Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: ABD'den saldırı beklemiyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran’a karşı ABD'nin saldırısını “uzak bir ihtimal” olarak gördüklerini söyledi.

Hüseyni, haftalık basın toplantısında, Amerikalı yetkililerin İran karşıtı açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ABD’nin Irak ve Afganistan’da birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ve ülke içinde de çok sorunu bulunduğunu belirtti. “Mevcut şartlar göz önüne alındığında, ABD’nin böyle tehlikeli bir alana girme ihtimalini çok uzak görüyoruz” diyen Hüseyni, Amerikalı yetkililerin de “böyle bir saldırının hem bölge hem de dünya için tehlikeli sonuçlar ortaya çıkaracağını söylediklerini” kaydetti.

Batılı ülkelerle krize yol açan nükleer program konusuna da değinen Hüseyni, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkan Yardımcısı Olli Heinonen’in bu hafta yine İran’a geleceğini bildirdi. Heinonen’in ziyareti konusunda kesin tarih vermeyen Hüseyni, UAEK ile işbirliğini Nükleer Silâhların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) çerçevesinde sürdüreceklerinin altını çizdi. Müzakereye her zaman açık olduklarını söyleyen Hüseyni, “UAEK’ye, gündeme getirmek istedikleri her konunun incelenmesine fırsat vermeye hazır olduğumuzu da ilettik” dedi. UAEK Başkan Yardımcısı Olli Heinonen, geçen hafta başında Tahran’da iki gün boyunca İranlı yetkililerce görüşmeler yapmıştı. UAEK sözcüsü Melissa Flemin, görüşmelerden sonra, İran’ın, nükleer silâh yapmaya çalıştığı yönündeki iddiaları araştırması için UAEK ile işbirliğini kabul ettiğini açıklamış, UAEK Başkanı Muhammed El Baradei de İran’ın kararının “dönüm noktası” olduğunu söylemişti.

/ TAHRAN

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karzai suikasttan yara almadan kurtuldu

  İran-Azerbaycan arasında gerilim

  Nihayet sıra Aziz’e geldi

  Taçi, Tadiç ziyaretini yorumladı

  ABD: Hamas’ta değişiklik yok !

  İran: ABD'den saldırı beklemiyoruz

  Abbas’dan Türkiye’nin arabuluculuğuna destek

  Bush haleflerini alaya aldı

  Dünyanın merkezi Mekke

  32 bin pencereli kule Malezya’nın sembolü oldu


 Son Dakika Haberleri