Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Okumaya yılda yalnızca 6 saat

Türkiye'de ihtiyaç maddeleri sıralamasında kitap 235 inci sırada yer alıyor. Günde ortalama 5 saat televizyon seyreden Türk halkı, kitap okumaya yılda yalnızca 6 saat vakit ayırıyor.



Konya’da Lâle Şenlikleri başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Lâle Şenlikleri başladı. İki gün sürecek şenliklerin ilk gününde Prof. Dr. İskender Pala’nın “Türk Kültüründe Lâle” konulu konferansı ile “En Güzel Lâle” konulu yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören yer aldı.



Alman öğrenciler Türkçe öğrenmek için yarıştı

Uluslar arası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından düzenlenen ve Türk Dil Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, gibi önemli kurumlar tarafından desteklenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları elemeleri tüm coşkusuyla devam ediyor.



Selva ile kısa film festivali

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 8. Kısaca Öğrenci Filmleri Festivali yapıldı. S.Ü. Süleyman Demirel Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin 29 üniversitesinden 162’e yakın kısa filmin katılımıyla gerçekleşen festival büyük beğeni topladı.



Göçmenlerin hikâyesi çizgi roman oldu

Göçmen denilince, özellikle de yasadışı göçmenlerden bahsedilince akla ilk gelenler Meksikalılar oluyor. Onlar, daha iyi bir hayat arzusuyla, ABD’nin sınıra ördüğü duvara da aldırmadan bu ülkeye gelebilme mücadelesi veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri