Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Petrol 120 dolara doğru gidiyor

Petrol fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. ABD ham petrolü 119,93 dolarla tarihi zirveye çıktı. OPEC Başkanı, petrol fiyatlarının 200 dolara çıkabileceğini belirtti.

Petrol yeni haftaya rekor kırarak başladı. ABD ham petrolü bugün 119,93 dolarla tarihin en yüksek düzeyine tırmandı. Cuma günü 117,56 ile tarihin en yüksek seviyesine çıkan Brent petrolü de 116,98 - 117,34 dolar arasında işlem gördü. Fiyatların yükselmesinde, ABD ile İran arasındaki gerginlik, İngiltere’nin önde gelen boru hatlarından birinin grev sebebiyle kapatılması ve Nijerya’daki arz sorunları etkili oluyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası FED’in, bugün başlayıp Çarşamba günü sone erecek toplantısında faizleri son kez çeyrek puan indirebileceği, sonrasında ise faiz indirim trendine bir son verebileceği de belirtiliyor. FED’in faiz indirimlerine son verebileceği spekülasyonu dolara uluslararası piyasalarda destek oluyor. Dolar/yen paritesi dün son iki ayın en yüksek seviyesi olan 104,82’ye kadar tırmandı. Petrol fiyatlarının rekor kırması altının da son üç haftanın en düşük seviyelerinden yükselmesini sağladı. Cuma günü 877,60 dolara kadar inen spot altın, dün 893,25 dolara kadar çıktı.

OPEC: 200 DOLARA ÇIKABİLİR

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Başkanı ve Cezayir enerji bakanı Chakib Khelil, arz yeterli olmasına rağmen petrol fiyatlarının varil başına 200 dolara çıkmasının, piyasanın doların düşüşüyle yön bulması sebebiyle mümkün olduğu görüşünü ifade etti. Cezayir’de hükümet gazetesi El Mücahid, bakanın gazetecilere yaptığı bir açıklamayı aktararak, “Fiyatların 200 dolara kadar yükselmesi ihtimaliyle ilgili soru üzerine bakan, bu yükselişin artık doların düşüşü veya çıkışına endeksli olduğunu belirterek, bu olasılığı reddetmedi” dedi. Gazeteye göre Khelil, “Doların her yüzde 1’lik düşüşünde, bir varil petrolün fiyatı 4 dolar artıyor veya tabii ki tam tersi oluyor” dedi.

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Cari açığın kapatılmasından kaygılıyım’

  Petrol 120 dolara doğru gidiyor

  Telekom’da halka arz süreci başladı

  Kuraklık sebebiyle buğdayda % 40 zarar bekleniyor

  Pirinç zamlarında erozyon da etkili

  2 bin KOBİ’ye kredi desteği

  Birleşmiş Milletler, gıda krizini gündemine aldı

  Onur Air’den yaz mevsimi kampanyası

  81 ilin maden haritası çıkarıldı

  Yabancıya konut için arazi devrine onay

  Chery, otomobilleri Türkiye'de üretecek


 Son Dakika Haberleri