Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocukların masum bakışlarına tutuldum

Öğretmen Canan Polat, atandığı ve sadece görmek için gittiği Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Koçtepe Köyü Koçyurdu Mezrası İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin masum bakışlarını görünce kalmaya karar verdi.

Canan öğretmen, ilginç hikâyesini, ‘’Kardeş okul’’ olarak kendilerinden yardımlarını esirgemeyen Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki Koç İlköğretim Okulu’nun davetlisi olarak 20 öğrencisiyle geldiği Bursa’da anlattı. Sınıf öğretmenliğini bitiren ve sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmak için başvurduğu Millî Eğitim Bakanlığı’nca 3 ay önce Koçyurdu Mezrası İlköğretim Okulu’na atandığını duyunca önce çok üzüldüğünü ifade eden Polat, ağladığını ve hatta bir hafta kimseyle görüşmediğini söyledi. En azından okulu görmek için anne ve babasıyla Şırnak’a gittiklerini ama okulu görmeden döndüklerini belirten Polat, “Annem ve babam kalmamı istemediler; ‘seni burada bırakmayız’ dediler ve okulu görmeden tekrar Niğde’ye döndük’’ dedi. Polat, evine döndüğünde bir kaç gün gözlerine uyku girmediğini ve sürekli, ‘’Ben gitmezsem, başkaları gitmezse oradaki çocuklar nasıl eğitim görecek’’ gibi düşünceler geçtiğini ifade etti. Bir hafta geçmeden tekrar Şırnak’ın yolunu tuttuklarını dile getiren Polat şöyle konuştu: ‘’Koçyurdu Mezrası’na gittiğimizde şok oldum; 15 hanenin dışında hiçbir şey yoktu. Sonra okula gittim. İçimde tereddüt vardı. Ama çocukların masum bakışları, içimdeki tüm şüphe ve tereddütleri giderdi. Oraya giden ilk bayan öğretmendim. Çocuklar etrafımı sardılar, elimi tuttular. Bu sıcak karşılama beni o kadar çok etkiledi ki okulda kalmaya karar verdim. Eğer göreve başlamasaydım ömür boyu vicdan azabı çekerdim.’’

Canan öğretmen, Şırnak’a gitmeden önce bölgede 15-20 yıl önce görev yapan kişilerin kendisine, ‘’Sakın gitme, terör var’’ dediğini ancak 3 aydır dostluktan ve sıcaklıktan başka bir şey görmediğini belirtti.

/ BURSA

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasak bitene kadar protestoya devam

  ANAYASAYLA OLMAZ

  Reformlara ara verilmesin

  Erdoğan: İstikrarı gözetmek, herkesin sorumluluğu

  Meclis'te gündem 301

  Meşrûtiyet ve demokrasi Kur'ân'a en uygun yönetim şekli

  Tüzmen: Suriye ile sınırları kaldıralım

  Deniz Baykal, 10. kez Genel Başkan

  Bingöl’de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

  9 Vali merkeze alındı

  Üzmez, tutuklandı

  İsveç Parlamento heyeti bugün TBMM’de

  Çocukların masum bakışlarına tutuldum

  Okul kantinleri hem sağlıksız, hem pahalı


 Son Dakika Haberleri