Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklık, hayvancılığı vurdu

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ekmiş, kuraklık sonucu köylerdeki otlak ve meraların kuruduğunu ifade etti.

Kuraklık sebebiyle yem ve yem bitkileri fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşandığına dikkati çeken Ekmiş, ellerinde bulunan hayvanlara bakmakta güçlük çeken besicilerin hayvanları yarı fiyatına elden çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yakın geçmişe kadar besiciler başka yerlerden bölgeye besi ve süt hayvanı getirip üretim faaliyetinde bulunurken, son bir ayda tam tersi bir durum yaşandığını belirten Ekmiş, bölgeden diğer bölgelere hayvan sevkıyatının ciddî boyutta arttığına işaret etti.

Batman’da büyükbaş hayvan sayısında azalmalar yaşandığını ileri süren Ekmiş, “Süt sığırcılığı yapan işletmeler kapanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu durum hayvancılık sektörüne büyük darbe vuracaktır. Ayrıca, Batman’da üç yıldan beri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen; sun'î tohumlama, buzağı desteği ve süt desteği ile ıslâh faaliyetleri sekteye uğrayacaktır” dedi.

Ekmiş, Tarım Bakanlığı tarafından Birliğe kayıtlı ve ıslâh çalışmalarını yapan üreticilere yapılan hayvancılık desteklemelerinin devam ettiğini, ancak verilen desteklerin üreticilerin üretimine yeterince katkıda bulunmadığını vurguladı. Ekmiş, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği yapan üreticilerin oluşturulacak afet programına dahil edilmesini, aksi takdirde bölgede hayvancılığın biteceğini söyledi.

/ BATMAN

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Böyle kuraklık görmedim

  Kuraklık, hayvancılığı vurdu

  Bakan Şimşek: GAP “iş kapısı” olacak

  En büyük sıkıntıların başında işsizlik geliyor

  TPAO, sismik veri çalışması yaptıracak


 Son Dakika Haberleri