnternet üzerinden borçlarını hesaplayabilecekleri ve borçlarını ödeme konusunda yardım alabilecekleri “kazanamazi.org” sitesi yayın hayatına başladı.


  3 yılda 108 bin tüp bebek

Türkiye'de son üç yıl içinde yaklaşık 108 bin tüp bebek uygulaması yapıldığı, bunlardan yüzde 25’inin canlı ve sağlıklı doğumla sonuçlandığı belirtildi.


  Nükleer santralden korkulması yersiz

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralinin 2015 yılından önce devreye girebileceğini belirtti. Gökkaya, yaptığı açıklamada, nükleer enerji konusunun bütün Türkiye’yi ilgilendiren, hatta uluslar arası boyutlu bir konu olduğunu kaydetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri