Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sorunların çözümü Mecliste

TBMM Başkanı Köksal Toptan, milletin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun sembolü Birinci Meclisin, imtihanların en çetinini geçirdiğini ve millî mücadelenin beyni olduğunu kaydetti. Toptan, millî mücadele dönemlerinde milleti bağımsızlığa kavuşturma başarısını göstermiş olan Meclisin bugün de çözemeyeceği hiçbir sorun bulunmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, milli mücadele dönemlerinde milleti bağımsızlığa kavuşturma başarısını göstermiş olan meclisin bugün de çözemeyeceği hiçbir sorun bulunmadığını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Birinci Büyük Millet Mecliste tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Birinci Meclis üyesi Sinop Mebusu Şerif Bey’in konuşmasının seslendirilmesiyle başladı. TBMM Başkanı Toptan, yaptığı konuşmada, sevinç ve coşkuyla kutlanan bu bayram gününde, meclisin nasıl yokluklar içinde var edildiğini hatırlatmak istediğini söyledi.

‘’Çünkü bu binada hayat bulan Birinci Meclis, oluşum biçimi, amaçlarını gerçekleştirmedeki kararlılığı, özveri ve fedakarlığıyla alınması gereken derslerle doludur’’ diyen Toptan, Birinci Meclis binasının, toprakları işgale uğramış, esarete mahkum edilmek istenen milletin bağımsızlık mücadelesini örgütleyerek yeniden dirilişini sağlayan mekan olduğunu vurguladı.

Milletin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun sembolü Birinci Meclis’in, imtihanların en çetinini geçirdiğini ve milli mücadelenin beyni olduğunu ifade eden Toptan, ‘’Parlamenter tarihimizin eşsiz bir dönemine sahne olan bu meclisin açılış sürecinde yaşananlar bağımsızlık mücadelemizin ne şartlar altında kazanıldığının en etkileyici göstergesidir’’ diye konuştu. Milletvekillerinin Birinci Büyük Millet Meclisi binasında oturdukları tahta sıraların okullardan, salonun aydınlatılması için kullanılan bir çift gaz lambasının çevredeki kahvehanelerden getirildiğini anlatan Toptan, milli mücadelenin merkezi olan binanın çatısının bile halktan toplanan ve birbirinden farklı kiremitlerle tamamlanabildiğini ifade etti.

‘’Meclisimiz, işte bu şartlar altında milletimiz için yeni bir başlangıcı ifade eden bu tarihi günde, 127 milletvekilinin katılımıyla, büyük sevinç, coşku ve heyecanla açılmıştır’’ diyen Toptan, tarihin seyrini değiştiren milletvekillerinin, verdikleri mücadeleyle binayı milletin kaygılarının umuda dönüştüğü yere çevirdiklerini anlattı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, bazı bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM başkanvekilleri Nevzat Pakdil ve Eyyüp Cenap Gülpınar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve TBMM üyeleri katıldı.

“ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Gazi Meclisi vücuda getiren milletvekillerinin her birinin kültür düzeyi, dünya görüşleri, hatta bağlı bulundukları politik düşünceler farklı olduğuna dikkati çeken Toptan, ‘’Ancak onları burada buluşturan ortak amaç, vatanın kurtarılması ve bağımsızlığın kazanılmasıydı. Vatanımızı bulunduğu zor durumdan kurtarmak için önce kenetlenen milletvekilleri, milletimizin önünde yeni ufuklar açmak için burada ortak aklı oluşturdular’’ dedi.

Milletvekillerinin, farklılıklarını bir potada buluşturarak ülkenin bağımsızlığı için ortak mücadeleye dönüştürdüklerini anlatan Toptan, ‘’Milletvekilleri hep halkla iç içe olmuş, elde silah cepheden cepheye koşmuş, askerle birlikte çarpışmış ve köy köy dolaşarak meclisin amaçlarını anlatmıştır. Gizli ya da açık oturumlarda özgürce tartışmaların yapılabildiği Gazi Meclis, parlamento tarihimizde milletvekillerinin en çok söz aldığı dönemlerden biri olmuştur. Yaşanan tartışmalar aslında bu meclisin demokratik kimliğinin ve dinamik yapısının en açık göstergesidir’’ diye konuştu.

/ ANKARA

24.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sorunların çözümü Mecliste

  Diyanet daha şeffaf ve sivil olmalı

  Danıştay’dan eczacılara iyi haber

  CHP’de kurultaya doğru

  Erdoğan vekillerle 5 buçuk saat görüştü

  “Elektriğimiz kesilirse, ekinimiz tarlada yanar"

  İstihdam paketi muhalefete iletildi

  Slovenya: AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

  İslâmın topluma katkısı büyük

  Dünya çocuklarının ortak dileği: Huzur ve refah

  Nakit gişeleri kaldırılıyor

  Minik öğrencilerden önemli icat

  İstanbul’a “akıllı duraklar” geliyor

  Miniklere trafik semineri

  Sevgi köprüsü kuruldu

  Taylandlı gelin Müslüman oldu


 Son Dakika Haberleri