Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlara ara verilmesin

AB Komisyonunun Almanya Temsilciliği yöneticisi Gerhard Sabathil, Türkiye’nin AB üyeliğini savunarak, ‘’İstanbul’un fethiyle birlikte Türkiye AB’nin bir parçası olmuştur’’ dedi. Türkiye’nin sonuçta AB’ye üye olmasını ümit ettiğini belirten Sabathil, “Çok sayıda reform gerçekleştirildi. Ümit ederim, reformlara ara vermeden devam edilir” şeklinde konuştu.

Sabathil, Almanya’nın Hamburg şehrinde geleneksel olarak düzenlenen ‘’Avrupa Haftası’’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sonuçta AB’ye üye olmasını ümit ettiğini belirterek, ‘’Türkiye, coğrafi açıdan AB’nin bir parçasıdır. Kopenhag kriterleri başta olmak üzere insan hakları, din, kadın hakları ve düşünce özgürlüğü gibi konularda bazı reformları yerine getirmesi gerekiyor. AKP hükümeti döneminde çok sayıda reform gerçekleştirildi. Ümit ederim, reformlara ara verilmeden devam edilir’’ dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB üyeliği seçeneğine karşı bir Akdeniz Birliği kurulması yönündeki talebini de eleştiren Sabathil, Türkiye’nin de içinde bulunduğu sadece bir Akdeniz Birliği önerisinin çözüm getirmeyeceğini kaydetti. Bir gazetecinin AKP’nin kapatılması davasıyla ilgili olarak ne düşündüğünün sorulması üzerine de Sabathil, ‘’Yasakla bir şey elde edilemez. Demokratik bir ülkede parti kapatılması hoş karşılanacak bir durum değil. Ben, kapatılmasını ümit etmiyorum’’ şeklinde cevap verdi.

Gaensemarkt (Kaz pazarı) adlı meydanda düzenlenen faaliyet kapsamında ayrıca, Hamburg şehrinde Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilli eğitim veren Laemmersieth adlı ilkokul öğrencilerinin çeşitli dillerde sergiledikleri oyun ve gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. ‘’Avrupa Haftası’’, çeşitli faaliyetlerle 10 Mayıs’a kadar devam edecek.

/ HAMBURG

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasak bitene kadar protestoya devam

  ANAYASAYLA OLMAZ

  Reformlara ara verilmesin

  Erdoğan: İstikrarı gözetmek, herkesin sorumluluğu

  Meclis'te gündem 301

  Meşrûtiyet ve demokrasi Kur'ân'a en uygun yönetim şekli

  Tüzmen: Suriye ile sınırları kaldıralım

  Deniz Baykal, 10. kez Genel Başkan

  Bingöl’de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

  9 Vali merkeze alındı

  Üzmez, tutuklandı

  İsveç Parlamento heyeti bugün TBMM’de

  Çocukların masum bakışlarına tutuldum

  Okul kantinleri hem sağlıksız, hem pahalı


 Son Dakika Haberleri